Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) БИБЛИОТЕКАР ПРЕБИЈЕН, ПА СПАЉЕН НА АУТОПУТУ: Зликовци гледали и додавали бензин!

02.11.2020. 13:51
Пише:
Србија Данас/Дхака Трибуне
Spaljivanje na lomači
Спаљивање на ломачи / Извор: Фото: Twitter/Printscreen/@shammi121

Жртва је претраживала џамију, тврдећи да је тамо сакривено ватрено оружје, што је разбеснело локално становништво

Мештани северног округа Лалмонирхат наводно су претукли човека до смрти, а затим га спалили због оптужби да је повредио њихова верска осећања. Инцидент се догодио у четвртак у граничном граду Буримари у округу Патграм, рекао је члан локалног синдиката Паришад Хафизул Ислам.

ПУТИН СЕ ПОВЛАЧИ СА МЕСТА ПРЕДСЕДНИКА? Добија нову доживотну функцију

ПУТИН СЕ ПОВЛАЧИ СА МЕСТА ПРЕДСЕДНИКА? Добија нову доживотну функцију

МАКРОН СПАЉЕН НА ЛОМАЧИ: Руља није имала милости, на хиљаде их је! (ВИДЕО)

МАКРОН СПАЉЕН НА ЛОМАЧИ: Руља није имала милости, на хиљаде их је! (ВИДЕО)

ЕЛИТНИ ОДРЕД ЈЕРМЕНА МАСАКРИРАО ТУРСКЕ СПЕЦИЈАЛЦЕ: Пустили смо двојицу да побегну и испричају својима! (ФОТО/ВИДЕО)

ЕЛИТНИ ОДРЕД ЈЕРМЕНА МАСАКРИРАО ТУРСКЕ СПЕЦИЈАЛЦЕ: Пустили смо двојицу да побегну и испричају својима! (ФОТО/ВИДЕО)

Преминули, идентификован као Шахидунаби Џевел, линчован је испред канцеларије "Уједињеног Паришада" (УП), према Хафизулу, који је рекао да је тело касније одвезено на аутопут Лалмонирхат-Буримари, где је спаљено.

Џевел, стар око 50 година, отац двоје деце, био је бивши библиотекар јавне школе и колеџа у кантону Рангпур. Потврђујући убиство за "Дхака Трибуне", заменик комесара Лалмонирхата Абу Зафар је рекао: "Стигли су извештаји о човеку спаљеном до смрти".

Рекао је да су власти примиле извештаје о спаљивању људи на више локација у лучком граду Буримари, укључујући и канцеларију УП. Додатне снаге полиције и Батаљона за брзе акције (РАБ) послате су у то подручје након инцидента, рекао је надређени у полицији (СП) Абида Султана.

Упозоравамо да је снимак у прилогу узнемирујућ! Погледајте ОВДЕ како је бесна руља линчовала и спалила невиног човека.

- Не могу заиста да кажем шта се догодило пре одласка на место догађаја. Али чула сам исто - рекла је за "Дхака Трибуне".

Инцидент се догодио када су се двојица мушкараца приближила кадиму (полазнику) централне џамије у Буримари након молитве Аср (поподневна молитва) у четвртак, наводи члан УП Хафизул.

- Један од мушкараца је ушао у џамију са кадимом, пре него што је претресао полицу са књигама у молитвеном делу, тврдећи да је ватрено оружје скривено иза књига из Курана и Хадиса - рекао Зубед Али телефоном за "Дхака Трибуне".

Фотографија испод приказује девојку која је нестала у масовним про-муслиманским и анти-француским протестима. Најпре су је избацили из зграде факултета јер је "вређала пророка Мухамеда"

Према речима Зубеда, други човек је био испред молитвене сале на балкону. У разговору за "Дхака Трибуне", Зубед Али је изјавио:

- Човек је почео да претражује полицу са књигама. У једном тренутку, пет или шест поклоника, који су били испред џамије, ушли су и одвукли човека до степеништа напољу пре него што су почели да га туку. Други човек је чекао испред ходника. Убрзо након тога, члан УП Хафизул Ислам је интервенисао и одвео мушкарце одатле. Не знам шта се догодило након тога - рекао је Зубед.

Хафизул је тврдио да се до тренутка када је стигао на лице места тамо окупило више од стотину људи.

- Затворио сам мушкарце у собу канцеларије Буримари Унион Паришад. Број људи је почео нагло да се повећава.

Фотографија испод представља страдање Индијке која није желела да се одрекне своје вере у муслиманском Бангладешу

Члан УП тврдио је да су полицијска станица Патграм ОЦ Суман Кумар Маханта, председавајући Патграм Упазила Парисхад Рухул Амин Бабул и председник УП Буримари СМ Неваз Нишат стигли након што су позвани телефоном.

- Али узнемирени мештани су упали у канцеларију УП и извукли једног мушкарца напоље пре него што су га линчовали испред канцеларије. Потом су тело однели до националног аутопута Лалмонирхат-Буримари и спалили га дрветом и бензином. Било је 5.000-6.000 људи  - рекао је Хафизул.

Тврдио је да никада нису имали прилику да разговарају са двојицом мушкараца.

- Не знамо идентитет мушкараца, јер никада нисмо имали прилику да разговарамо с њима. Полиција је привела другог мушкарца, рекао је додатни надзорник полиције Рабиул Ислам. Његов идентитет остаће неоткривен из безбедносних разлога. Додатни надзорник полиције Лалмонирхат Рабиул Ислам рекао је новинарима присутним у полицијској станици Патграм да је полиција посетила место и прикупила доказе.

- Друге агенције, укључујући наше Одељење за криминалистичку истрагу, истражују инцидент. Ситуација је тренутно под контролом. У току су припреме за подношење више кривичних пријава у вези са тим злочином. 

Заменик комесара Лалмонирхата Мд Абу Џафар је рекао:

- Посетили смо то место у четвртак увече и сарађивали са народним представницима, администрацијом и локалним становништвом како бисмо одржали ситуацију мирном. Након даље истраге инцидента биће предузете потребне правне мере.