Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Нико не жели да купи АВИОН ЈЕЗИВОГ ИМЕНА НА КОМЕ СУ СЕ ДЕШАВАЛЕ СЦЕНЕ СТРАВЕ И УЖАСА, ево каква ће бити судбина летелице озлоглашеног педофила

06.01.2024. 16:25
Пише:
Србија Данас/БизПортал
avion
авион / Извор: Фото: Профимедиа

Нико не жели да купи авион "Лолита експрес".

Приватни авион који је милионер педофил Џефри Епстин користио да пребацује своје познате сараднике на острво где су злостављана деца биће уништен.

ДРАМАТИЧНО У РИМУ: Експлозија у згради, спашени брачни пар и њихов 18-годишњи син из рушевинаvatrogasci

ДРАМАТИЧНО У РИМУ: Експлозија у згради, спашени брачни пар и њихов 18-годишњи син из рушевина

НОВА ВЕЛИКА ЕКСПЛОЗИЈА У ИРАНУ: Војска и полиција на ногама, сви су у приправностиIran

НОВА ВЕЛИКА ЕКСПЛОЗИЈА У ИРАНУ: Војска и полиција на ногама, сви су у приправности

БЛИНКЕН НА ТУРНЕЈИ ПО БЛИСКОМ ИСТОКУ: Састао се са Ердоганом, а планирано још много посета - Ове теме су у фокусу Erdogan i Blinken

БЛИНКЕН НА ТУРНЕЈИ ПО БЛИСКОМ ИСТОКУ: Састао се са Ердоганом, а планирано још много посета - Ове теме су у фокусу

Млазњак је наводно добио назив "Лолита експрес" од стране локалног становништва на Девичанским острвима, зато што је често слетао у Литл Сент Џејмс и довозио девојчице.

"Лолита" је роман руско-америчког писца Владимира Набокова из 1955. године. Главни лик је француски професор књижевности који описује своју опсесију 12-огодишњом девојчицом Долорес Хејз, коју киднапује и сексуално злоставља након што јој је постао очух. Приватно, он је зове "Лолита", шпански надимак за Долорес.

Озлоглашено Боинг 727 – познатији као "Лолита Експрес" – није летео од 2016. године и сваке године кошта хиљаде долара због складиштења на писти у америчкој држави Џорџија.

Компанија World Авиатион Сервицес са седиштем у Флориди платила је неоткривену суму за деценијама стар млазњак у марту 2020. у нади да ће остварити профит или искористити делове за сличан авион у својој флоти.

Али након што је откривена централна улога авиона у Епстиновој империји педофилије и подвођења, шокирани шеф компаније је напустио сваку наду да ће пронаћи купца и уместо тога ће га канибализовати због делова.

- Када сам купио авион, нисам знао ко је летео на њему нити за шта је коришћен - рекао је бизнисмен за Дејли Мејл.

- Мој посао је авијација - не ова Епстинова глупост. Наравно, нисам био срећан.

Од децембра, било је само 35 Боинга 727 у служби широм света, првенствено као теретни, чартер млазњаци или војни авиони у земљама попут Колумбије, Мексика и Буркине Фасо.

Неколико њих је претворено у куће или у хотеле, а напуштени модели се продају на аукцијама за само 2.000 долара.

Али за четири године није било ниједне понуде за Епстинов авион који је некада превозио Била Клинтона, британског принца Ендруа и глумца Кевина Спејсија, према евиденцији летова.

- Обнова ће коштати много новца. Увек има лудих људи, али ја једноставно не видим ту опцију - додао је садашњи власник, тражећи да остане анониман из страха од освете.

- То је редак авион. Данас их нема превише који лете широм света. Тамо има много ствари које више не можете пронаћи на тржишту - авионика, стајни трап, прозори, закрилци. Могу да вратим свој новац, нисам толико забринут због тога - казао је он.

Амерички тужиоци кажу да је Епстинов млазњак коришћен за превоз младих жртава трговине људима између његових некретнина у Њујорку, Новом Мексику, Паризу, Америчким Девичанским острвима и Палм Бичу.

У евиденцији савезне авијације још увек се наводи да је њен власник компанија ЈЕГЕ Инц. са седиштем у Делаверу, која се у неколико тужби наводи као компанија повезана са 66-годишњим финансијером, који се обесио у августу 2019. док је чекао суђење.

Авион са позивним знаком Н908ЈЕ полетео је на последњи лет 11. јула 2016. године са међународног аеродрома Палм Бич у 11:39 ујутро и слетевши на аеродром Брунсвик Голден Ајлс у Џорџији 51 минут касније.

Од тада је паркиран у близини хангара за одржавање у власништву Стембоу Авијејшн, независне фирме за одржавање млазњака која наплаћује око 1.000 долара месечно за складиштење.

Нерегистрован је од 2019, што значи да не може легално летети. Наравно, немогућност летења појачава и чињеница да су три Прат енд Витни мотора скинута и продата након што је авион ускладиштен у Џорџији.

Намештај у авиону је од плиша, а постоје и теписи, ћебад и јастуци, које је сада прекрила буђ.

У авиону се налази и велики црвени кауч, зидови прекривени огледалима, а британски Дејли Мејл пише да су у купатилу затекли и флашу лосиона за бебе.

Епстинова жртва Вирџинија Дуфре поднела је тужбе против педофила и његове сараднице Жизлејн Максвел, тврдећи да је регрутована као 15-огодишња "интимна робиња" и приморана да "забавља" низ познатих особа у авиону.

Прошле године је склопила нагодбу са принцом Ендрјуом и Аланом Дершовицом, признајући прошле године да је можда "погрешила" када је оптужила потоњег професора права са Харварда.

Али многи истакнутији Епштајнови пријатељи су сада разоткривени након што су раније запечаћени документи објављени у среду.

Та тужба је решена 2017. године, али савезни судија државе Њујорк Лорета Преска пресудила је прошлог месеца да документи коначно морају бити објављени у јануару.

Процес је бачен у хаос у среду када је "Џејн Доу 107", жена која тврди да ће бити у опасности у својој "културно конзервативној земљи ако буде разоткривена", добила 30 дана да уложи жалбу на одлуку.

Извор: Србија Данас/БизПортал