Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ДА ЛИ ЈЕ ОНА ДЕВОЈЧИЦА КОЈУ ТРАЖИ ЦЕО СВЕТ?! Девојка која тврди да је Медлин Мекен дала ДНК на анализу - огласила се и породица

13.03.2023. 21:29
Пише:
Србија Данас
medlin meken
медлин мекен / Извор: Фото: Тикток printscreen/ shellmc22

Џулија Вендел већ извесно време тврди на Инстаграму и ТикТоку да би управо она могла да буде девојчица која је отета у Португалу 2007. године

Девојка из Пољске, која верује да би могла да буде Медлин Мекен, која је нестала 2007. године, дала је узорке како би могла да се спроведе ДНК анализа и утврди да ли је она заиста британска девојчица за којом свет трага више од 15 година.

Џулија Вендел већ извесно време тврди на Инстаграму и ТикТоку да би управо она могла да буде девојчица која је отета у Португалу 2007. године. Захваљујући таквим тврдњама Џулија је добила на десетине хиљада нових пратилаца на друштвеним мрежама.

ДЕВОЈЧИЦА (3) УПУЦАЛА СЕСТРУ! Незапамћена трагедија - ево како је дошло до инцидента

ДЕВОЈЧИЦА (3) УПУЦАЛА СЕСТРУ! Незапамћена трагедија - ево како је дошло до инцидента

МАРИЈА ЈЕ ЈЕДНА ОД ФИЛИПОВИХ ЖРТАВА! Јеховин сведок у крвавом масакру пресудио и ЉУБАВНОМ ПАРУ - уместо свадбе рођаци им спремили сахрану

МАРИЈА ЈЕ ЈЕДНА ОД ФИЛИПОВИХ ЖРТАВА! Јеховин сведок у крвавом масакру пресудио и ЉУБАВНОМ ПАРУ - уместо свадбе рођаци им спремили сахрану

УПАЛИ НА ВЕНЧАЊЕ И НАСМРТ ПРЕТУКЛИ МЛАДОЖЕЊУ: "Прескочили су ограду и потегли палице и песнице!"

УПАЛИ НА ВЕНЧАЊЕ И НАСМРТ ПРЕТУКЛИ МЛАДОЖЕЊУ: "Прескочили су ограду и потегли палице и песнице!"

Пољакиња је наводно послала узорке на три различите форензичке анализе, како би се установила њена ДНК секвенца, али и извршили генетски тестови како би било установљено њено порекло.

- Уколико резултати покажу да је Британка или из тог подручја, наставићемо са нашом истрагом о Медлин Мекен и обратићемо се и инспекторима у Португалу - рекла је приватна детективка Фиа Јохансон, која је средила да се Џулија из Пољске пресели у Америку, након што је добила бројне претње смрћу.

Јохансон тврди да у овом тренутку постоји много доказа да је Џулија прошверцована у Пољску из друге земље и верује се да је то учинила међународна група за трговину људима.

- И даље спроводимо истрагу, али Џулија дефинитивно није биолошко дете родитеља са којима је живела у Пољској - тврди детективка.

Уколико се испостави да је Џулија пореклом из истог региона као и родитељи нестале Медлин Мемен, Јохансон ће одмах послати ДНК узорке у Португал на даље поређење.

Џулија Вендел, која је рекла да се не сећа већег дела свог детињства, раније је тврдила да су родитељи мале Меди пристали на ДНК анализу. Тврди да се детаљи њеног детињства не поклапају, што је наводи да верује да је отета као мала, и да има флеку на десном оку и траг на образу сличан малој Медлин.

Раније овог месеца, међутим, Павел Нога из седишта покрајинске полиције у Вроцлаву рекао је пољском листу Газета да су власти "искључиле" да је Џулијина верзија догађаја "тачна", према енглеском преводу извештаја тог издања.

medlin meken
медлин мекен / Извор: Профимедиа

Након тога су Џулија и њен детектив у обраћању на Инстаграму одбацили изјаву полиције. Јохансон је рекла да "ниједан полицајац у Пољској није рекао да Џулија јесте или није Медлин Мекен“ и да су то "све лажи“.

Она је рекла да је пар такође намеравао да "натера" Џулијину мајку да се подвргне ДНК тесту. Корисници интернета такође спекулишу да би Џулија могла бити Швајцаркиња Ливија Шеп, која је нестала 2011. са својом близнакињом Алесијом, старом 6 година.

- Џулија је веома отворена за идеју да би она заиста могла бити још једно нестало дете и надају се да ће извршити ДНК тест са њеном породицом - рекла је Јохансон недавно за The Сун.

- Разговарала сам с њом о овоме и она мисли да би могла бити било које нестало дете, не само Медлин. Џулија само жели да зна истину о томе ко је она. Један од разлога зашто је успоставила везу са Медлин је тај што један од осумњичених у Медлинином случају веома личи на човека за кога каже да ју је злостављао као дете. Али исти човек би могао бити повезан са Медлин и другом несталом децом – овако функционишу грабљивице и трговци људима -  рекла је Јохансон.

- Џулија је урадила ДНК тест и истражујемо да ли је могуће проверити њен ДНК са ДНК нестале Ливије. У овој фази истражујемо све могућности - рекла је детективка. Породица у којој је Џулија одрасла каже да су њене тврдње разориле читаву породицу.

- За нас као породицу, очигледно је да је Џулија наша ћерка, унука, сестра, нећака, рођака и пасторка. Имамо сећања, имамо слике - навела је породица у саопштењу на Фејсбуку, преко пољске организације за нестале особе Missing Years Аго.

- Џулија има и ове фотографије, јер их је узела из породичне куће са изводом из матичне књиге рођених, као и бројне отпусте из болнице. Увек смо покушавали да разумемо све ситуације које су се дешавале са Џулијом. Бројне терапије, лекови, психолози и психијатри – Џулија је имала све загарантовано. Није остала сама - навели су из полиције.