Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

УБИЦА КАКВОГ СВЕТ НЕ ПАМТИ! Ово је НАЈМОНСТРУОЗНИЈИ човек на свету, серијски силоватељ, јавно обешен - Његове злочине једна земља никада неће заборавити!

25.02.2024. 20:45
Пише:
Србија Данас/Телеграф
Ubica
Убица / Извор: Фото: Shutterstock

Неке жртве још увек нису пронађене

Хошанг Амини је најкрволочнији познати серијски убица у историји Ирана.

"НЕ ДИШЕ, ОН ЈЕ МРТАВ" Признао жени да је УПУЦАО СИНА У ГЛАВУ! Испливао језив снимак а оно што је рекао полицији посебно је гнусно (ВИДЕО)Ubio sina

"НЕ ДИШЕ, ОН ЈЕ МРТАВ" Признао жени да је УПУЦАО СИНА У ГЛАВУ! Испливао језив снимак а оно што је рекао полицији посебно је гнусно (ВИДЕО)

Језиво: ПРЕТУКАО ЈЕ ДЕВОЈКУ НАСМРТ, бацио је софу на њу, па ЗАСПАО!Hitna pomoć

Језиво: ПРЕТУКАО ЈЕ ДЕВОЈКУ НАСМРТ, бацио је софу на њу, па ЗАСПАО!

МАЈКА МОНСТРУОЗНО УБИЛА ТРОЈЕ ДЕЦЕ! Супруг у ШОКУ: "То није њено дело! Она је великодушна и брижна!"porodica

МАЈКА МОНСТРУОЗНО УБИЛА ТРОЈЕ ДЕЦЕ! Супруг у ШОКУ: "То није њено дело! Она је великодушна и брижна!"

Хошанг Амини, познат као Дух из Канатских бунара, био је ирански серијски убица и силоватељ који је повремено убио 67 људи из града Варамин између 1954. и 1962. године. Надимак је стекао зато што је жртвама одрубљивао главе након смрти, а затим бацао њихова тела у бунаре.

Након хапшења, признао је пуни обим својих злочина, не изражавајући кајање за оно што је учинио.

О његовом животу се релативно мало зна. Рођен је 1936. у Варамину, у великој породици коју је његов отац у неком тренутку напустио. Одрастао је у сиромаштву, а други чланови породице су га физички злостављали.

Као одрасла особа, остао је самац и незапослен. У неком тренутку је развио опсесију да "ослободи свет од корупције", а у каснијим интервјуима ће тврдити да га је инспирисао Асгар убица да почне да убија људе. У време злочина, учио је за шегрта возача камиона и био је познат по томе да је изнуђивао новац трговцима у Варамину.

Аминијев модус операнди састојао се од одабирања претежно рањивих младића (иако је убијао и одрасле мушкарце и жене) с улица Варамина, које је отимао или мамио у изолована подручја. Када би се удаљио од радозналих очију, везао би жртви руке и наставио да их силује и мучи пре него што би их на крају задавио. Након тога би жртви одрубио главу ножем и обично би тело бацио у оближњи бунар.

Његова прва позната жртва била је у марту 1954. године, након чега је тело без главе пронађено у аквадукту у Нематабаду.

Само месец дана касније, обезглављено тело младе жене такође је пронађено у сличним околностима у Довлатабаду.

Овакви језиви злочини наставили су се у Варамину и његовој околини неколико година, а слична пријављена убиства су откривена и у другим областима.

Повремено су му помагали неименовани саучесници – у једном случају, Амини и неколико других пријатеља су се напили, отели дечака и наизменично га силовали и секли комадиће његовог меса пре него што су га на крају убили.

Вест о злочинима постала је национална вест раних 1960-их, када је тело неидентификованог Немца пронађено на локалном гробљу у Месгарабаду, у истом стању као и претходне жртве. Полиција није успела да прикупи никакве трагове, из чега су произашле бројне теорије о убиству, а неке тврде да је жртва вероватно била хипнотизована. Убрзо након тога, почеле су да се шире гласине да се у граду појавио канибал који једе децу, што је довело до панике код већине становништва због све чешћег нестанка дечака.

