Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ДНО ДНА, АЛИ И ВРХУНАЦ ЛИЦЕМЕРЈА! Газде прозападне опозиције се спремају отворено да КРАДУ ИЗБОРЕ У НЕМАЧКОЈ, а Србији држе лекције

05.03.2024. 16:54
Пише:
Србија Данас
Foto: Srbija Danas/Saša Džambić/Youtube printscreen/Kosovo Online/Insajder Video
Фото: Србија Данас/Саша Džambić/Youtube printscreen/Kosovo Online/Insajder Видео / Извор: Фото: Србија Данас/Саша Džambić/Youtube printscreen/Kosovo Online/Insajder Видео

Немачка и Европска Унија у тоталном моралном посрнућу а држе лекције Србији.

Често Запад прича како Срби треба да се одрекну митова. У томе их подржава и наша прозападна ђиласовска опозиција која би највише волела да Срби престану да буду Срби и да постану део једне аморфне масе која нема историју, идентитет, слободну вољу и у којој нико није суверено људско биће које самостално доноси одлуке. 

ДЕМОКРАТИЈА НА НЕМАЧКИ НАЧИН! Србији продају либералну причу, а у држави им ЈАВАШЛУК - Универзитет даје 80 и 50 евра студентима да промене пребивалиште због гласањаFoto: Youtube Printscreen/EU Debates | eudebates.tv,Cooperative City, Shutterstock

ДЕМОКРАТИЈА НА НЕМАЧКИ НАЧИН! Србији продају либералну причу, а у држави им ЈАВАШЛУК - Универзитет даје 80 и 50 евра студентима да промене пребивалиште због гласања

У БЕРЛИНУ МУК! Светски медији БРУЈЕ о објављивању разговора немачких војника, Шолц се ограђује - Да ли су Немци стварно планирали напад на Кримски мост?Krimski most

У БЕРЛИНУ МУК! Светски медији БРУЈЕ о објављивању разговора немачких војника, Шолц се ограђује - Да ли су Немци стварно планирали напад на Кримски мост?

ВЕЛИКА ПОБЕДА ДОНАЛДА ТРАМПА: Претекао Ники Хејли пред данашњи "супер уторак"Foto: Profimedia

ВЕЛИКА ПОБЕДА ДОНАЛДА ТРАМПА: Претекао Ники Хејли пред данашњи "супер уторак"

У циљу разбијања митова и ми из "Србије Данас" ћемо да разбијемо неке од њих, али и да покажемо лицемерје те Европске Уније која Србији држи лекције о демократији, слободи говора и поштеним изборима. 

Мит да су Западне државе демократије, мит да политичари нису корумпирани, мит да су избори поштени, мит да су уређене државе, мит да је закон исти за све на Западу, мит да у њима постоји слобода говора и слобода штампе и можда мит који ће Србима најтеже пасти, а то је да имају уређене путеве и инфраструктуру. 

Да почнемо од последњег мита, чак и та чувена Немачка нема добре путеве и инфраструктуру. Ко год је ишао било где ван већих градова могао је да се увери како су им путеви пуни рупа, крпљени по пукотинама а осцилације електричне мреже у неким селима су толике да људи морају да имају уређаје за регулисање напона у свакој кући. Мобилна мрежа је таква да је најчешће немогуће упутити и позив, а не послати поруку и то чак и у савезним државама као што је Доња Саксонија која је махом равница једва мало изнад мора. 

Мит о Западној демократији и није ништа друго него мит, у који само малоумни могу да верују и у које не верују чак ни грађани тих тзв. Западних демократија јер на сопственој кожи осећају како то изгледа када неко покушава да буде слободан човек или да каже шта стварно мисли. 

Класичан пример такве државе је Немачка која је ограничила права и слободе грађана толико да се сваки Немац боји да каже шта стварно мисли јер су велике шансе да заврши у затвору. Власт која је непопуларна код народа на сваки начин покушава да спречи најпопуларнију странку - Алтернатива за Немачку да дође на власт. Постоје покушаји и захтеви да се та странка забрани и немачки судови озбиљно разматрају тај потез и вероватно једино што их спречава је чињеница да је странка толико популарна да би њено забрањивање могло да доведе до револуције.

Немачка је и корумпирана земља, ма како то некоме чудно звучало, али Немци јесу склони корупцији и то је доказало време Вајмарске Републике након Првог светског рата када је та Немачка и званично била најкорумпиранија држава Европе. За довољну количину новца могло је да се уради и добије било шта. 

