Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

МЕГАСКАНДАЛ ТРЕСЕ САД: Бил Клинтон 17 пута доводио ПЕДОФИЛА У БЕЛУ КУЋУ - откривене везе са озлоглашеним Епстајном

15.01.2022. 10:33
Пише:
Србија Данас
Bil Klinton
Бил Клинтон / Извор: Профимедиа

Епстајна су у Белу кућу позивали неки од Клинтонових највиших саветника и помоћника.

Најновији детаљи о вези озлоглашеног монструма Џефрија Епстајна и некадашњег лидера САД Била Клинтона процурили су у јавност захваљујући записима о посетама из Беле куће.

ТРЕСЛО СЕ КОД КОМШИЈА: Јак потрес код Пуке, подрхтавање се осетило и у ЦРНОЈ ГОРИ

ТРЕСЛО СЕ КОД КОМШИЈА: Јак потрес код Пуке, подрхтавање се осетило и у ЦРНОЈ ГОРИ

ПОКУШАВАЈУ ДА УДАРЕ НА РУСИЈУ: Крили податке о правом броју преминулих од короне? "У пандемији изгубили милион становника"

ПОКУШАВАЈУ ДА УДАРЕ НА РУСИЈУ: Крили податке о правом броју преминулих од короне? "У пандемији изгубили милион становника"

АПОКАЛИПТИЧНЕ СЦЕНЕ: Велика ерупција вулкана на Пацифику, огромни таласи погодили острво Тонга (ФОТО/ВИДЕО)

АПОКАЛИПТИЧНЕ СЦЕНЕ: Велика ерупција вулкана на Пацифику, огромни таласи погодили острво Тонга (ФОТО/ВИДЕО)

Нови мегаскандал тресе Сједињене Америчке Државе након што је из досад тајних записа Беле куће обелодањено како је злогласни педофил Џефри Епстајн, који се 2019. убио у затвору након што је откривено да је годинама злостављао малолетнице и трговао белим робљем, најмање 17 пута боравио у резиденцији америчког председника у Вашингтону и то само током првог мандата некадашњег лидера Била Клинтона

У документацији се налазе и многобројне фотографије тадашњег председника најмоћније силе света са човеком који је у тим тренуцима силовао децу користећи своје богатство и моћ да такав живот живи несметано. 

Досад се, подсетимо, знало да је Клинтон неколико пута летео Епстајновим приватним авионом, у ком се такође оргијало с девојчицама због чега је и назван "Лолита експрес", али се бивши лидер САД бранио тиме да није имао сазнања о застрашујућим делима педофила, те да је у летелици био ради путовања у хуманитарне мисије и то највише 10 пута.

Džefri Epstajn
Џефри Епстајн / Извор: Профимедиа

Сада ће Клинтон, наводе светски медији, тешко да објасни због чега је Епстајн долазио код њега и у Белу кућу, при чему је у једном моменту тамо пријављен и двапут дневно. 

Интересантна је чињеница, такође, да педофил у периоду од 1993. до 1995. никада није долазио сам у резиденцију у Вашингтону, већ је са собом увек водио неку жену. Међу њима је била и Жислен Максвел (тада 32, а сада 60), за коју се годинама касније испоставило да је са партнером учествовала у оргијама с децом, као и да му је управо она подводила малолетнице за болесне фантазије.

Недавно је проглашена кривом за подвођење у периоду између 1994. и 1997. и тренутно се налази иза решетака, где чека изрицање пресуде. 

- Осим Максвелове, са Епстајном су у Белој кући биле још три његове девојке - наводи британски Дејли мејл и истиче како је злочинац почео да посећује Клинтона недуго након његове инаугурације за председника 1993. године.  

Природа Епстајнових посета није назначена у записима из Беле куће, међутим једна од посета се догодила се у исто време када је у Плавој соби одржана вечера за десетак угледних гостију. На њој је била и тадашња прва дама САД Хилари Клинтон

Према подацима о председниковом распореду, Клинтон је одржао говор и наздравио окупљенима, а након тога је услиједила забава с бендом уживо.

Према евиденцији о посетама, Максвелова је била прва од Епстајнових девојака која му се придружила на његовим посетима Белој кући 1993. Чинило се да је друга жена по имену Шели Гафни стигла са њим била неколико месеци раније, међутим, њена веза са њим није до краја јасна.

Маквелова је педофилу била пратња и неколико месеци касније на пријему који је организовало Историјско удружење Беле куће након што је Епстајн донирао 10.000 долара за помоћ у обнови зграде.

Džefri Epstajn
Џефри Епстајн / Извор: Профимедиа

Три месеца након пријема, Епстајн је поново био у председничкој палати у исто време кад и жена по имену Џенифер Гарисон. Дневници од 21. децембра 1993. показују да је стигао у време ручка на дан када је Клинтон имао тросатни интервал између 11 ујутро и 14 сати за "ручак, телефонирање и канцеларијско  време" у Овалном кабинету, где се, како се верује, догодио састанак двојца.  

Још једна жена која је ушла у Белу кућу у исто време кад и Епстајн звала се Џенифер Драјвер. Њих двоје су посетили резиденцију 13. маја 1994. када је Клинтон такође имао слободно време за ручак.

Последња жена која се спомиње у записима је Љубов Орлова, која је посетила Белу кућу 28. јануара 1995, на дан Епстајнове последње посете Белој кући. Орлова је у то време имала 22 године. Дневници о посетама показују да су она и Епстајн у Белу кућу ушли у 14:41. Тог дана Клинтон је од 13:45 до краја дана био слободан, због чега је имао довољно времена да их види.

Када су новинари Дејли мејла посетили последњу познату адресу Орлове на Лонг Ајланду у Њујорку, жена тамне косе одбила је да коментарише и љутито је запретила да ће позвати полицију.

Bil Klinton
Бил Клинтон / Извор: Профимедиа

Током суђења Максвеловој, њене жртве су описале како би након уласка у Епстајнову кућу одлазиле у купатило и богаташа на еротски начин масирале на зеленом расклопивом столу за масажу. Тај сто је запењен током рације, донесен је на суд и приказан пороти у једном од најдраматичнијих тренутака суђења.

Иначе, Епстајна су у Белу кућу позивали неки од Клинтонових највиших саветника и помоћника, укључујући и једног који је касније радио као секретар финансија.

- Откривено је да је педофил током посета најчешће ишао у Западно крило, што значи да је постојала велика вероватноћа да се тамо састајао с председником - навео је Дејли мејл. 

Нова открића пононо су нагласила Клинтоново пријатељство с Епстајном, који је, када се злочина обесио у затвору, тврдио да не зна "ништа о страшним злочинима" које је починио његов пријатељ.

- Иако Епстајнови злочини нису били познати све до његовог хапшења 2006, посете Белој кући догодиле су се у истом временском раздобљу у ком је, према закључку пороте, Максвелова за њега регрутовала малолетне девојке - закључује британски лист.