Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОВО ЈЕ ДОКТОР КОЈИ ЈЕ УБИЈАО "ТЕРАПИЈОМ СОДЕ-БИКАРБОНЕ" Оболеле од рака убио уверавајући их да им помаже!

20.07.2021. 18:50
Пише:
Србија Данас /С.Јадранин
Tulio Simoncini
Тулио Симонцини / Извор: Фото: Printscreen Youtube/iHealthTube.com

Једни су га сматрали одметником од конвенционалног начина лечења, док су други слепо веровали у те идеје и рачунали на његову непогрешивост.

Некадашњи италијански онколог, Тулио Симонцини, једна је од најконтроверзнијих личности у модерној светској медицини, а његови експерименти довели су и до смртних исхода због којих се данас налази иза решетака.

ТАЛИБАНИ УБИЛИ ДОБИТНИКА ПУЛИЦЕРОВЕ НАГРАДЕ: Свет у шоку након погибије познатог новинара (ФОТО)

ТАЛИБАНИ УБИЛИ ДОБИТНИКА ПУЛИЦЕРОВЕ НАГРАДЕ: Свет у шоку након погибије познатог новинара (ФОТО)

РАСТЕ БРОЈ ЖРТАВА ПОПЛАВА У НЕМАЧКОЈ: Погинуло 93 људи, војска у приправности (ФОТО/ВИДЕО)

РАСТЕ БРОЈ ЖРТАВА ПОПЛАВА У НЕМАЧКОЈ: Погинуло 93 људи, војска у приправности (ФОТО/ВИДЕО)

УЖАС! Мушкарац насред улице украо шестогодишњаку ЕЛЕКТРИЧНИ ТРОТИНЕТ: Камере снимиле лопова (ВИДЕО)

УЖАС! Мушкарац насред улице украо шестогодишњаку ЕЛЕКТРИЧНИ ТРОТИНЕТ: Камере снимиле лопова (ВИДЕО)

Иако је завршио медицински факултет и постао онколог, већ на самом почетку своје каријере је тврдио да званична медицина има много мањкавости и да је успешност лечења ниска, те се окренуо алтернативним видовима, а творац је и бројних теорија о раку и излечењу истог, због чега је где год се појавио изазивао бурне реакције.

Једни су га сматрали одметником од конвенционалног начина лечења, док су други слепо веровали у те идеје и рачунали на његову непогрешивост.

Његова најпознатија хипотеза је да рак није болест каквом се представља, већ је реч о гљивичној инфекцији.

-Око 100 година стара, основна теорија о раку заснована је на хипотези неисправности гена. Ово становиште подразумева да је рак интрацелуларни. Међутим, с моје тачке гледишта, рак је гљивична инфекција, и један посебан ћелијски феномен - оценио је Симонцини.

Још више је светску јавност шокирао тврдњом да се ова најсмртоноснија болест лечи содом бикарбоном.

- Ја сам једноставно идентификовао ствари које су у стању да продру у ове огромне инфекције: за рак унутрашњих органа то је сода бикарбона, а најбоља супстанца за елиминисање рака коже су биљне капи. Моји поступци су лечили људе 20 година. Многи од мојих пацијената су се опоравили у потпуности од рака, чак и у случајевима када је службена онкологија одустала - поручивао је Италијан, иако није имао никакво утемељење за своје тврдње.

Пошто је изазивао велику пажњу где год се појавио, често се и супротстављао на семинарима колегама који су заступали класичне медицинске теорије, због чега је на крају и избачен из лекарске коморе.

Tulio Simoncini
Тулио Симонцини / Извор: Фото: Printscreen Youtube/Mohammed Килани

Против њега је још пре 15 година покренут поступак због недозвољеног и неадекватног лечења, које је изазвало смрт неколико пацијената. Иако је он тврдио да код њега долазе људи по последњу сламку спаса, тачније, како је говорио, они од којих је и класична наука дигла руке, притисак медицинских организација против његовог деловања био је јак.

Симонцини је “лијечио” своје пацијенте убризгавањем смесе воде и соде бикарбоне у туморну масу, због чега је изгубио дозволу да се бави лечничком праксом у Италији. Поред тога, неколико пута се нашао на суду због преваре, али и због убиства пацијента. 

Познат је случај када је деветогодишњи дечак из Хрватске преминуо пошто родитељи нису желели да га лече хемиотерапијама, већ су се одлучили да помоћ затраже од “доктора” Симонцинија. Он је тврдио да овакав вид лечења није одговарао званичној медицини како би могла и даље да продаје лекове и зарађује на њима, као и да би прелазак на ове начине лечења тотално пореметио постојећи поредак у светској медицини.

Тулио Симонцини је први пут изведен на суд у Италији, 2003. године, након смрти троје људи које је "лечио". У сва три случаја, радило се о малигним обољењима у финалном стадијуму, које више није било могуће излечити. Симонцини, који је тада радио као клинички онколог, уверавао је пацијенте да их може излечити убризгавањем соде бикарбоне. У првом случају, једну такву “терапију” је наплатио 400 евра. Пацијент је умро дан касније. У друга два случаја, “терапија” је трајала нешто дуже, те су Симонцини и његов брат, који му је био асистент, наплатили укупно 15.000 еура од две пацијенткиње. Обе су подлегле болести током трајања “третмана”.

Италијан је и 2018. године осуђен на петогодишњу казну затвора, због смрти пацијента услед неадекватног лечења од тумора. Иако је већ три године иза решетака, интересовање за његовим методама код људи је и даље јако и питање је шта ће се десити када Симонцини одслужи своју казну.