Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"ИМАЛА ОСАМ ГОДИНА КАДА ЈЕ ПОЧЕО ДА ДОЛАЗИ У МОЈ КРЕВЕТ“: Језива исповест девојке коју је очух годинама злостављао

15.10.2023. 20:59
Пише:
Србија Danas/mirror.co.uk
silovanje
силовање / Извор: Фото: Ланцс Полице, Printscreen YouTube/dcharts

Запрепастило ју је оно што јој је рекао када се као одрасла особа најзад суочила са њим.

Девојка коју је силовао очух када је имала свега осам година одлучила је да храбро проговори о свом језивом искуству како би охрабрила и друге да проговоре о сексуалном злостављању деце. 
Рекла је и да је ужасно патетично било изињење које јој је очух упутио када се са њим суочила као одрасла особа.

ТИНЕЈЏЕР УБИО МАЈКУ ДОК ЈЕ СПАВАЛА: Када је полиција стигла рекао им је само једну ствар (ВИДЕО)

ТИНЕЈЏЕР УБИО МАЈКУ ДОК ЈЕ СПАВАЛА: Када је полиција стигла рекао им је само једну ствар (ВИДЕО)

ДВЕ МОЋНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ УПОЗОРИЛЕ НА ВЕЛИКУ ОПАСНОСТ: Уколико Израел крене на Газу десиће се нешто ЗАСТРАШУЈУЋЕ!

ДВЕ МОЋНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ УПОЗОРИЛЕ НА ВЕЛИКУ ОПАСНОСТ: Уколико Израел крене на Газу десиће се нешто ЗАСТРАШУЈУЋЕ!

ДРАМА БЛИЗУ ГРАНИЦА РУСИЈЕ! Дигнута узбуна, ХИТНО полетео Су-27, пресретнут амерички RQ-4B!

ДРАМА БЛИЗУ ГРАНИЦА РУСИЈЕ! Дигнута узбуна, ХИТНО полетео Су-27, пресретнут амерички RQ-4B!

Мишел Салис била је жртва језивог полног злостављања од стране њеног развратног очуха Дејвида Салиса. 

- Само сам желео да видим како је то имати однос са неким другим – рекао јој је када су се, после много година, коначно суочили.

Дејвид Салис се тренутно налази на издржавању своје четрнаестогодишње затворске казне са којом се суочава након суђења на коме је признао своје злодело. 

- Мој очух ме је силовао у мојој спаваћој соби, у мом кревету, док сам била сасвим мала девојчица – започиње своју потресну исповест сада двадесетседмогодишња Мишел.

"Била сам стидљиво дете"

- То је било једино место где би требало да се осећам безбедно. Од првог момента када сам га упознала није ми се допао и била сам нервозна када је у мојој близини. Можда сам, чак и као мало дете, осећала какав је монструм у питању. Тек када сам са шеснаест година у школи сазнала шта значи пристанак схватила сам колико је све било погрешно. Биле су ми потребне године да се најзад суочим са њим, а он је то признао као да није ништа посебно.

- Нисам имала подршку своје породице и било је то напорно путовање за мене. Али сада се осећам како сам се најзад ослободила тог терета. Зато охрабрујем све жртве да проговоре о ономе што им се дешава. Ћутање само помаже почионицима. Тек сада осећам да сам добила глас.

Дејвид Салис је дошао у Мишелин живот када је имала свега шест година. Њена мајка га је упознала на одмору, а већ годину дана доцније су се венчали. 

- Била сам веома стидљиво дете. Мој отац није био ту и нисам имала никаквог контакта са њима. Није ми било пријатно чак ни у истој соби са очухом.

- Могуће је да сам инстинктивно осетила зло у њему. Преузео је улогу мог оца и био је веома строг. Слао ме је у кревет раније него што је уобичајено и није ми дозвољавао да ми буде упаљена ноћна лапма. Радио је као перач судова у локалном пабу и суботом би ме водио са собом на посао говорећи како је мојој мајци потребна пауза.

"Почело је када сам имала осам година"

- Увече би остављао моју мајку у дневној соби и долазио је у моју како бисмо заједно гледали филмове. Злостављање је почело када сам имала осам година. Почело је са додиривањем, да би се на крају претворило у силовање. Нисам знала шта се дешава. Само сам знала да ми се не допада. Нисам имала оца, па сам можда помислила да је овако нешто нормално.

Дејвид Салис је наставио са овим силујући је чак три пута недељно

- Дешавало се много пута у мојој соби. Подигао је шатор у дворишту, па ме је и тамо злостављао. Или је улазио у дворишни базен заједно са мном. Водио ме је на камповање и слиовао ме на ливади. Натерао ме је да му обећам да никоме нећу рећи. Ћутала сам јер сам мислила да ће ме слоцијална служба одвести ако икоме испричам. Током година све сам се више повлачила у себе, постајала сам збуњена и тужна.

Када је напунила дванаест година све је чешће остајала са другарицама, а злостављање је полако престајало. 

- Могуће је да је злостављање престајало јер сам дошла у пубертет. Али верујем да је то због тога што више није имао прилике. Као тинеђжерка сам веома ретко била код куће и најчешће сам остајала код другарица.

"То се не дешава мени"

Тек када је са шеснаест година у школи научила шта значи пристанак схватила је да је била силована. 

- Мислила сам да је силовање насилан чин – напад странца у мрачној улици. Нисам схватала да се то дешавало мени. Полако сам спознала да је то била највећа издаја, то што ме је силовао очух у мојој соби у мом кревету.

- Морала сам да се изборим са много тога. Покушала сам са новим почетком, преселила се, нашла нови посаа, нашла новог партнера, али ништа није помагало. Почела сам да се опијам како бих заборавила шта ми се дешавало. Осећала сам се како константно трчим и бежим од сећања која ме и даље прогањају.

Осећала је да више не може да издржи, па се суочила са очухом и то пред мајком и осталим члановима породице. Била је шокирана када је тако лако признао. 

- Само сам желео да видим како је то бити са неком другом особом – рекао је тада.

Сада се налази у затвору где издржава четрнаестогодишњу казну због силовања.