Интересантно је да се Универзитет у Вајмару вратио старим добрим и опробаним методама из доба Вајмарске републике. Једна академска установа је понудила студентима да им обезбеди лажна пребивалишта у Слободној држави Тирингији (једна од 16 савезних држава које чине Немачку) како би гласали на изборима и спречили да Алтернатива за Немачку победи. Уз то су им понудили и бесплатан превоз као и дневнице од 50 евра. И о свему томе пише немачки часопис Билд. Сада можемо да закључимо одакле немачким а и другим политичарима са запада идеја да су се у Београду дешавале сличне ствари. Они су се једноставно водили сопственим примером и сопственим тарифама. Сада можемо да кажемо са сигурношћу да је "немачки стандард" за намештање избора бесплатни превоз и дневница од 50 евра. Дакле Ђиласовци су од газда добили информацију колико се шта плаћа и како се крећу цене. 

Човек мора да се запита колика количина лицемерја мора да буде у некоме да оптужи некога за гадости које заправо он чини, али се онда сетимо оне старе народне "за лопова је свако лопов или потенцијални лопов". Због тога ни Ђиласовци а ни њихове газде не могу да схвате да постоје неки сасвим другачији људи и неки сасвим другачији свет од њих. 

Својевремено је један паметан човек тзв. демократски Запад назвао "империјом лажи", а ми можемо да додамо "империја лажи и лицемерја". 

То је оно што Србији нуди Драган Ђилас преко својих марионета.

Српски аналитичари згрожени: Пад морала и колапс система вредности у Немачкој и Европској Унији

Два наша еминентна аналитичара Срђа Трифковић и Дејан Милетић су за "Србију Данас" коментарисали цео случај, али и понашање наше "прозападне опозиције"

- Ја бих рекао три ствари - напоменуо је Срђа Трифковић.

- Као прво, било би интересантно да чујемо шта активисти опозиционих странака који су лажно оптужили Србе из Републике Српске да су битно утицали на изборни резултат, што наравно није истина, мисле о овом потезу једне угледне академске институције у једној од земаља Европске Уније која треба да нам служи као узор. Да ли је легитимно то што се сада спрема у Немачкој, тј један грб и нескривени облик манипулације изборног процеса. Друго, да ли је Алтернатива за Немачку легална и легитимна странка или је већ, без икакве одлуке суда, проглашена занепријатеља државе и да се према њој може походити онако како су се комунисти походили према тзв. "класним непријатељима" 1945. Треће и не најмање важно, да ли је тзв. либерални поредак који је оличен у овом потезу али и у судским манипулацијама против Доналда Трампа узор за Србију коју они проповедају и за коју се залажу - запитао се он. 

- Ако је одговор на сва три питања да, онда значи да би у Србији било легитимно и легално да се доводе на изборе Срби из целог региона а и дијаспоре, независно од тога да ли су регистровани као гласачи или не и да им се да право гласа као што су добијали у Миловој Црној Гори припадници црногорске дијаспоре, пре свега Албанци који су били расељени по белом свету. 
Ако је третирање Алтернативе за Немачку као државног непријатеља без икакве пресуде или кривице једна датост само зато што су идеолошки непожељни, да ли по истом мерилу треба забранити све оне странке које се залажу за признање тзв. Косова што је у супротности са Уставом Србије и за улазак у НАТО што је у супротности са Резолуцијом о неутралности коју је донела Народна скупштина Републике Србије у децембру 2007. 

И ако је ово модел за који се Запад залаже и који нам проповеда кроз разне изасланике међународне заједнице који се "брину" за демократију у Србији, каква је разлика између тог модела и Стаљинизма у Совјетском Савезу, Маоизма у Кини и Хитлеризма после Вајмарске Немачке. И у том смислу је интересантно да је баш из Вајмара потекла ова иницијатива јер после Вајмарске Републике је уследио нацизам и ту има симболике - закључио је Срђа Трифковић.

- То је дно дна. Немачка и Европска Унија су дотакле само дно. Посебно је интересантно да то ради она држава и она власти која баца дивље и камење по Србији и моралише а овакве ствари не само да су невиђене него просто говоре о једном паду морала и колапсу система вредности у Немачкој, али и у Европској Унији - рекао је аналитичар Дејан Милетић.

Извор: Србија Данас