Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОГЛАСИО СЕ БРАТ ПОГИНУЛОГ МЛАДИЋА СА ТРАЈЕКТА "УБИЛИ СУ ГА!" Момак је био особа са посебним потребама, а радио је као надничар!

06.09.2023. 21:31
Пише:
Србија Данас/Ало!
Foto: Twitter Printscreen/@daphnenews, Facebook Printscreen/Giorgos Ntourlou
Фото: Twitter Printscreen/@daphnenews, Facebook Printscreen/Giorgos Нтоурлоу / Извор: Фото: Twitter Printscreen/@daphnenews, Facebook Printscreen/Giorgos Нтоурлоу

У међувремену су се појавили и нови снимци смртоносног инцидента, као и изјаве сведока.

Четири члана посаде трајекта "Блуе Хоризон", односно "Плави Хоризонт", суочавају се са оптужбама за убиство из нехата у вези са смрћу 36-годишњег мушкарца у луци Пиреј у уторак касно увече.

"ТАЈ ВРТЛОГ ЈЕ КАО МАШИНА ЗА ПРАЊЕ ВЕША" Мушкарац који је са трајекта гурнут у смрт није имао шансе да преживи - језиви детаљи несреће (ВИДЕО)

"ТАЈ ВРТЛОГ ЈЕ КАО МАШИНА ЗА ПРАЊЕ ВЕША" Мушкарац који је са трајекта гурнут у смрт није имао шансе да преживи - језиви детаљи несреће (ВИДЕО)

КАТАКЛИЗМА БИБЛИЈСКИХ РАЗМЕРА СТИГЛА У ГРЧКУ ПРЕСТОНИЦУ: Потоп у Атини, становништво се бори са бујицом, саобраћај у комплетном колапсу (ФОТО/ВИДЕО)

КАТАКЛИЗМА БИБЛИЈСКИХ РАЗМЕРА СТИГЛА У ГРЧКУ ПРЕСТОНИЦУ: Потоп у Атини, становништво се бори са бујицом, саобраћај у комплетном колапсу (ФОТО/ВИДЕО)

ОЛУЈА ДАНИЈЕЛ ОДНЕЛА ТРЕЋУ ЖРТВУ У ГРЧКОЈ: Јадног човека повукла бујица, па га у мутној води прегазио ауто

ОЛУЈА ДАНИЈЕЛ ОДНЕЛА ТРЕЋУ ЖРТВУ У ГРЧКОЈ: Јадног човека повукла бујица, па га у мутној води прегазио ауто

Капетан, први официр и још два члана посаде оптужена су за убиство из нехата и кршење релевантних чланова Закона о поморству. Они би требало да се појаве пред тужиоцем касније поподне.

На снимцима који круже друштвеним мрежама виде се чланови посаде брода како се сукобљавају са мушкарцем док покушава да се укрца на брод који је кренуо да испловљава за луку Ираклио на Криту.

На првом објављеном снимку се види како један члан посаде насилно гура жртву са рампе трајекта, при чему је мушкарац пао у море.

Мушкарац је пао између рампе за аутомобиле и пристаништа и потом је пронађено његово тело у води.

То се види и на снимку који је начинио један од путника.

Објављен је и снимак након што се брод удаљио, а на њему се наводно види тело које је испливало на површину.

Према информацијама Централне лучке управе Пиреја, жртва, која је у медијским извештајима идентификована као Антонис Кариотис (36), становник Агиос Николаоса на Криту, имала је важећу карту за трајект, али је закаснила са укрцавањем.

У међувремену је објављено да се брод окренуо и вратио тек након 15-ак минута, вероватно након што су сведоци алармирали посаду.

Један очевидац трагедије, каже да је видео како двојица мушкараца три пута гурају жртву, због чега је пао у воду и изгубио живот.

Како је рекао, док се 36-годишњак давио, двојица чланова посаде нису ништа предузела да га спасу и наредили су да пут нормално крене.

- Није као да је пао у море. Урадили су нешто глупо и пао је у море. Окренути се на лицу места, хладно погледати човека у мору, а кад га је ухватио вртлог елисе и увукао, окренути се и рећи"одлазимо"?! Без труда, без бацања појаса за спасавање, без речи "заустави брод, пао је човек. Хајдемо да га спасимо". Као да ништа није било, брод је кренуо и отишао на леп пут. Друга особа се окренула и рекла "идемо нормално, идемо" - објашњава за Protothema.gr Димитрис који се у то време налазио на задњој страни палубе.

Како је рекао, путници који су то видели су викали.

- Сви смо викали "Шта радите? Шта радите?", било је јасно да ће пасти у море, и као резултат тога је заиста и пао - рекао је путник који је дао изјаву припадницима обалске страже о незамисливој трагедији која у се одвила пред очима.

О смрти Антониса Кариотиса говорио је и његов брат.

- Шокиран сам, не могу да схватим шта се десило мом брату. Управо сам дошао у болницу да видим свог другог брата, који је управо чуо за смрт нашег брата, узнемирио се... Видео сам тај снимак од синоћ и заиста је убиство. Убили су га, то је незамисливо... - прича његов брат за Protothemu.

Рекао је да је Антонис радио као надничар, а према речима његових познаника, он је био особа са посебним потребама.

На друштвеним мрежама се шире и изјаве људи који тврде да се Антонис често возио тим трајектом и да је често стизао на њега у последњем тренутку, те да је био познат посади.

Урађена је обдукција несрећног младића. Према информацијама које су дали лекари Сократис Тсантирис и Илијас Бојокас, узрок смрти је „дављење због повреде главе“.

Он је, како кажу, приликом пада ударио главом вероватно о рампу брода и затим се удавио.

Како је утврђено да је узрок смрти утапање, може се основано претпоставити да је његов живот могао да буде спасен, да је посада трајекта реаговала и помогла му.