Неке од жртава никада нису пронађене.

Последње познате жртве откривене су 1962. године, након што је службеник суда контактирао полицију и обавестио да је наишао на траг крви који води до оближњег бунара. Након прегледа, полицајци су пронашли тела двојице дечака којима су руке биле везане на леђима и који су били обезглављени. Након што су прегледали извештаје о локалним несталим особама, установили су да су две жртве локални продавци тикета који су недавно нестали.

Постоје различити извештаји о томе како је Амини ухапшен.

У једном извештају, полиција је приметила младог скитницу у близини бунара за кога им се учинило да се понаша чудно. Сумњајући да би могао бити саучесник у злочинима, приведен је и испитан, откривши да се зове Хошанг Амини, али је категорички одбио да призна умешаност у убиства. Међутим, уместо тога је затражио да га интервјуише новинар, коме је одмах признао да је убио више деце, као и Немца.

У другој верзији се тврди да је полиција ухапсила човека по имену Хамид због серије крађа бицикала у Техерану и да им је он дао Аминову адресу, тврдећи да је саучесник. Међутим, када су стигли у његову кућу, нигде га није било. Полиција је наставила да трага за њим, на крају га је идентификовала као главног осумњиченог за убиства, и на крају га је ухапсила у кући његове сестре, где је пронађен како се крио у сандуку.

Користећи информације које је дао притвореник, полиција је успела да лоцира додатна тела и идентификовала је Немца као економског консултанта по имену Ернст Ланге.

Када су га испитивали, Амини је тврдио да је налетео на пијаног Лангеа у Техерану, након чега га је отео, одвезао у Месгарабад, отео му новац и бацио га у бунар.

У наредним интервјуима, Амини је признао укупно 67 убистава, укључујући нека почињена у северном Ирану.

Хапшење је изазвало медијску помаму, а многи новинари су приметили да се Аминијево мирно држање и учтив начин говора супротстављају језивости његових злочина.

Такође је био познат по томе што је имао разбарушену косу, лош задах и што је носио посебан шешир од филца, због чега су му неке новине дале надимак "Убица филцаних шешира".

У интервјуима датим штампи, Амини је тврдио да га је инспирисао Асгар убица, и да је желео да ослободи друштво људи за које је сматрао да су корумпирани. Након откривања злочина породица га се јавно одрекла, те су готово сви одбили да уопште комуницирају с њим током суђења и каснијег затварања.

После кратког суђења, Амини је проглашен кривим по свим тачкама и осуђен је на смрт. Док је чекао погубљење, посетио га је старији брат, који га је прекорио због ужасних злочина пре него што је отишао бесан.

Озбиљност злочина привукла је пажњу једног од Аминијевих идола, Парвиза Јахагија, који је наставио да снима интервјуе с њим на касету током пет одвојених посета затвору. Иако је цензурисао већину језивих детаља злочина, Јахагију је забрањено да емитује интервјуе у јавности због бриге за чланове породица жртава.

Амини је касније рекао да је желео да његов последњи посетилац буде Јахаги, кога је сматрао пријатељем.

У децембру 1963. Амини је јавно обешен у Топканеху, заједно са другим убицом, Сафаром Али Рахимијем. Догађају су присуствовали бројни посматрачи из Варамина, па чак и из Техерана.

Пре погубљења, било му је дозвољено да отпева песму из Хафеза, а последњих минута пре извршења казне рекао је двојици новинара следеће: "Убиство мене неће решити ништа. Иди пронађи узрок. У Техерану има 3.000 људи попут мене. Не плашим се."

Након егзекуције, по његовој жељи, његово тело је предато старијем брату, који га је потом закопао на непознатој локацији.

Године 2015. познати глумац и филмски редитељ Закарија Хашеми објавио је књигу под насловом "Последња егзекуција", делимично фикционализован приказ Аминијевих злочина. Хашеми је добио инспирацију да пише о случају након што му је поклоњена касета с интервјуом с Аминије

Србија Данас/Телеграф