Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЈЕЗИВА ИСПОВЕСТ ДЕВОЈКЕ КОЈУ СУ РОДИТЕЉИ ЗЛОСТАВЉАЛИ: Иживљавали се на мени све док чаршави не би били пуни крви

27.01.2017. 19:42
Пише:
Србија Danas/Daily mail
Loren Kavano
Лорен Кавано / Извор: Фото: Facebook/Lauren Kavanaugh

"Кад би завршили, истукли би ме и онда опет вратили у орман. Мојим родитељима је то све било урнебесно забавно и све су гледали"

Пре више од 15 година, тада осмогодишња Лорен Кавано (Лаурен Kavanaugh) пронађена је како живи затворена у орману препуном фекалија и урина, изгладнела и претучена. Тамо су је затворили њени старатељи и мучитељи - мајка Барбара и очух Кенет Аткинсон, како пише британски Дејли мејл.

Лорен (23) је сада јавно проговорила о мрачној прошлости која је и данас прогања, али и борби с депресијом коју покушава да преброди уз подршку своје девојке Џејн.

- Имала сам прилично тежак живот. Проживела сам много тога. Патим од анксиозности, покушала сам да извшрим самоубиство више од 30 пута - казала је Лорен током гостовања у популарном америчком телевизијском шоуу.

Мајка се одрекла Лорен при рођењу и дала је на усвајање, али се предомислила након осам месеци и тражила дете назад. Због правне грешке адвоката који је заступао усвојитеље Billa и Сабрину Кавано, монструозна мајка је добила Лорен над којом се иживљавала следећих шест година. Девојчицу су држали у орману, силовали је и давали другим људима да је сексуално злостављају. Када је нађена 2001. године, била је тешка само 11,5 килограма, попут двогодишњег детета. Била је толико изгладнела да су је лекари морали хранити методом која је коришћена на жртвама холокауста, јер није имала ензиме којима би могла да вари храну.

ЈЕЗИВА ИСПОВЕСТ ВИШЊЕ КОЈУ ЈЕ МУЖ И ТРУДНУ ТУКАО: Давио ме је и викао ЗАДАВИЋУ И ТЕБЕ И ТО КОПИЛЕ

Њено малено тело било је толико оштећено годинама сексуалног злостављања да је морала да прође низ операција, а како је било превише трауматично да о томе сведочи као осмогодишње дете, брачни пар Барбара и Кенет Аткинсон никада није осуђен за силовање. На крају су осуђени на доживотну робију, с тим да ће 2031. године имати право да затраже пуштање на слободу.

- Никада нисам волела Лорен. Никада је нисам желела. Када неко повреди моју другу децу, патим и ја, али када неко повреди Лорен, не осетим баш ништа - рекла је Барбара Аткинсон истражитељима након хапшења.

Она има укупно шесторо деце, од четири различита оца, али једино је Лорен била злостављана, те је затворена у орману изгладнела слушала како се друга деца играју и једу. Барбара је касније казала да је "девојчица била врло злочеста" покушавајући да оправда свој монструозни чин. Када би неко из породице дошао у посету, родитељи су увек говорили да је Лорен код пријатељице на дружењу. Њена браћа и сестре су признали да су знали да родитељи злостављају цурицу и да су раније јој понекад односили храну, али су се бојали да ће мајка за то сазнати и казнити их.

Крај Лорениних мука дошао је након што је очух, бесан на своју супругу, јер је мислио да га вара, показао свом суседу шта се скрива у ормару. Након хируршких реконструкција Лорениног измрцвареног тела, уследиле су године психо-терапије, јер јој је мозак атрофирао - њен емотивни развој је закржљао. Није знала чак ни да седи на столици или користити ве-це, а траву је први пут у животу видела кад је напустила болницу. Ипак, лекари су били зачуђени њеним релативно богатим вокабуларом. Касније је откривено да је научила да говори слушајући кантри музику коју би мајка гласно пуштала да пригуши њен плач.

Корак напред, два назад

Након ослобађања Лорен је на враћена својим првим усвојитељима - породици Кавано. Но, њеним мукама ипак није дошао крај - поново је доживела злостављање! То се догодило 2005. када су социјални радници подстакли њене усвојитеље да мало "попусте", па је Лорен послата на неко време код Сабринине нећаке која је живела са супругом и синовима. Следеће јутро супруг њене рођаке одвео је Лорен ван куће и сексуално насрнуо на њу, због чега је касније затворен.

Лорен не скрива да јој је траума из детињства оставила тешке физичке и психичке ожиљке.

- Још увек ме прогоне мучне сцене из прошлости. Годинама не слушам кантри музику због свега што ми се дешавало. Довољно је да чујем пар тактова и све се поново врати - рекла је.

МАРИЈАНУ ЈЕ МУЖ ТУКАО, МАЛТРЕТИРАО И ПРЕТИО ПИШТОЉЕМ: Враћала сам му се јер сам га се бојала

Њена девојка каже да је Лорен развила своје механизме уз помоћ којих се бори против духова прошлости.

- Ако смо негде где нема орман, она ће ући под туш, пустити топлу воду и тамо заспати - каже Џејн додајући да се Лорен борила са зависношћу од дрога и алкохола, али и са хроничном депресијом.

Такође каже да пре спавања мора да обезбеди целу кућу, као да имају мало дете, и да сакрије све оштре предмете, јер Лорен понекад има "насилне епизоде", па је склона самоповређивању.

Ово је други пут да Лорен јавно говори о свом животу. Први пут је био 2012.

- Била сам затворена шест година. Нисам излазила из ормара. Обављала сам нужду у истом том орману у којем сам спавала. Имала сам само јастук, а понекад би ми дали и ћебе. Плакала бих све док не заспим - рекла је тада Лорен.

Открила је да је била пуштана из ормара само да би је сексуално злостављали.

- Моја мајка је доводила мушкарце и жене који би ме силовали. Ако бих плакала, онда би се јако наљутили. Завезали би ме за кревет и иживљавали се на мени све док чаршави не би били пуни крви. Кад би завршили, истукли би ме и онда опет вратили у орман. Мојим родитељима је то све било урнебесно забавно и све су гледали - описала је Лорен.

ОЧУХ ДЕЧАКУ (2) ПОЛОМИО РЕБРА: Незапамћено породично насиље код Алексинца

Као дете, често је себе кривила за оно што јој се догађа.

- Мислила сам како сам могла да побегнем од свега тога кад сам имала прилику, али да сам налазила изговоре - казала је.

Вршњачко насиље

Злостављање није престало кад су је спасили из раља монструозних родитеља. Наставило се на факултету.

- Неколико играча у фудбалској екипи прочитало је у новинама што ми се догодило и исмевало ме због тога. Њихов тренер се касније због свега извинио - казала је додајући како су се њени злостављачи извукли без икаквих санкција.

Уз подршку своје девојке, данас покушава да крене напред и заборави на хорор из детињства. Нада се томе да ће једног дана водити нормалан живот.

- Када бих имала поруку за своје родитеље, рекла бих им: "Труните у паклу, јер тамо и припадате".