Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ИНСТИТУЦИЈЕ ПОНОВО ЗАКАЗАЛЕ: Отац МОНСТРУМ убио синове из ОСВЕТЕ бившој жени па пресудио себи! "Упозоравала сам шта ће да уради, нико ме није слушао" (ФОТО/ВИДЕО)

15.03.2024. 07:09
Пише:
Србија Данас/Блиц/Дејли мејл
horor
хорор / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Најгора ноћна мора њихове мајке се обистинила

Када је чула звоно Клер Тросел предосетила је лошу вест. Руке су јој се тресле док је отварала врата иза којих је стајала полиција. Скамењена само је питала: "Шта је урадио?", а поглед полицајца потврдио је њене ноћне море.

УБИО МЕНТАЛНО ОБОЛЕЛОГ СИНА, ПА СЕБИ ПРЕСУДИО! Човек довео своје дете у болницу, па извукао пиштољ и кренуо да решетаpolicija

УБИО МЕНТАЛНО ОБОЛЕЛОГ СИНА, ПА СЕБИ ПРЕСУДИО! Човек довео своје дете у болницу, па извукао пиштољ и кренуо да решета

ЈЕЗИВ СНИМАК! Гурнуо девојку ПОД ВОЗ ЗБОГ РАСКИДА! (ВИДЕО)drf

ЈЕЗИВ СНИМАК! Гурнуо девојку ПОД ВОЗ ЗБОГ РАСКИДА! (ВИДЕО)

ЗБОГ ОВАКВИХ ПРОПАДА ЗДРАВСТВЕНИ СИСТЕМ: Срамотно! Доктор женама издавао лекове на рецепт у замену за интимне односе, прети му ОШТРА затворска казнаdoktor

ЗБОГ ОВАКВИХ ПРОПАДА ЗДРАВСТВЕНИ СИСТЕМ: Срамотно! Доктор женама издавао лекове на рецепт у замену за интимне односе, прети му ОШТРА затворска казна

Бивши супруг Клер, ког је оставила пре шест месеци због насиља убио је њихове синове, а онда пресудио и себи. Она је упозоравала Породични суд да ће он то да уради из освете ако му се одобри приступ деци, али институције су остале глуве.

Након што је намамио своје синове, Џека (12) и Пола на поткровље да би се играли с новим играчкама које је купио, Дарен Сајкс изазвао је пожар бензином око породичне куће, претходно блокиравши све излазе из ње са катанцима и намештајем.

Упркос очајничким покушајима дечака да побегну, сва тројица претрпели су тешке опекотине кад је ватра захватила кућу. Клер је стигла у болницу нешто пре него што су јој синови умрли на рукама.

- Нема лепшег осећања на свету него кад држите први пут своје бебе у наручју и нема горег осећаја него кад их љуљате у својим рукама док удишу последњи пут - рекла је Клер.

- Осетила сам оштар бол у срцу и мислила сам да ћу умрети, и хтела сам да умрем. Немам више за шта да живим - додала је.

‘Упозоравала сам што ће да уради, нико ме није слушао‘

Уз неописиву тугу она је осећала и неподношљив бес који осећа и данас не само према бившем супругу, већ и према властима које су допустиле да виђа своје синове без надзора - упркос томе што их је малтретирао годинама.

- Упозоравала сам социјалне раднике и суд да је способан да убије нашу децу, али нико ме није слушао и допустили су му четири сата недељно да буде са њима без надзора. Шта је са правима деце? Они нису желели да га виде. Судија који је потписао пресуду, осудио је моју децу на смрт - навела је.

Даље је испричала да су њени синови били престрављени због одласка код оца и да су је молили да их не води код њега, али није имала избора због судске одлуке. То јој је, како каже, сламало срце...

Ове године навршава се десета годишњица смрти њених синова, а Клер, која је 2020. добила одликовање Британске монархије МБЕ (Ред Британског Царства) за кампању о Породичном злостављању, одлучна је у намери да донесе закон који ће осигурати да сигурност деце буде у средишту сваке одлуке о контакту с родитељима.

