Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

МИСТЕРИОЗНА "КУТИЈА 39" Сумња се да је смрт Мерилин Монро заташкана, а ова документа би коначно могла да ОДГОНЕТНУ ТАЈНУ

12.01.2020. 19:07
Пише:
Србија Данас
Merlin
Мерлин / Извор: Профимедиа

Мистериозна кутија са докуменатима Мерилин Монро запечаћена до 2039. године, могла би да коначно докаже да ли је чувена филмска звезда заиста извршила самоубиство, како стоји у званичној верзији, или је убијена, како многи сматрају, пише "The Сун".

Приватна детективка Беки Олдриџ испричала је како је у Универзитетској библиотеци у Лос Анђелесу открила кутију са папирима, али чије је отварање забрањено све до 2039. године, за коју верује да можда садржи одговоре како и зашто је филмска легенда умрла давне 1962. године.

"ЦЕО ЖИВОТ САМ ПОДРЖАВАО БРАТА, АЛИ ВИШЕ НЕ МОГУ" Принц Вилијам о одлуци Харија и Меган Маркл

"ЦЕО ЖИВОТ САМ ПОДРЖАВАО БРАТА, АЛИ ВИШЕ НЕ МОГУ" Принц Вилијам о одлуци Харија и Меган Маркл

Овај РАЗВРАТНИК упамћен је као НАЈГОРИ ПРЕДСЕДНИК у историји САД: Његов мандат обележили су скандали и афере (ВИДЕО)

Овај РАЗВРАТНИК упамћен је као НАЈГОРИ ПРЕДСЕДНИК у историји САД: Његов мандат обележили су скандали и афере (ВИДЕО)

СКАНДАЛ ТРЕСЕ БАКИНГЕМСКУ ПАЛАТУ: Меган се спаковала и отишла у Канаду (ВИДЕО)

СКАНДАЛ ТРЕСЕ БАКИНГЕМСКУ ПАЛАТУ: Меган се спаковала и отишла у Канаду (ВИДЕО)

Тајанствена кутија припада Мерилинином личном психијатру др Ралфу Гринсону, који је Мерилин затекао мртву у њеном дому. Њега су неки сумњичили за њено убиство, мислећи да јој је он убризгао фаталну дозу пентобарбитола.

"Кутија 39" чува се у одељку за посебне колекције библиотеке Универзитета Лос Анђелес (УЦЛА), али је запечаћена за јавност до 2039. године - иако листа садржаја - која је јавна - показује да садржи разне документе и писма која се односе на Мерилин.

- Сто одсто сам сигурна да Мерилин Монро није починила самоубиство, ако се узму у обзир све чињенице случаја - рекла је детективка.

merlin monro
мерлин монро / Извор: Профимедиа

Према њеним речима, постоји много неодговорених питања.

- Мерилин Монро је била једина особа чији су органи и тестови и све што је повезано са њеном смрћу - нестали. Како се то десило ако није заташкавање? А сада смо открили ову "кутију 39", која садржи гомилу запечаћених досијеа њеног личног лекара, за кога верујем да је одговоран за њену смрт. Чврсто тврдим да одговори на оно што се догодило могу бити сакривени у овим досијеима - одлучна је Олдриџ.

Смрт Мерилин Монро у недељу, 5. августа 1962. године, дуго је била извор спекулација и теорија завере - при чему неки наговештавају да је можда убијена због наводних афера са моћном браћом Кенеди, Џоном Кенедијем, који је тада био председник, и његовим братом Бобијем.

Једна теорија, објављена у књизи "Убиство Мерилин Монро: Случај решен", сугерише да је др Гринсон убио Мерилин смртоносном инјекцијом - на захтев породице Кенеди након што је она претила да ће обелоданити њихове тајне.

Merlin Monro
Мерлин Монро / Извор: Профимедиа

Приватна детективка Олдриџ је наишла на запечаћену кутију након што је почела да истражује др Гринсона, који је умро 1979. године, и открила да је, док је радио у УЦЛА, оставио кутије са документима у Универзитетској библиотеци.

