Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ГНУСНИ ЗЛОЧИНИ "САТАНИНИХ ЗВЕРИ" После монструозних убистава ИГРАЛИ НА ГРОБУ ЖРТАВА!

22.04.2024. 08:25
Пише:
Србија Данас/Телеграф
Kult
Култ / Извор: Shutterstock

Сатанине звери (на италијаснком Бестие ди Сатана) биле су сатанска група чији су чланови суђени и осуђени за низ сатанистичких ритуалних убистава између 1998. и 2004. године. Ритуална убиства која су извршили била су изведена под дејством кокаина, а онда би на гробу покојника играли и певали

Особе укључене у групу били су Андреа Волпе, Никола Сапоне, Паоло Леони, Марио Мационе, Пиетро Гуериери, Марко Замполо, Ерос Монтеросо и Elisabetta Баларин. Би-Би-Си је убиство назвао "једним од најшокантнијих злочина у послератној Италији".

Први у низу злочина било је двоструко убиство у јануару 1998. које се догодило у шуми у близини Сома Ломбарда, северозападно од Милана. Кјара Марино, продавачица (19) у продавници, и њен дечко Фабио Толис (16), студент и хеви метал музичар, избодени су и претучени у окултном обреду подстакнутог дрогом који укључује секс и хеви метал музику.

Млади пар је провео нормално суботње вече пијући пиво и слушајући хеви метал музику у Midnight Пубу, који је био центар градске метал сцене, али се никада нису вратили кући. И Толиса и Марина су насмрт изболи њихови пријатељи Андреа Волпе, Никола Сапоне и Марио Мационе. Фабио Толис, стасити младић, очајнички је покушао да одбрани себе и своју девојку Марино, али га је већа група савладала.

Мационе, Сапоне и Волпе су касније закопали лешеве у велику гробницу у шуми и плесали на гробовима, смејући се и вриштећи "Сада сте обоје зомбији! Покушајте да изађете из ове рупе, ако смете!".

Првобитни закључак тадашњих власти био је да су заједно побегли због љубавне везе, како је њихов пријатељ сугерисао, али то објашњење није прихватио Толисов отац, Мишел Толис, који је започео сопствену истрагу.

Само неколико сати пре убиства, Никола Сапоне је приморао Фабија Толиса да се јави кући и каже оцу да не намерава да се враћа кући те вечери јер је више волео да спава са својом девојком.

Мишел Толис, схвативши да нешто није у реду са позивом који је примио, одмах се обратио свом сину. Нажалост, било је прекасно. Фабио и Кјара су већ отишли ​​са својим квази пријатељем у Сому Ломбардо и никада се више нису вратили.

Sekta
Секта / Извор: Shutterstock

Мишеле Tollis је открио колико су дубоко били укључени у сатанизам и окултизам, обе заједничке теме блек метала и death метал жанрова за које су били заинтересовани његов син и пријатељи.

Уверивши се у везу између сатанизма и њиховог нестанка, Мишеле Tollis је наредних шест година стабилно конструишући досије о њиховим активностима и бендовима у којима су свирали. Када се догодило треће убиство, Толис је своје налазе однео полицији, која их је искористила да повеже сва три убиства са Андреом Волпеом и широм сатанистичком сектом.

Треће убиство почињено је у јануару 2004. године када је Мариангела Pezzotta, 27-годишња продавачица, претходна девојка члана групе Андреа Волпе, прво је упуцана у грло, осакаћена и касније закопана док је још била жива у стакленику у оближњи град Голасека недалеко од Сома Ломбарда.

Андреа Волпе је убрзо ухапшен са својом младом вереницом, 18-годишњом средњошколком по имену Elisabetta Баларин, ћерком породице више класе која је побегла од куће са Волпеом када је била тек тинејџерка. И Волпе и Баларин су били узнемирени због зависности од алкохола и дрога. Волпе је признао да је позвао Пецоту на пријатељску вечеру, али је већ одлучио да је убије јер је знала превише детаља о секти и Толисовом и Мариновом убиству.

Волпе ју је упуцао након насилне туче, а затим је позвао Сапоне у помоћ и схватили су да је, иако у агонији, Пецота још увек жива. Волпе се присетио да га је Сапоне оптужио: "Не можеш ни да убијеш човека!" и претио му. Трудили су се да сакрију тело умируће девојчице у стакленику дома Балариних родитеља и ударили је неколико пута тешким лопатом пре него што су је још живу закопали.

Након тога, Сапоне се вратио кући и претварао се да се ништа није догодило. Неколико сати касније Волпе и Баларин су узели велику дозу кокаина и хероина и одлучили да се отарасе Пецотиног аутомобила тако што су га одвезли у оближњу реку, али су доживели саобраћајну несрећу и ухапшени су. Након убиства Пецота, Волпе је ухапшен и признао ранија убиства, одводећи полицију до тела Толиса и Марина.

Полицијска истрага користила је раније дате информације које су по први пут откриле постојање секте. Како је истрага настављена, Марио Мационе, који се представљао као "медиј" групе и којег је Толис сматрао својим најбољим пријатељем, признао је да је на смрт претукао Фабија чекићем, након што су Волпе и Сапоне изболи њега и Кјару Марино.

Поред тога, чланови секте су оптужени да су натерали свог бубњара, Андреу Бонтадеа, да изврши самоубиство јер је одбио да се придружи Волпеу и Сапонеу у Somma Ломбарду и помогне им да убију Марина и Tollisa. У септембру 1998. године Андреа Бонтаде је јако пио, а затим се убио ударивши аутомобилом. Власти су такође истражиле да ли група има везе са могућом широм мрежом сатаниста у Италији.

Извор: Србија Данас/Телеграф/А. Ђ.