Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЗАСТРАШУЈУЋЕ! Испливао аудио снимак из авиона који је оборио НЛО у Америци, пилоти нису знали да дефинишу ШТА ВИДЕ

14.02.2023. 20:24
Пише:
Србија Danas/Daily Mail
NLO
НЛО / Извор: Фото: Printscreen/Twitter

Снимак баца ново светло на мистериозну појаву

Застрашујући аудио снимак открио је тренутак када су борбени авиони Ф-16 нациљали НЛО док су се спремали да га оборе изнад језера Хјурон, а на снимку се чују збуњени пилоти како се боре да дефинишу шта тачно виде испред себе.

ХИТНО ЗАТВОРИЛИ ВАЗДУШНИ ПРОСТОР! Ова европска земља повукла драстичан потез - нико не зна шта се дешава

ХИТНО ЗАТВОРИЛИ ВАЗДУШНИ ПРОСТОР! Ова европска земља повукла драстичан потез - нико не зна шта се дешава

КАМЕРЕ СНИМИЛЕ СТРАВИЧНЕ СЦЕНЕ ЗЕМЉОТРЕСА: Зидови падају, родитељи са децом у рукама беже из зграда! (ВИДЕО)

КАМЕРЕ СНИМИЛЕ СТРАВИЧНЕ СЦЕНЕ ЗЕМЉОТРЕСА: Зидови падају, родитељи са децом у рукама беже из зграда! (ВИДЕО)

"ПУТИН ЈЕ НАПРАВИО ДВЕ СТРАТЕШКЕ ГРЕШКЕ" Столтенберг открио кључне информације

"ПУТИН ЈЕ НАПРАВИО ДВЕ СТРАТЕШКЕ ГРЕШКЕ" Столтенберг открио кључне информације

Објекат оборен изнад Мичигена у недељу био је трећи мистериозни ентитет који је оборен у ваздушном простору САД у три дана.

Упркос саопштењу Пентагона у ком се описује летећи објекат као "мали, метални балон", звук разговора из унутрашњости авиона открио је да су пилоти имали велике потешкоће да дефинишу НЛО испред себе, преноси Daily Mail.

- Не бих то баш назвао балоном… Не знам шта… Видим га напољу својим очима - може се чути како говори један од пилота.

Комуникација у кокпиту је уследила када је америчка војска послала два борбена авиона Ф-16 да оборе НЛО док је летео у близини база Министарства одбране изнад Великих језера.

Војни званичници су касније описали објекат као 'осмоугаону структуру', која је оборена с неба јер је представљала 'опасност за безбедносни лет и претњу због својих потенцијалних могућности надзора'.

Али аудио снимци, које је objavio The Дриве, бацили су светло на загонетну природу војне операције док је летела у америчком ваздушном простору.

Након што се суочио лицем у лице са објектом, један од пилота прво је констатовао: "Не бих то баш назвао балоном".

- Могу то да видим напољу својим очима - додаје он, пре него што покуша да се ухвати у коштац с тим како да опише летећи објекат испред себе.

- Изгледа као нешто… ту је нека врста предмета који је надуван… тешко је рећи, прилично је мали - каже он.

Пилоти такође напомињу да су били забринути због судара са објектом јер су могли да га виде само изблиза, што је довело до збуњујуће расправе о томе какав је стварни облик - касније су га званичници описали као "осмоугаони".

"Назваћу га као резервоар", рекао је један од пилота. "Не могу стварно рећи какав је облик."

"Величина, то би било изазовно, тако је спор и тако мали, да једноставно не могу да га видим."

Јасно је да се мистериозни НЛО кретао далеко мањом брзином од борбених авиона, што је пилотима отежавало да схвате тачно шта су гледали.

Касније током аудио снимка, пилоти се могу чути како у више детаља дискутују о величини и облику летећег објекта.

Један од пилота оцењује да је објекат "дефинитивно мањи од аутомобила", док други каже да је био величине "четвороточкаша".

Амерички војни званичници су такође описали да ентитет има „везани терет испод себе“, нешто што се понавља у првом погледу на објекат отприлике шест километара изнад тла.

- Не могу да кажем да ли је метално или шта, али могу да видим линије које се спуштају испод њега, али не могу да видим ништа испод њега - каже један пилот.

"Дефинитивно можете видети низове испод."

Док се слажу да је балон донекле сјајан или металик, пилоти се опет муче да разазнају која је заправо боја објекта.

Један каже да је деловао "црно", док други каже да "изгледа мрачно, али могу да добијем прилично добар одсјај сунца са њега."

Након успешног обарања "металног балона" у недељу изнад језера Хјурон, испоставило се да је мисија коштала војску скоро милион долара, пошто је први испаљен хитац пилота на НЛО промашио мету.

Поједини корисници су на мрежама навели да ни њима ово не делује као балон.

Авиони, који су користили пројектиле Сидевиндер АИМ-9Кс, а који су коштали око 400.000 долара по хитцу, два пута су покушали да оборе објекат са неба.

Прекид паљења потврдио је у уторак највиши генерал Пентагона Марк Мајли, истичући опасности које представљају континуирана виђења НЛО-а у ваздушном простору САД.

- Да, први ударац је промашен - рекао је.

Председавајући Заједничког начелника је додао да је промашена ракета Сајдуиндер безбедно слетела у језеро, док је друга коју је испалио Ф-16 оборила објекат са неба.

Бела кућа се смејала наговештајима да су ванземаљци умешани у појаве НЛО-а, међутим званичници су били под повећаним притиском да објасне недавна дешавања.

Амерички борбени авиони су овог месеца оборили четири објекта на великим висинама, што је навело Белу кућу да најави да ствара нову НЛО радну групу за проучавање безбедносне претње коју представљају неидентификовани објекти који упадају у ваздушни простор САД.

Откако је први "шпијунски балон" оборен код обале Јужне Каролине раније овог месеца, откривена су још три објекта, који тек треба да буду званично идентификовани.

Подсетимо, америчка конгресменка Елиса Слоткин навела је на Твитеру да је америчка војска оборила неидентификовани летећи објекат изнад језера Хјурон.ђ

У свом посту је навела да је урађен "одличан посао свих који су извршили мисију у ваздуху и у штабу".

Она није изнела детаље о томе који је објекат Ратно ваздухопловство оборило, али је рекла да их све занима шта је то и чему служи.

Говорећи о објектима у ваздушном простору САД и Канаде она је рекла:

- Све док ове ствари пролазе преко САД и Канаде, наставићу да тражим од Конгреса да добије потпуни извештај на основу истраживања олупине.