Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЗНАО ЈЕ НАЈМРАЧНИЈЕ ТАЈНЕ МОЋНИХ И ПОЗНАТИХ: Ко је био Џефри Епстајн, организатор огромног педофилског ланца?

05.01.2024. 09:37
Пише:
Србија Данас/ Телеграф
Džefri Epstajn
Џефри Епстајн / Извор: Профимедиа

На списку његових клијената налазе се два бивша америчка председника

Четири и по године након што је извршио самоубиство у затвору док је чекао суђење због оптужби за трговину људима, милијардер и педофил Џефри Епстајн поново је у живи светске јавности, након што су објављени спискови његових сарадника и познаника, међу којима су и два бивша председника САД, Бил Клинтон и Доналд Трамп.

НЕ МОЖЕ ВИШЕ ДА ТРПИ СВИЊАРИЈЕ СВОГ БРАТА: Краљ Чарлс протерује принца Ендрјуа из краљевске породицеkralj Čarls i princ Endrju

НЕ МОЖЕ ВИШЕ ДА ТРПИ СВИЊАРИЈЕ СВОГ БРАТА: Краљ Чарлс протерује принца Ендрјуа из краљевске породице

"НЕ ПИШИТЕ О ЕПСТАЈНУ" - Клинтон ПРЕТИО великом америчком часопису?! ЗАБРАНИО им да објаве чланак о "његовом добром пријатељу"Bil Klinton

"НЕ ПИШИТЕ О ЕПСТАЈНУ" - Клинтон ПРЕТИО великом америчком часопису?! ЗАБРАНИО им да објаве чланак о "његовом добром пријатељу"

СВЕ ПОЗНАТЕ ЛИЧНОСТИ КОЈЕ СУ СЕ НАШЛЕ НА МРАЧНОЈ ЕПСТАНОВОЈ ЛИСТИ: Били су повезани са предатором, а једна особа ће посебно тешко да се "ОПЕРЕ"epsint

СВЕ ПОЗНАТЕ ЛИЧНОСТИ КОЈЕ СУ СЕ НАШЛЕ НА МРАЧНОЈ ЕПСТАНОВОЈ ЛИСТИ: Били су повезани са предатором, а једна особа ће посебно тешко да се "ОПЕРЕ"

Документи су изазвали хаос на светској сцени, а на његовом списку нашли су се и бројни глумци и познате личности: Кевин Спејси, Наоми Кембел, Леонардо Дикаприо, Стивен Хокинг, Мајкл Џексон и многи други.

Епстајн се убио у затвору у Њујорку у августу 2019. године, након што је оптужен за сексуално злостављање малолетних особа. Чак је и његова смрт била контроверзна, па се спекулисало да је убијен како не би доспело у јавност шта је све радио са својим познаницима и пријатељима.

Једина особа која је до сада осуђена на 20 година затвора у овом педофилском ланцу јесте Гислејн Максвел, његова бивша девојка и сарадница, док нико од људи са Епстајновог списка за сада није оптужен ни за шта.

Ко је био Епстајн, организатор педофилског ланца за богате и познате?

Након што је почео да ради као наставник, Епстајн се пребацио у финансије када је убедио оца једног од својих ученика да му да посао у Беар Стеарнс-у. Брзо је напредовао на лествици, импресионирао шефове својом способношћу да богате клијенте учини срећним и након само пет година проведених у банци почео да ради сам као финансијски консултант. Идентитете својих клијената је крио, а само неколицина њих била је позната јавности.

Епстајн је 2008. већ био осуђиван због сексуалног злостављања малолетних особа, а са судом је склопио договор о признању кривице и уместо запрећене доживотне казне затвора, кажњен је са 13 месеци затвора, морао је да исплати новац својим жртвама и да уђе у регистар сексуалних напасника.

За време служења казне, било му је дозвољено да шест дана недељно, 12 сати дневно, из затвора одлази у канцеларију. Водио је свој инвестициони фонд на издржавању затворске казне. Истрага је обустављена, а свим саучесницима је гарантован имунитет.

Džefri Epstejn
Џефри Епстејн / Извор: Профимедиа

Пре самоубиства ухапшен је у Њујорку по федералној оптужници за трговину малолетницима. Притворен је због дела почињених 2002. и 2005. године, а ухапшен је на њујоршком аеродрому када се враћао из Париза.

У периоду од 2002. до 2005. године, он је, према наводима из оптужнице, "сексуално експлоатисао и злостављао десетине малолетница", од којих су неке имале свега 14 година, а многе од њих биле су нарочито рањиве. Како би "одржао залихе жртава и снабдевао се њима" неким девојчицама је плаћао да "регрутују нове девојчице које ће на сличан начин бити злостављане", створивши тако огромну мрежу малолетних жртава.

Епстајн је првобитно оптужен када су га локалној полицији пријавили малолетна девојчица и њени родитељи тврдећи да је Епстајн девојчицу приморао на пружање еротске масаже, а затим јој платио за то.

Све је то радио уз помоћ своје најближе сараднице, бивше девојке и мадам - Гислејн Максвел.

Неке његове жртве биле су млађе од 14 година, а недозвољене радње догађале су се у његовим кућама у Њујорку и на Флориди.

Чекао је почетак суђења због оптужби за трговину људима када је извршио самоубиство у августу 2019. у ћелији у Њујорку.

Ко су људи са његовог списка?

Федерални судија Менхетна Лорета Преска прошлог месеца је наложила да се објаве документа, у којима се наводи више од 170 сарадника Епстајна попут Клинтона, бившег председника Доналда Трампа и принца Ендрјуа.

Жена која тврди да ју је преминули амерички бизнисмен Џефри Епстајн подводио и сексуално злостављао рекла је и да је британски принц Ендрју ставио руку на њене груди у Епстајновој кући на Менхетну 2001.

Имена више од 150 људи поменутих у тужби Вирџиније Ђуфри, једне од Епстајнових најистакнутијих тужитељки, годинама су била запечаћена све док савезни судија прошлог месеца није одлучио да не постоји законско оправдање за то.

princ Endrju
принц Ендрју / Извор: Профимедиа

У изјави, Ђуфри је рекла да је имала секс са неколико истакнутих политичара и финансијских лидера, укључујући милијардера америчког бизнисмена Тома Прикера. У одвојеном исказу, Јохана Сјоберг која је, такође, тужила Епстајна, рекла је да је принц Ендрју ставио руку на њене груди како би позирао за фотографију са њом, Ђуфри и Гислејн Максвел, бившом Епстајновом девојком.

Сјоберг је рекла да се на фотографији налази и лутка на којој је писало "Принц Ендрју".

Брат осуђеног сексуалног преступника, бившег америчког финансијера Џефрија Епстајна, рекао је да је Џефри имао тако запаљиве информације о Доналду Трампу и Хилари Клинтон, да би, да су биле објављене, поништиле председничке изборе 2016. године.

- Ево вам директан цитат (Џефрија): Да сам рекао шта знам о оба кандидата, отказали би изборе. Ето, то ми је рекао Џефри 2016. године - рекао је Марк Епстајн за "Њујок пост", присећајући се разговора који је имао са братом о трци Трампа и Клинтон за председника 2016. године.

Епстајн се дружио са утицајним људима са Волстрита, члановима краљевске породице и познатим личностима пре него што је 2008. признао кривицу за подвођење малолетнице.

Извор: Србија Данас/Телеграф