Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОДСЕЦАО ЖРТВАМА ПРСТЕ И ВАДИО ЗУБЕ: Звали су га "САМ ЂАВО", а разлог његових убијања није новац (ВИДЕО)

07.12.2021. 18:52
Пише:
СрбијаДанас
Ricard Kuklinski
Рицард Куклински / Извор: Профимедиа

Имао је разне методе одузимања живота, а говорио је да је посебно узбуђење имао када прсне цијанид жртви у нос.

Велики број плаћених убица радили су тај посао јер су за то били и плаћени. То им је био главни мотив сваког убиства. Оно што је чудно код убице, за којег се сматра да је убио више од 300 људи јесте да он није убијао због новца, већ из задовољства. Тако је и нашао начин да на убијању и заради.

Ричард Куклински, звани Ајсмен (Ледени), био је плаћени убица који је радио за мафију.

ЈЕДНА ГРЕШКА ЈЕ ОДАЛА! Жена монструм отела четворо деце на путу до школе - сасвим случајно их спасили (ВИДЕО)

ЈЕДНА ГРЕШКА ЈЕ ОДАЛА! Жена монструм отела четворо деце на путу до школе - сасвим случајно их спасили (ВИДЕО)

"ДОЂИТЕ, УГУШИО САМ ЖЕНУ!" Албанац убио супругу док су деца спавала у другој соби - полиција га затекла како седи поред њеног тела

"ДОЂИТЕ, УГУШИО САМ ЖЕНУ!" Албанац убио супругу док су деца спавала у другој соби - полиција га затекла како седи поред њеног тела

"ЕВО ГА РУЧАК" Хорор: Тинејџерка сплаварила са пријатељима када је ШЧЕПАО КРОКОДИЛ, уследила је борба за живот

"ЕВО ГА РУЧАК" Хорор: Тинејџерка сплаварила са пријатељима када је ШЧЕПАО КРОКОДИЛ, уследила је борба за живот

Рођен је у Њу Џерсију 1935. и још као дечак показивао је наклоности према насиљу и убиствима, с обзиром да је уживао у убијању комшијских мачака. Први пут убио је човека са 14 година, локалног насилника. Напустио је школу, а 50-тих година повезао се с локалним криминалцима у Њу Џерсију и својој 18-тој години први пут је убио по наруџбини.

Монструм и породични човек

Ричард Куклински рођен је у априлу 1935. године као друго од четворо деце у сиромашној пољској породици у Џерсију. Његове родитеље је, поред љубави, спојила и патологија - обоје су физички злостављали своју децу. То су радили толико брутално да је Ричардов брат Флоријан 1940. године преминуо након што су га мајка и отац претукли.

Ово убиство су заташкали тврдњама да је дечак пао низ степенице. Међутим, убрзо после тога отац их је напустио и прекинуо све контакте с породицом. Због тога, у комбинацији са злостављањем од вршњака у школи, Ричард је израстао у дечака који мрзи све око себе.

Пошто његови послови нису увек били везани за убијање, то му није било довољно, па је средином 50-тих отишао у Њујорк у потрази за људима које ће убијати. Неке од њих је познавао од раније, некога је случајно срео на улици, а убијао је и оне који су га просто иритирали. 

Имао је разне методе одузимања живота, а говорио је да је посебно узбуђење имао када прсне цијанид жртви у нос.

Крајем 50-тих сарађивао је директно са шефом бруклинске мафије Ројем Демеом, озлоглашеним убицом чија је организација била део мафијашког клана Гамбино, где је добио надимак "Сам Ђаво".

Да не би био ухваћен, Куклински је одсецао прсте жртавама, како полиција не би имала њихове отиске прстију. Кад год је могао, вадио им је и зубе. Често их је бацао у реку Хадсон, надајући се да ће им се тела толико изобличити да их нико неће препознати.

Оно што је посебно чудно и што не може да се повеже са овим психопатом, јесте да се 1961. оженио са Барбаром, са којом је добио троје деце. Пре него што је засновао већ је убио око 65 људи.

Понекад је био добар према њој, био је добро расположен, издржавао је породицу и волео децу. Међутим, често ју је тукао и претио јој ножем, говорећи јој да је његово "власништво". Говорио јој је да ће убити целу породицу ако га икада напусти. Поверовала му је, иако је касније тврдила да није знала да је прави убица.

Убијао је за мафију у 60-тим, 70-тим и 80-тим годинама прошлог века, али је строго раздвајао професионални и друштвени живот. 

Почетак његовог краја био је пристанак једног од његових "пријатеља" из кругова мафије на сарадњу с полицијом, која га је опремила микрофоном и чула разговор у коме се Куклински договарао о убиству. Било је то 1985, а годину дана касније Куклински је ухапшен. Осуђен је на доживотну робију пошто је проглашен кривим за седам убистава. 

Ričard Kuklinski
Ричард Куклински / Извор: Фото: Youtubeprintscreen/VIEW ЛОО

Умро је 2006, након што је сазнао да поред убијања воли још нешто: публицитет. Давао је интервјуе за различите листове и телевизију. Тврдио је да је добио 40.000 долара за убиство Џимија Хофе, шефа синдиката у Њу Џерсију чија је смрт и даље обавијена велом тајне.

У својим интервјуима говорио је да се никада није покајао због убистава, али да му је жао јер је повредио своју породицу. Молио је за опроштај у неколико наврата, али то није дочекао. Чак је тражио од жене, када је био смртно болестан, да каже лекарима да га реанимирају ако умре, али она то није урадила.