Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

И НАЈХРАБРИЈИМА СЕ ЛЕДИ КРВ У ЖИЛАМА ОД ОВИХ ПРИЧА: Језивих шест мистерија које су до данас остале НЕРЕШЕНЕ (ВИДЕО)

20.10.2021. 21:05
Пише:
Србија Данас/Курир стил
Brod
Брод / Извор: Фото: Youtube/Printscreen

Ово нико не може да објасни

Историја је пуна нерешених, мистериозних случаја, а ми смо пронашли 6 прича од којих ћете се најежити.

ОГЛАСИЛЕ СЕ ДЕВОЈКЕ КОЈЕ МИСЛЕ ДА СУ ДРОГИРАНЕ У КЛУБУ: Међу њима и Сара - уболи су је иглом у руку, НИЧЕГА СЕ НЕ СЕЋА

ОГЛАСИЛЕ СЕ ДЕВОЈКЕ КОЈЕ МИСЛЕ ДА СУ ДРОГИРАНЕ У КЛУБУ: Међу њима и Сара - уболи су је иглом у руку, НИЧЕГА СЕ НЕ СЕЋА

ДЕЧАК (3) НАСТРАДАО У ПОЖАРУ: Отац био убеђен да је изнео оба сина напоље, за све је крива грејалица?

ДЕЧАК (3) НАСТРАДАО У ПОЖАРУ: Отац био убеђен да је изнео оба сина напоље, за све је крива грејалица?

ЈЕЗИВ СУДАР НА КРУЖНОМ ТОКУ: Камион налетео на минибус, погинуло најмање 17 људи (ВИДЕО)

ЈЕЗИВ СУДАР НА КРУЖНОМ ТОКУ: Камион налетео на минибус, погинуло најмање 17 људи (ВИДЕО)

1. ЗЕЛЕНА ДЕЦА

Село Вулпит у грофовији Сафок би вероватно било потпуно непознато и изгубљено у мору сличних енглеских села, да се негде око 1150. године у њему није збио један од најнеобичнијих догађаја који до данас нису објашњени.

У близини села староседеоци су зачули врисак и плач деце. Када су стигли на место одакле се врисак чуо занемели су од призора који су угледали. Тела деце су била потпуно зелена, обучени су били у гардеробу јарких боја, нису знали њихов језик. Асртроном Данкан Лунан тврдио је да су они ванземаљци који су залутали грешком на Земљу.

Највероватније је да су деца или измишљени део енглеског фолклора као вилењачке приказе или да су пак стварни дечак и девојчица из сиромашног племена Фламанаца, које је краљ Арни II покушао да истреби па су се они добро скривали по шумама а били су познати ткачи, па отуд и објашњење за необичну гардеробу деце. Верује се да су они били неухрањени и да су имали хипохромну анемију услед лоше исхране, познату и као „зелена болест“ јел се услед недостатка гвожђа јавља зелена обојеност коже, јел су деца добила нормалну пигментацију по преласку на разнолику храну. Опет постоји парадокс јел наводно нису причала језик фламанаца. Праву истину тешко да ћемо икад сазнати али прича постоји и даље се препричава са више или мање ликова, имена, истине али и фантастике.

2. НЕСРЕЋА НА ЂАТЛОВОМ ПРЕВОЗУ НА УРАЛУ

На први поглед, оно што данас зовемо „инцидентом у превоју Ђатлов" не делује нимало необјашњиво: од десеторо скијаша, деветоро је погинуло прелазећи планинску стазу под тешку временским условима; температура је досезала -30 степени Целзијуса. Али од детаља који се могу наћи у дневницима преминулих као и у званичним записима руских истражитеља, застаје дах.

Чланови експедиције су пронађени мртви, на стотину метара од логора, повађених зуба и очију и седих коса. Овај податак је шокантан јер су извиђачи имали између 20 и 30 година. Такође, пронађена одећа је била радиоактивна, а забележене су и повреде унутрашњих органа.

Кружиле су разне теорије о њиховој смрт, али никада, овај случај, до краја није разашњен. "Радиоактивност одеће преосталих четворо је заиста чудна, као и инструкције власти истражитељима. Документи везани за овај случај били су заштићени од како је он стављен ад акта, а печат је скинут тек током деведесетих", рекао је Иван Михалков инспектор. Прилаз овом подручју је био забрањен 3 године након несреће.

3. БЕКСТВО ИЗ АЛКАТРАЗА

Френк Морис, Кларенс и Џон Англин су због пљачке банке доспели у озлоглашени Алкатраз, а из истог су нестали неколико месеци касније. Верује се да су кашикама пробили пролаз, али ни 50 година касније њихова тела нису пронађена. Полиција ни дан данас не зна да ли су заиста успели у намери да побегну из затовра или су се утопили.

4. МИСТЕРИЈА УКЛЕТОГ БРОДА

У фебруару 1948. године, бројни бродови који су се налазили у близини Индонезије су примили позив за помоћ из холандског теретњака SS Оуранг Медан. Језива порука је гласила: "Сви официри, укључујући капетана леже мртви. Могуће је да је цела посада мртва." Након ове поруке, uslledila је следећа, језива, откуцана морзеовим кодом: "Ја умирем."

Када је прва спасилачка екипа стигла до брода, неколико сати касније, покушали су да ступе у контакт са бродом Оуранг Медан, али нису добили никакав одговор. Затим су послали екипу да се укрца на брод – и оно што су открили био је застрашујући призор због којег је и дан данас Оуранг Медан једна од најчуднијих и најстрашнија мистерија свих времена.

Сви чланови посаде на Оуранг Медану су били мртви, њихове очи отворене, глава окренута према сунцу, раширених руку и са престрављеним изразима лица. Чак је и бродски пас био мртав, пронађен како режи на невидљивог непријатеља. Кад су се ближили котларници, спасилачка посада је осетила хладноћу, иако је температура била близу 44 °Ц.

Одлука је донесена да се брод одвуче натраг у луку, али пре него што су и почели, из брода је почео излазити дим. Спасилачка екипа је напустила брод, а Оуранг Медан је експлодирао и потонуо. Тренутно постоје три "објашњења за ову мистерију", прво је шпекулација да је брод превозио неосигуран опасни материјал, друго је тровање угљичним моноксидом, и коначно треће – паранормални феномен.

5. ЏЕК ТРБОСЕК

Најозлоглашенији убица свих времена којем се ни дан данас не зна прави идентитет. Реч је о серијском убици који је харао Лондоном између августа и новембра 1888. године, који је одговоран за брутална убиства за најмање пет проститутки у Whitechapelu, Лондон. Кроз године појавиле су се многе теорије о томе ко би могао бити овај озлоглашени убица, расправљало се чак и о члановима краљевске породице, до данас није познато ко је он био.

6. ИЗГУБЉЕНИ ГРАД

Атлантида је један од најстаријих и највећих мистерија на Земљи. Још од древних времена, људи су се трудили да лоцирају Атлантиду, за коју се верује да је потопљена у цунамију након потреса. Грчки филозоф Платон описивао је Атлантиду као острво које се налазио близу Гибралтара, дом највеће цивилизације на земљи. По предањима Атлантиду су настањивали најлепши људи, на њој се налази Посејдонов храм и цели град је био опточен у злато. До данас још нико није успео лоцирати Атлантиду и пронаћи њено богатство.