Фотографије можете погледати овде. Упозоравамо, садржај може бити узнемирујућ

Како је упознала монструма?

Њен први сусрет с Дареном био је кад је имала 25 година, а радили су за исту компанију.

- Позвао ме је да изађемо, а кад сам га одбила, слао ми је црвену ружу сваки дан три недеље док нисам пристала - рекла је Клер, и додала даје то типично понашање нарциса, али да тада то није знала.

- Пала сам на то, мислећи да му је очигледно јако стало до мене. Заправо је манипулисао мноме да мислим како ме нико никада неће тако волети.

Испричала је како, иако је био посесиван и несигуран, све до рођења старијег сина није показао своју ужасну страну. Није могао да поднесе што више није у центру пажње. Пол се родио три године касније, а кад су дечаци порасли, свој бес према Клер усмерио је према синовима.

Синове позвао због нове играчке, па запалио кућу

Будући да је прекршио услове споразума о виђању који је одредио суд - који му је допуштао да има дечаке два сата средом и три недељом - доводећи их касно у неколико наврата, Дарен се бојао да ће изгубити на следећем судском рочишту. Тако је 22. октобра 2014. године, две недеље након што се Клер развела од њега, Дарен послао синовима поруку да је купио 600 фунти вредан сет возова, те да му "сад требају само два инжењера". Касније их је покупио од баке где су живели, док је Клер била на послу.

Док су били у поткровљу, играјући се са возовима и не слутећи шта се догађа, он је запалио ватре око куће. Клер не може ни да замислити хорор који су њени синови доживели. Храбри Џек потрудио се да побегне, отворивши отвор кроз који је вукао свог брата са собом. Међутим, пао је на земљу док је Пол остао да виси на отвору поткровља, где га је пронашао ватрогасац.

Џек је рекао ватрогасцу да је то учинио његов отац и то намерно, а касније је то поновио полицајцу. Полицајац који је јавио мајци да мора са њим у дечју болницу потрудио се да тамо дођу што пре. Удисаји дима били су превише за плућа малог Пола. Када је ушла у болницу доктор јој је допустио да Пол премине у њеним рукама јер нису више ништа могли да учине.

Син јој је умро на рукама

- Зграбила сам га у своје наручје и молила га да остане, а онда сам гледала његове предивне плаве очи како се претварају у сиве док живот напушта његово тело. Плакала сам толико да му је коса била натопљена од мојих суза - рекла је неутешна мајка.

Клер је туговала док је чувала стражу поред болничког кревета свог другог сина Џека који је био под седативима због опекотина које су прекриле 56 одсто његовог тела, тада је добила вест и да је њен бивши супруг умро од задобијених повреда.

Међутим Џекове опекотине су биле толико разарајуће да су му витални органи отказивали и, пет дана након пожара и неколико операција, лекари су јој саопштили да више ништа не могу да га спасу.

- Држала сам га у наручју док су гасили апарате. Никада нећу заборавити шум монитора на крају, тај звук који означава да га више нема - рекла је Клер. Захваљујући њеној мајци која ју је терала да устане из кревета и једе, преживела је прве месеце након смрти њених синова. У раздобљу између 2004. и 2014. било је 19 убистава деце родитеља злостављача. Иако нема података, Клер верује да их је било још више. Она каже да неће стати док њена петиција не прикупи 100.000 потписа потребних да се ово врати парламент на поновно разматрање.

- Држећи своје синове у наручју, док су удисали последњи пут, обећала сам да више нећу допустити да се икоме догоди тако нешто. Верујем да је то разлог зашто сам још увек овде, мајка без деце. Наставићу да покушавам све до дана када будем могла да одем и ставити руку на њихов камен и рећи: ‘Успели смо‘ - закључила је.

Извор: Србија Данас/Блиц/Дејли мејл