Психијатар био опседнут Мерилин

Очекујући да нађе психијатријске истраживачке радове и други академски медицински материјал, Олдриџи је била шокирана када је открила да је већи део Гринсонових докумената везан за Мерилин. А била је још запањенија када јој је особље у библиотеци рекло да јој није дозвољено да прегледа садржај "кутије 39" - јер има ознаку тајности до 2039. године.

- Провела сам сате гледајући све што ми је било дозвољено - нисам могла да правим копије или да сликам, па сам само бележила. Открила сам да је био опседнут са Мерилин Монро зато што је имао сваку књигу, сваки часопис, све новине које су икада написане о њој, све. Написана су му и писма, људи су му говорили да се убије јер су мислили да је његова кривица што је мртва. Сећам се да сам размишљала о томе зашто би то чувао. Кад сам стигла до "кутије 39", рекли су ми да је запечаћена до 2039. године.

Како је рекла, учинила је све што је било у њеној моћи да погледа те списе, али јој нису дозволили.

- Знам да је унутра рукопис који је написала Гринсонова ћерка Џоан о својим везама са Мерилин Монро и оним шта се десило те ноћи. Изгледа да је она тврдила у том рукопису да је њен отац добио позив у поноћ, а не у три сата ујутро, што би имало више смисла јер су суседи рекли да су видели кола хитне помоћи у 23.30 - рекла је она.

Merlin Monro
Мерлин Монро / Извор: Профимедиа

Олдриџ каже да има доста нелогичности у случају.

- Мерилин Монро је и пре је покушала да изврши самоубиство - то сви знамо. Али у тим покушајима, она је увек остављала опроштајно писмо, али га у овом случају није било. Такође није било трагова повраћања који се виђа код жртава предозирања, а имала је и модрице на боковима, што је уобичајено место где су могле да буду убризгане инјекције или је и то могло да буде изазвано насилном борбом. Друга ствар је што је њена кућепазитељка Јунис Мареј рекла да је забринута јер је Мерилин била будна и светло упаљено. Зашто би била забринута? - пита се детективка.

Она је навела и да је Мерилин у соби имала дебели тепих, па је било немогуће да кућепазитељка види светло испод врата собе.

- Још и то што је она позвала Мерилиног психијатра, зашто је њега звала прво, ако је била забринута, зашто није звала полицију? Рекли су да су провалили кроз њен прозор, али Мареј је имала кључ од свих врата, а стакло је нађено напољу на имању, а не унутра, иако је наводно споља проваљено - рекла је она.
Детективка је подсетила и на нестали Мерилинин дневник у којем глумица наводно спомиње Кенедијеве. Према њеним речима, неки сведоци су чак тврдили да су видели Бобија Кенедија тамо.

Док чека да се са докумената уклони ознака тајности, детективка је покренула кампању да се на смртовници глумице промени из "вероватног самоубиства" у "убиство".

- Мислим да Мерилин Монро то заслужује. Има више доказа да је убијена, него да се убила - каже она.

 

АМБИЦИЈА, МОЋ и МАНИПУЛАЦИЈА: Ове жене су путем мушких срца мењале историју света!

АМБИЦИЈА, МОЋ и МАНИПУЛАЦИЈА: Ове жене су путем мушких срца мењале историју света!

МАДАМ ТИСО УКЛОНИО ФИГУРЕ ХАРИЈА И МЕГАН: Британију дрма краљевски скандал (ВИДЕО)

МАДАМ ТИСО УКЛОНИО ФИГУРЕ ХАРИЈА И МЕГАН: Британију дрма краљевски скандал (ВИДЕО)

ОТКРИВЕНА ТАЈНА ДУГОВЕЧНОСТИ?! Научници су утврдили, ево како да постанете СТОГОДИШЊАК (ВИДЕО)

ОТКРИВЕНА ТАЈНА ДУГОВЕЧНОСТИ?! Научници су утврдили, ево како да постанете СТОГОДИШЊАК (ВИДЕО)

СУЛУДИ ПЛАН ФАШИСТИЧКОГ ВОЂЕ Адолф Хитлер желео да укине све религије и себе прогласи Богом Немачке!

СУЛУДИ ПЛАН ФАШИСТИЧКОГ ВОЂЕ Адолф Хитлер желео да укине све религије и себе прогласи Богом Немачке!