Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ДЕЧАК (15) УПУТИО ПОСЛЕДЊИ ТРАГИЧАН ЗАХТЕВ МАМИ пре него што је искасапљен! Мајка Сара очајна: "Ово ће нас заувек прогањати"

13.02.2024. 18:56
Пише:
Србија Danas/Mirror
Hitna pomoć
Хитна помоћ / Извор: Фото: Shutterstock

Убијеног тинејџера звали "див са златним срцем".

Тинејџер Дилан Брагер, са "златним срцем", брутално је избоден на мосту. Дилан је имао свет пред собом. Са 15 година школовао се за механичара и био је омиљен. Његова породица га је описала као "великог пријатељског дива са златним срцем".

КЛИЗИШТЕ ОДНЕЛО КУЋЕ МИЛИОНЕРА! Све се сурвало за трен ока! Објављен снимак уништених ЛУКСУЗНИХ вила (ВИДЕО)KliziÅ¡te na obali okeana

КЛИЗИШТЕ ОДНЕЛО КУЋЕ МИЛИОНЕРА! Све се сурвало за трен ока! Објављен снимак уништених ЛУКСУЗНИХ вила (ВИДЕО)

ТРАМП ЗАБИО КОЛАЦ У СРЦЕ НАТО-а! То је добро за Европу? "Сетите се распада Југославије"Donald Tramp

ТРАМП ЗАБИО КОЛАЦ У СРЦЕ НАТО-а! То је добро за Европу? "Сетите се распада Југославије"

ПРИНЦ ХАРИ ПОСТАВИО УЛИТИМАТУМ КРАЉУ: Био је спреман да оде исте секунде ако се његов захтев не испуни čarls

ПРИНЦ ХАРИ ПОСТАВИО УЛИТИМАТУМ КРАЉУ: Био је спреман да оде исте секунде ако се његов захтев не испуни

Његова мама Сара је рекла да је њен син "био дечак који би осветлио собу када би ушао, насмејао би те док не можеш да дишеш. Говорио нам је да нас воли сваки дан". Недуго пре него што је убијен 29. јуна 2023. у Ланкаширу, Дилан је позвао своју маму да договори превоз кући. Трагично, никада није успео.

Стајао је на пешачком мосту са својим старијим рођаком Киганом када их је у заседи ухватио Фелипе Фигуеиредо - тежак човек. Не само да је био деценију старији од Дилана, већ је био наоружан свирепим оружјем.

Дечаци су се очајнички спуштали низ мост у покушају да побегну од њега, само да би их Фигуеиредо сустигао. Убо је Дилана 23 пута и оставио га да умре, јавио је "Манчестер Ивнинг Њуз".

Црно сечиво прекинуло је југуларну вену и вагусни нерв тинејџера. Након што је убио Дилана, јурио је Кигана држећи оружје. Прве речи које је изговорио биле су: "Украо си мотор мојој жени!.

Ubijeni dečak, Dilan Brager
Убијени дечак, Дилан Брагер / Извор: Фото: Printscreen/Police Хандоут

Фигуеиредо је са породицом живео на оближњем имању. Сваког дана његова жена би бициклирала 40 минута у оба правца до свог посла као асистента у настави са посебним потребама. У данима пре напада због којег је њен муж осуђен на доживотни затвор, купили су скутер од 50 кубика, како би јој олакшали путовања. Пре него што су имали прилику да га осигурају, мотор је украден, што је навело Фигуеиреда да објави на локалној Фејсбук групи питајући да ли неко зна где би могао да буде.

Када је Киган схватио да је његов рођак ухваћен, покушао је да потрчи назад уз насип да му помогне, само да би Фигуеиредо махнуо ножем према њему. Коган је устукнуо на пут са две траке, а након што је имао довољно одстојања, извадио је телефон и снимио човека који му је прилазио, вичући: „Јебена животињо“. Фигуеиредо је завукао нож у појас панталона и вратио се кући. У неком тренутку, бацио је нож у покушају да уништи доказе, али корице ножа су испале из његовог џепа и пронађене су неколико метара од Дилановог тела.

Разбијена породица

Вративши се у кућу, Фигуеиредо је позвао 999 тврдећи да су младићи напали њега са ножем. Убица је тврдио да се отео од Дилана, убовши га неколико пута у тучи.

Прича се показала неуверљивом за пороту, која га је једногласно прогласила кривим за убиство. Није било доказа да су Дилан или Киган носили сечиво, упркос Фигуеиредовом уверењу да "ови млади момци увек имају ножеве на себи".

На суду је Диланова породица слушала како су разоткривене мучне околности њиховог вољеног сина и брата. Његова мама Сара је рекла: "Да, није био савршен, али није ово заслужио. Нико није имао право да нам га одузме".

- Откако нам је наш дечак брутално одузет, цела нам је породица разбијена и ниједна казна никада неће бити довољна. Ништа неће служити као правда. То је немогуће. Замислите да је ваше дете у кући, само два сата раније, да разговарате са њим. Минут пре него што је умро да се договоримо да га поново покупимо и да се више никада не врати. Да бисмо касније сазнали да нам га је одрастао човек тако брутално узео, сваког минута у дану размишљамо о томе колико је Дилан био уплашен у последњим тренуцима свог живота и ово ће нас заувек прогањати. Слушајући колико је његове повреде на суду биле су мучне - много горе него што смо икада могли да замислимо - рекла је дећакова мајка.

Она је додала да ниједан члан било које породице не би требало да буде подвргнут тако бруталном злочину.

- Ове повреде су биле толико ужасне да је наш дечак остао неспособан да узврати, слушајући детаље на суду, звучи као да је заклан као животиња - рекла је очајна мајка. 

Србија Данас/Mirror/Пренела: А.З.