Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

(ФОТО) УЖАС! Машина за прање аутомобила ЗГЊЕЧИЛА Грка - муштерије немоћно посматрале ЈЕЗИВУ СЦЕНУ

19.04.2023. 21:32
Пише:
Србија Данас/Курир
Atanasios, autoperionica
Атанасиос, аутоперионица / Извор: Фото: Facebook Printscreen/Shutterstock

Језива сцена у аутоперионици.

Атанасиос Папагеоргиоу (73) настрадао је у језивој несрећи у аутоматској перионици аутомобила у ​аустралијском граду ​Спрингвелу.

Папагеоргиоу, активан члан грчке заједнице у Аустралији, рекао је супрузи Марији да иде да наточи гориво, а одлука да уједно опере аутомобил завршила се трагедијом. Несрећа се догодила 9. децембра 2019, а Папагеоргиоу је умро три дана касније.

ХОРОР НА ПАРКИНГУ ТРЖНОГ ЦЕНТРА: Девојци (23) украли кола и бебу - аутом газила све пред собом! (ФОТО)

ХОРОР НА ПАРКИНГУ ТРЖНОГ ЦЕНТРА: Девојци (23) украли кола и бебу - аутом газила све пред собом! (ФОТО)

(ФОТО) СТРАВИЧНА САОБРАЋАЈНА НЕСРЕЋА! Жена подлегла повредама на лицу места, ухапшен дечак (12) због сумње да је ИЗАЗВАО НЕСРЕЋУ?

(ФОТО) СТРАВИЧНА САОБРАЋАЈНА НЕСРЕЋА! Жена подлегла повредама на лицу места, ухапшен дечак (12) због сумње да је ИЗАЗВАО НЕСРЕЋУ?

УПУЦАНЕ ДВЕ ДЕВОЈКЕ ИСПРЕД СУПЕРМАРКЕТА! Враћале се из теретане па грешком ушле у погрешно возило! (ВИДЕО)

УПУЦАНЕ ДВЕ ДЕВОЈКЕ ИСПРЕД СУПЕРМАРКЕТА! Враћале се из теретане па грешком ушле у погрешно возило! (ВИДЕО)

Адвокати који представљају међународну нафтну компанију "Шеврон" појавили су се у уторак пред судом у Мелбурну након што је та компанија оптужена за смрт .

Компанија је оптужена за немар након што је мушкарац изашао из свог аутомобила да поново унесе приступни код. Папагеоргиоу је био згњечен када је покушао да се врати у своје возило кад је циклус прања почео, а врата његовог аутомобила су се заглавила.

Стручњак, кога је организација за безбедност на раду ангажовала да истражи смртоносно прање аутомобила, сугерисао је да су боље ознаке могле да сачувају живот Папагеоргију.

Доктор Питер Харт је рекао да возачи који су улазили у аутоматску перионицу нису имали појма да ли су улазни кодови које су користили за почетак рада машине исправно унети.

- Дошао сам до става да је сигнализација могла да смањи ризик од овакве врсте инцидената јер би возач био обавештен да шифра није прихваћена и да аутомобил не би требало да иде у ауто перионицу - рекао је стручњак.

Харт је рекао и да су зелене стрелице које су навеле возаче да уђу у ауто перионицу додале забуну.

- Зелене трепћуће стрелице које позивају возача да се одвезе у ауто-перионицу могу бити потиснуте осим ако се шифра не прихвати. Мислим да је присуство тих зелених трепћућих стрелица прилично збуњујуће за возача јер је сасвим могуће да шифра не буде прихваћена, а ипак се чини да је возач позван да се одвезе у перионицу. Последица тога је да би возач тада морао да изађе из аутомобила или да се одвезе да поново унесе код - наводи стручњак.

Харт је рекао да је проблем могао да се реши прилично лако.

- Мислим да бисте такође могли имати знак који каже "шифра прихваћена" или "шифра није прихваћена" која је укључена док се шифра не прихвати. Мислим да постоје разумни изгледи да возач који не зна ништа о томе како ради ауто-перионица не би наставио у присуству таквог знака - рекао је Харт.

Документи из истраге откривају да је Папагеоргиоу вриштао у агонији док су радници перионице са полицијом и екипом хитне помоћи очајнички покушавали да га ослободе, али безуспешно.

Суд је саслушао полицију и болничаре који су брзо реаговали на хитан случај јер су стигли у року од неколико минута након што је Папагеоргиоу остао заробљен у ауто-перионици.

У документима се наводи да је несрећни човек "остављен да вришти" и да "није могао да се помери".

- Упозорени од стране другог купца радници у сервису су покушали, али нису могли да ослободе (човека) и позвали су хитну помоћ - наводи се у документима.

На суду је речено да болничари нису могли да га ослободе и да је одмах констатовано да му је срце престало да куца. Ватрогасцима је требало 16 минута да стигну и извуку Папагеоргиоуа из машине. Болничари су тада успели да га реанимирају и одвезли су га у болницу. Папагеоргиоу је међутим умро неколико дана касније од дугог периода без кисеоника у мозгу изазваног гушењем током несреће.

У понедељак је сведок описао шокантан тренутак када је Папагеоргиоу појурио у своју смрт у ауто-перионици.

Пјетрина Ди Ното је била следећа на реду за прање возила када је гледала како се ужасан инцидент одвија. На суду је рекла да је судбина старијег човека била запечаћена када је покушао да уђе на предње седиште свог аутомобила након што је ауто-перионица почела да ради.

Три дана раније уживао на весељу

Госпођа Папагеоргиоу рекла је након трагедије да је њен муж једноставно отишао да напуни свој ауто бензином и да се никада није вратио кући.

- Отишао је да напуни ауто и нешто се десило са машином. Умро је од гушења - рекла је тада пријатељима и породици преко друштвених мрежа.

Само три дана раније Папагеоргиоу је уживао у традиционалном грчком догађају у грчкој заједници.

Ди Ното је рекла суду да је видела Папагеоргиоуа како искаче из аутомобила. Обраћајући се суду првог дана прелиминарног рочишта госпођа Ди Ното је рекла да је Папагеоргиоу "грубо тражио" од ње да помери своје возило како би могао да унесе шифру.

- Видео је да се машина помера и кренуо је да бежи - рекла је на суду.

Ди Ното је рекла да је видела воду која је почела да тече из ауто-перионице док је Папагеоргиоу очајнички покушавао да се врати на предње седиште свог возила.

Додала је да је Папагеоргиоу успео да отвори улазна врата довољно широко да уђе ногом унутра пре него што га је зграбила машина.

Расправа ће бити завршена следећег месеца.