Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ДАНИМА СЕ ИЖИВЉАВАЛИ: Дванаесторица дечака приведена због ГРУПНОГ ОБЉУБЉИВАЊА ДЕВОЈЧИЦЕ! У шуми јој нанели НЕЗАМИСЛИВЕ МУКЕ!

13.05.2024. 22:45
Пише:
Србија Данас/Блиц
Šuma
Шума / Извор: X Printscreen/GuerillaTVChan

Осумњичени тинејџер који је наводно учествовао у групном силовању девојчице (14) у шуми у Белгији, описао је тај гнусни чин, преносе локални медији. Тужиоци кажу да је девојчицу злостављала група од 12 дечака у три наврата у периоду од 2. до 6. априла током ускршњих празника, док застрашујући нови детаљи настављају да се појављују о случају који је шокирао Белгију.

Испитивања осумњичених открила су да је девојчица викала "стани" када су је тинејџери напали, а један осумњичени (14) је рекао да је "направила гримасу" и да је "видео да је боли", преноси локални "ХЛН". Девојчица је такође имала вртоглавицу током напада, пребледела је и чинило се да су јој се капци затворили, наводи се у изјавама.

Главни осумњичени, дечко (14) девојчице, наводно је одвео девојчицу са собом у шумовито подручје у Западној Фландрији, у Белгији, око 18 часова 2. априла након што су провели дан на сајмишту. 

Када су стигли тамо, наводи се да је дечко силовао своју младу партнерку пред осталима пре него што ју је "позајмио" својим пријатељима да и њу сексуално нападну, док је најмлађи од дечака, 11-годишњак, искоришћен да "држи стражу", тврде извештаји.

Тужиоци су ухапсили десет осумњичених узраста између 11 и 16 година за које су локални медији рекли да су дечаци северноафричког или сомалијског порекла и одвели их на испитивање, али нови извештаји кажу да је у нападу учествовало и до дванаест дечака.

Позивајући се на "добро обавештене изворе", белгијски медиј "Ниеувсблад" описао је дечка као који је намерно дозволио пријатељима да злостављају његову младу партнерку.

"Дечак љубавника" у овом случају је термин који се користи за описивање трговаца људима који обично делују покушавајући да натерају своје младе жртве да се заљубе у њих. Али дечак негира да је "позајмио" своју девојку другим тинејџерима, а његов адвокат је рекао да је "потребно даље истраживање да би се разјасниле чињенице".

"Ниеувсблад" је рекао да су тужиоци открили "прекорно понашање" од стране осумњичених и "чињенице о осветништву", позивајући се на изворе блиске истрази који су рекли да су наводни починиоци показали "потпуни недостатак осећаја за норме и правила".

Верује се да се девојчица вратила у шуму место популарно међу брдским бициклистима где ју је група малолетника два пута силовала, мучила и злостављала док је била под "моћним" утицајем свог дечка, преносе локални медији. Група се смењивала у злостављању жртве, и сви су учествовали "у већој или мањој мери", према "Ниеувсбладу".

Жртву су наводно силовала најмање четворица дечака, а остали су стајали око њих у кругу додиривали, док су други снимали нападе својим паметним телефонима.

Снимци и слике наводног напада такође су подељени на друштвеним мрежама, наводно преко "Снапчета" - апликације за размену тренутних порука која корисницима омогућава да лако деле слике и видео записе. Нико из групе није позвао своје пријатеље да престану са злостављањем, рекли су извори.

Тужилаштво Западне Фландрије је водило истрагу у највећој тајности како би се избегла било каква шанса да чланови породице жртве или грађани сазнају идентитет умешаних. Иако се наводни напад догодио почетком априла, девојчица се неколико дана није јављала из страха да не каже родитељима и полицији. Полиција је тек 25. априла успела да ухапси осумњичене.

Укупно је приведено десет дечака. Шесторо осумњичених смештено је у установу затвореног типа, док је осталој четворици одређен кућни притвор. Од тада су испитивани — све истовремено и одвојено, како би истражитељи могли да упореде све изјаве. Позивајући се на своје изворе, "Ниеувсблад" је рекао да су многе изјаве које су дали дечаци контрадикторне, а један број осумњичених окривљује једни друге.

Неки од шесторице малолетника смештених у институцију појавили су се у среду поподне пред судом за малолетнике. Саопштено је да су двојица пуштена под условима. "Ниеувсблад" је известио да су још четворо малолетника сада у притвору укључујући и 14-годишњег дечка који је, како се сазнаје, постао главни осумњичени.

Тужиоци сада раде на утврђивању у којој мери је сваки осумњичени био умешан у напад на девојчицу, или да ли је неко био случајни пролазник.

Том Јансенс из Канцеларије јавног тужилаштва рекао је да се због старости свих умешаних мало шта јавно говори о њиховом идентитету. Он је потврдио да је идентификовано и ухапшено десет осумњичених и да су сви малолетници.

- Пошто су починиоци тако млади, не објављујемо много информација о њиховом идентитету - рекао је Јансенс за "The Brussels Тимес".

Извор: Србија Данас/Блиц/Марија Сушић