Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ДЕВОЈКА ПОГИНУЛА У СТРАВИЧНОЈ НЕСРЕЋИ: Албанци јурили њу и њеног дечка, хтели да их убију: "Возили су као да их прогоне из пакла"

01.08.2023. 14:28
Пише:
Србија Данас/Блиц
Ejmi Rouz Vilson
Ејми Роуз Вилсон / Извор: Фото: Facebook/Printscreen/Amy-Rose Wilson

Била је једна од милион, каже њена другарица

Девојка која је страдала у језивој несрећи у Шкотској можда је била приморана да скрене с пута док се возила са својим дечком јер их је јурила "албанска банда", а појавили су се и наводи да је 27-годишња Ејми Роуз Вилсон "невина жртва" ухваћена у смртоносни сукоб око дуга за дрогу.

СРБИ ОДБРАНИЛИ ГРЧКЕ ДОМОВЕ: Наши људи спасили читаво село ОПАСНОГ пожара, на првој линији против ВАТРЕ!

СРБИ ОДБРАНИЛИ ГРЧКЕ ДОМОВЕ: Наши људи спасили читаво село ОПАСНОГ пожара, на првој линији против ВАТРЕ!

ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД У САНКТ ПЕТЕРБУРГУ! Руски војни објекат на удару, снаге безбедности на ногама! (ВИДЕО)

ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД У САНКТ ПЕТЕРБУРГУ! Руски војни објекат на удару, снаге безбедности на ногама! (ВИДЕО)

СИТУАЦИЈА ЈЕ ХАОТИЧНА И ОПАСНА: Француска ХИТНО евакуише своје и држављане ЕУ!

СИТУАЦИЈА ЈЕ ХАОТИЧНА И ОПАСНА: Француска ХИТНО евакуише своје и држављане ЕУ!

Наводно су Ејми и њен дечко, 22-годишњи Рајан Патерсон, били умешани у сукоб неколико тренутака пре тешког удеса у суботу увече у граду Фалкирку. Пар је побегао из улице Фаундри у Фалкирку у сребрној "ваксан вектри" а наводно их је јурио црни "мерцедес Ц" око километар, пре него што су око 18.20 улетели у дрвеће и жбуње поред пута пута Њу Карон Б902.

"Била је невина жртва"

Ејмин дечко је претрпео лакше повреде, као и 39-годшњи мушкарац који је возио црног "фолксвагена тигуан". Шкотска полиција третира Ејмину смрт као сумњиву и јуче је покренула истрагу убиства, апелујући на све који имају информације да се јаве, пише "Дејли мејл".

- Ејми је била невина жртва у овом. Наводи се да се много новца дуговало албанској банди и да су дошли да га траже. То није имало никакве везе са Ејми. Покушавали су да дођу до новца месецима и сви смо знали да ће се нешто лоше догодити – рекао је извор "Сана".

Albanci
Албанци / Извор: Профимедиа

Банда прогањала Ејми и дечка и пре кобног удеса

Лист такође наводи да је Ејми и њен дечко прогањао други аутомобил током сличне потере пре неколико недеља. Пар је рекао својим пријатељима да их "прогони" група – за коју се верује да су у питању други људи – у аутомобилу и снимили су језиву потеру дуж пута у Фалкирку.

- Возила сам као и обично, не узнемиравају ме ове дечје игре. Досадиће им и наставиће даље - написала је Ејми на друштвеним мрежама о потери у априлу.

- Они ме заиста прогоне, седе на крају улице - додао је Рајан.

Saobraćajna nesreća, Hrvatska
Саобраћајна несрећа, Хрватска / Извор: Профимедиа

"Возили су као да их прогоне из пакла"

Сведоци су рекли у недељу да су два мушкарца искочила из "мерцедеса" класе Ц – један наоружан палицом – и покушали да зграбе Рајана. Он је, како су навели, успео да побегне и вратио се у возило али је група потом разбила прозор са Ејмине стране возача.

- Сви су возили као да их прогоне из пакла. Дефинитивно су изгледали као да су из Источне Европе али су говорили енглески - рекао је сведок.

- Неко је повикао: "Овог пута сте је***о мртви и мислим то!" - додао је други сведок.

Albanci
Албанци / Извор: Профимедиа/илустрација

Ејми била на вези са пријатељицом током удеса

Раније у понедељак, Ејмина пријатељица рекла је "Дејли мејлу" да су биле на телефонској вези у време удеса у суботу.

- Ејми је послала поруку да треба да дође што пре, а онда ме позвала. Могла сам да чујем много вике у позадини и Рајана како јој говори да "уђе у је***И ауто и вози". Питала сам је шта се дешава, рекла је да треба да дођу овде да побегну од људи који имају палице и шипке и да ће ми објаснити кад дође - рекла је пријатељица.

- Били су на путу до моје куће кад се догодио удес. Ејми је и даље била на вези са мном кад је скренула са пута и звучала је заиста уплашено, плакала је и била узнемирена у вези дешавања. Рајан јој је говорио да не гледа назад и да само вози што брже може. Моја кућа није далеко од Улице Фаундри и рекла сам јој да прекине везу и да ћемо се видети кад стигне тамо.

Saobraćajna nesreća
Саобраћајна несрећа / Извор: Профимедиа

"Ејми је била једна од милион"

Како се Ејми није појавила на месту, 15 минута касније успаничена пријатељица је покушала да је поново позове.

- Није прошло дуго док сам прочитала у посту на Фејсбуку да је био удес на путу Њу Карон. Срце ми је било у петама, одмах сам знала да су то Ејми и Рајан. Ушла сам у ауто и одвезла се до пута Њу Карон, али га је полиција скроз затворила па нисам могла да видим који су аутомобили били у питању – рекла је пријатељица.

Тешко јој је да схвати шта се догодило. Она је Ејми описала као "једну од милион".

- Не могу да верујем. Како можете да са неким разговарате телефоном у једном тренутку а у следећем је та особа мртва. Више је никада нећу видети. Ејми ми је много помогла, урадила би све за свакога. Знам да људи то стално говоре, али она је заиста била једна од милион. Моје срце је сломљено на хиљаду комадића - рекла је пријатељица.

saobraćajna nesreća, udes, policija
саобраћајна несрећа, удес, полиција / Извор: Shutterstock

Црни "мерцедес" побегао с места удеса

Полиција је замолила све који имају снимак камере из аутомобила или других да се јаве са информацијама, наводећи да је "императив" открити ко је био у црном "мерцедесу" који је побегао са места удеса.

- Службеници прикупљају снимке са надзорних камера из околног подручја и спроводе испитивања од врата до врата – рекла је инспектор Хејзел Рејд, додајући да полиција верује да је то возило прогонило "ваксал" на опасан начин, што је довело до судара са "фолксвагеном тигуан".