Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Девојчица брутално убијена и силована на путу до школе: Полиција затекла УЖАСАН ПРИЗОР!

10.09.2017. 16:47
Пише:
Србија Данас/ Мамамиа
devojčica leži na betonu
девојчица лежи на бетону / Извор: Профимедиа/илустрација

Пре него што је убио, девојчица је рекла силоватељу: "Боље би ти било да ме пустиш сада, моја мама ће бити забринута"

Породица Скофилд је мигрирала из Велике Британије у Аустралију и живели су у Сиднеју, у малом мигрантском хостелу одмах изван града.

Јутро 17. јуна 1963. је било само обично јутро за 12-годишњу Монику која се спремала да крене у школу. Њен отац је отишао на посао раније, док су она, њена мајка и млађи брат доручковали. Моника би обично ишла у школу са другарицом, али је она била болесна тог дана, тако да је морала да иде сама.

Дечко ју је ТРУДНУ ставио у каду пуну бензина и ЗАПАЛИО: Комшије виделе како гори (ФОТО/ВИДЕО)

Јулија (18) ПРОДАЈЕ НЕВИНОСТ за 100 хиљада динара: Описала како ће ТАЧНО то изгледати, а ОВАЈ детаљ је шокирао све (ФОТО)

Деца из мигрантског хостела би сваки дан шетали преко "пустиње". То је изоловано место пуно песка, преко ког би деца морала да пређу да би дошли до школе.

Тог дана, негде између хостела и школе, Моника се суочила са монструмом. Недељу дана касније њено тело је било пронађено у реци Дедменс Крик и установљено је да је Моника била брутално силована и убијена.

Тог поподнева, Моника није дошла кући из школе и њена мајка је позвала њену пријатељицу која је рекла да није видела Монику цео дан. Успаничена, мајка је одмах позвала полицију, јер је знала да се догодило нешто ужасно. Чим су полицајци стигли у хостел тражили су фотографију и опис физичког изгледа девојчице.

Девојчица је била скоро 1.50 центиметара висока, имала је дугачку светло браон косу и на себи је имала школску униформу сиве боје и носила је школску торбу.

БРУТАЛНА казна: 14 девојчица ОПТУЖЕНО за вршњачко насиље, а шокираћете се кад видите пресуду!

Полиција, девојчицини родитељи и остала деца и родитељи из мигрантског хостела су почели да претражују област у потрази за Моником. Неколико очевидаца је рекло да су видели човека у тој области, док су две девојчице изјавиле да су виделе истог човека како их гледа и понаша се сумњиво.

Следаћег дана, два детектива из ЦИБ-а (Биро Централе Интелигенције), Питер Кокс и Боб Валтон, су се прикључили случају. 

Полицајац који је ходао по смећу крај реке је угледао човека који је носио школску торбу између ногу. Тај човек је 49-годишњи Флојд Фостер и за торбу коју је имао код себе се испоставило да је припадала Моники.

Полицији је рекао да је пронашао торбу након што је видео човека и девојчицу како имају се*с иза жбуња. - Када сам био овде у понедељак ујутру, видео сам човека и девојчицу како имају се*с. Након што су отишли ја сам пронашао ову торбу, мислим да је ово та торба коју тражите, изјавио је Фостер полицији.

Касније је открио полицији да је видео светло плави аутомобил како се приближава реци. Притом је видео човека како лежи на девојчици и тада је одлучио да украде торбу.

Флојд се шеткао око реке до 4 поподне, једући Моникине сендвиче поново је угледао плави аутомобил. Човек је изашао из аутомобила, погледао око себе пар пута и отишао.

У уторак, 25. јуна, тим за претрагу је напокон пронашао Моникино тело у Дедменс Крик реци. Била је закопана песковитим камењем.

- То је био ужасан призор. Јадна девојчица је и даље била делимично обучена, изјавио је Кокс.

- Тај призор ме прогања и дан данас, додао је.

Човек из плавог аутомобила је касније идентификован као 24-годишњи Бери Родрик. Родрик је отео и силовао 15-годишњу девојку у истој области 1960. године.

Да ли је ово могуће: У САД расписана ПЕТИЦИЈА да се ураган Ирма зове ИВАНКА?!

Неколико дана након што је силовао и убио Монику, Родрик је дао отказ, напустио жену и побегао из града. Када је стигао у суседни град полиција га је одмах ухапсила и привела на испитивање. Коксу и његовом партнеру је евентуално рекао све што се догодило. Рекао је да након што је силовао девојчицу она му је рекла: "боље би ти било да ме пустиш сада, моја мама ће бити забринута".

Али Родрик је знао да је морао да је убије, иначе би могла да га идентификује. Признао је да ју је задавио канапом и да је све било "готово за час".

Ураган Ирма заробио Србе на острву: Међу њима дете (3) и тромесечна БЕБА (ВИДЕО)

Иако је Родрик у новембру 1963. признао да није крив, пороти је требало само три сата да се врате са кривичном пресудом.

На седму годишњицу Моникиног убиства Родрик је одузео себи живот у својој ћелији. Неколико месеци након убиства њихове ћерке, породица Скофилд се вратила у Велику Британију, заједно са Моникиним остацима које би касније закопали у њиховом родном граду.

Брутално убиство Монике Скофилд и дан данас прогања детектива Питера Кокса и сву бившу децу мигрантског хостела.