Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

МОСКВА РАЗВИЛА НЕУНИШТИВО "ОРУЖЈЕ СУДЊЕГ ДАНА", откривени најновији детаљи Пригожинове смрти!

06.10.2023. 11:36
Пише:
Србија Данас/Информер
Vladimir Putin
Владимир Путин / Извор: Фото: СрбијаДанас/САСА DZAMBIC/Shutterstock

Северна Кореја упутила пуну подршку Русији у "светој борби".

Министар одбране Шведске Пол Јонсон изјавио је да је услов за могућу испоруку борбених авиона Украјини чланство Шведске у НАТО, преносе медији.

- Услов за потенцијалну испоруку ловаца Украјини било би чланство Шведске у НАТО - рекао је Јонсон.

ПРИГОЖИН ЈЕ ЖИВ, А ДВОЈНИК ЈЕ МРТАВ? Герашченко објавио шок слику - Испливала нова теорија завере о смрти шефа Вагнера (ФОТО)

ПРИГОЖИН ЈЕ ЖИВ, А ДВОЈНИК ЈЕ МРТАВ? Герашченко објавио шок слику - Испливала нова теорија завере о смрти шефа Вагнера (ФОТО)

ОВО ЈЕ "НОВИ ПРИГОЖИН" Кремљ почео другу фазу пројекта "Африка" - ово се Западу неће допасти

ОВО ЈЕ "НОВИ ПРИГОЖИН" Кремљ почео другу фазу пројекта "Африка" - ово се Западу неће допасти

ПУТИН СЕ ОГЛАСИО Запад је прогласио систем УН застарелим када је НАТО бомбардовао Београд

ПУТИН СЕ ОГЛАСИО Запад је прогласио систем УН застарелим када је НАТО бомбардовао Београд

Такође се наводи да ће Шведска послати Украјини нови пакет војне помоћи вредан 2,2 милиона круна (око 199 милиона долара) који се углавном састоји од муниције и резервних делова за раније испоручене системе.

Стиже артиљерија: Пуна подршка за "свету борбу"

Северна Кореја је почела да пребацује артиљерију Русији јачајући снаге Владимира Путина у рату, изјавио је неименовани амерички званичник.

Ким Џонг Ун је Путину током састанка у Русији прошлог месеца рекао да може да рачуна на "пуну и безусловну подршку" Северне Кореје за "свету борбу" Русије у одбрани њених безбедносних интереса, преноси амерички ТВ канал.

У Севастопољу одбијени напади украјинских бродова-дронова

Украјинска војска покушала је аутоматизованим бродовима да нападне руску Црноморску флоту у Севастопољу у раним јутарњим часовима, саопштио је губернатор тог града Михало Развожајев.

- Од јутрос се може чути како руске антидиверзантске јединице врше паљбу по украјинским бродовима. Према прелиминарним информацијама, у питању је напад украјинских аутоматизованих бродова - написао је он на Телеграму.

Ukrajina
Украјина / Извор: Фото: Shutterstock

Пентагон: Контакт група за одбрану Украјине састаће се у Бриселу 11. октобра.

- Министар одбране Лојд Остин и председавајући Здруженог комитета начелника штабова Чарлс Браун отпутоваће у уторак из Вашингтона у Брисел, где ће 11. октобра бити домаћини састанка Контакт групе за одбрану Украјине - рекао је бригадни генерал Пат Рајдер на брифингу за новинаре.

Рајдер је подсетио да ће ово бити 16. састанак Контакт групе за одбрану Украјине откако је Остин формирао међународну коалицију у априлу 2022. Он је такође додао да ће након састанка Контакт групе, Остин накнадно учествовати на састанку министара одбране НАТО-а у седишту НАТО-а.

Контакт група за одбрану Украјине последњи пут се састала 9. септембра у ваздухопловној бази Рамштајн у Немачкој.

Стиже оружје судњег дана

Руски председник Владимир Путин обраћајући се учесницима дикусионог клуба Валдај славодобитно, саопштио је да је та земља развила нови крстарећи пројектил неограниченог домета под називом Буревестник.

Буревестник већ сад зову оружјем судњег дана, а заправо ради се о крстарећој ракети на нуклеарни погон који јој даје неограничени долет, а способна је да носи нуклеарну бојеву главу, пише ТВ Фронт.

Харков под ватром

- Град Харков је под ватром. Има информација о нападу на центар града - саопштио је градоначелник Игор Терехов на Телеграму, преноси Униан.

Украјински медији јавлјају да се у Харкову чују експлозије. 

Harkov
Харков / Извор: Профимедиа

Руска авијација извела 20 напада на украјинске положаје код Купјанска

Руска авијација извела је 20 напада на украјинске положаје у правцу Купјанска, саопштио је начелник прес центра руске војне групације „Центар“ Сергеј Забински.

Приликом напада, како је рекао, коришћени су авиони Су-34 који су извели нападе на јединице 7. батаљона територијалне одбране Украјине код места Невско и Новољубовка.

Такође, у нападу су корошћени и хеликоптери Ка-52, Ми-28 и авиони јуришне ацијације како би нанели ударе на људство и војну технику 25 - механизоване бригаде код места Сињковка, Ивановка, Стелмаховка и Берестово.

Такође, код Макејевке, према речима Забинског, тешка артиљерија гранатирала је положаје украјинске 66. механизоване бригаде.

Укупни губици украјинске војске били су једна чета украјинске војске, два тенка, седам минобацача, једна радиолокациона станица AN/TPQ-37, шест пикапова и два дрона.

Нови детаљи о смрти Пригожина

Гелери ручних бомби су пронађени у телу лидера приватне војне компаније (ПВК) Вагнер Јевгенија Пригожина, који је погинуо у паду авиона, открио је руски председник Владимир Путин током говора на пленарној седници Валдајског форума у ​​четвртак.

Путин је том приликом говорио и о детељима који до сада нису били спомињани!

Током ноћи оборено шест дронова

ПВО је изнад Белгорода и Белгородске области оборила шест дронова, изјавио је губернатор Вјачеслав Гладков. Он је додао да према прелиминарним информацијама нема жртава.