Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Ово је СУПРУГА Пабла Ескобара: Упознала га са 12 година, а он ЗАПЛАКАО је само једном - ево због чега (ВИДЕО)

13.02.2022. 10:48
Пише:
Србија Данас/Објектив
Pablo Eskobar
Пабло Ескобар / Извор: Профимедиа

Прича о Паблу Ескобару.

Одрастала сам док ме је Пабло обликовао да будем његова супруга и мајка његове деце, да не постављам питања или оспоравам његове изборе, испричала је она.

Марија Викторија Хенао је била у браку са Паблом Ескобаром од 1976. године, па до његове смрти 1993. године. Након његове смрти, о Марији се веома мало знало, она се повукла у илегалу. Медији широм планете су се питали шта се дешава са супругом Краља кокаина?

Њена велика исповест објављена је 2019. године као књига “Госпођа Ескобар: Мој живот са Паблом”.

НЕЗАПАМЋЕН ЗЛОЧИН: Дечак (15) убио своје РОДИТЕЉЕ и млађег брата, тела крио три дана у породичној кући (ВИДЕО)

НЕЗАПАМЋЕН ЗЛОЧИН: Дечак (15) убио своје РОДИТЕЉЕ и млађег брата, тела крио три дана у породичној кући (ВИДЕО)

ЗАХВАЉУЈУЋИ ФИЛМОВИМА, ВЕЛИКЕ БЕЛЕ АЈКУЛЕ СУ НАЈПОЗНАТИЈЕ НА СВЕТУ: Ипак, изненадићете се колико заправо мало знамо о њима

ЗАХВАЉУЈУЋИ ФИЛМОВИМА, ВЕЛИКЕ БЕЛЕ АЈКУЛЕ СУ НАЈПОЗНАТИЈЕ НА СВЕТУ: Ипак, изненадићете се колико заправо мало знамо о њима

УЖАСНА СЦЕНА НА УЛИЦИ: Мајка са једногодишњим дететом пролазила поред зграде - када се део одломио и ударио директно у главу

УЖАСНА СЦЕНА НА УЛИЦИ: Мајка са једногодишњим дететом пролазила поред зграде - када се део одломио и ударио директно у главу

Делове те књиге објављени су на сајту Primer.com.au, које вам преносимо у целости:

“Како си могла да спаваш са тим чудовиштем?” питала ме једна од жртава мог супруга, Пабла Ескобара. “Зашто ниси ништа урадила? Зашто га ниси оставила? Зашто га ниси предала?”

Та питања су се вероватно муче хиљаде људи. Одговор је зато што сам га волела, и иако ће многима тај одговор бити неадекватан, истина је, јер је то разлог што сам остала крај њега до краја његовог живота, иако сам се небројено пута противила његовим поступцима и одлукама. Сваки поједини дан крајем 1980-их и почетком 1990-их био је питање живота или смрти за све Колумбијце; сви смо били таоци рата мог мужа. Била сам врло млада, наивна и слепа за стварност, па сам подлегла; Често ми је било прилично удобно, али увек је то била удобност рођена из незнања које долази с тим што немам право да гледам, размишљам, одлучујем, бирам или преиспитујем.

Пабла сам упознала када сам имала само 12 година, а он 23 године. Био је прва и једина љубав у мом животу. Удала сам се за њега у цркви, верујући да се брачни завети морају поштовати. Одгојена сам у мушкој шовинистичкој култури у којој су жене учене да следе своје мужеве без питања. Одрастала сам док ме је Пабло обликовао да будем његова супруга и мајка његове деце, да не постављам питања или оспоравам његове изборе, да гледам у другу страну… Био је прва и једина љубав у мом животу. Издржала сам послове, увреде, понижења, лажи, усамљеност, рације, претње смрћу, терористичке нападе, покушаје отмице моје деце, па чак и дуге периоде затварања и прогонства. Све за љубав.

Али нисам успела да га напустим, не само због љубави, већ и због страха, немоћи и неизвесности шта ће бити са мојом децом и са мном без њега. Чак сам се плашила да ме најопаснији човек у Колумбији не повреди ако га оставим. Двадесет и пет година након његове смрти, почела сам да прегледам сећања људи који су претрпели страхоте рата трговине дрогом. Сада осећам неизмерну тугу и срамоту због огромне боли коју им је мој муж нанео, жалим за мучним последицама које су његови поступци имали по моју децу и мене.

Pablova žena
Паблова жена / Извор: Фото: Printscreen/Youtube/ Sidomex Ентертаинмент

Како сам постала госпођа Ескобар

29. марта 1976. године моја бака нас је одвела у дом бискупа Палмире, монсињора Јесус Антониа Цастра. Наше венчање је одржано у шест сати у цркви Сантисима Тринидад у Палмири. Моји родитељи нису били присутни,као ни моја браћа и сестре. Ниије било никога ни из Паблове породице.

Моја срећа била је горко-слатка јер ме обузео страх од онога што ће уследити после: неодобравања мојих родитеља, моје браће и сестара, читавог комшилука. Срце ми је било у грлу. У неком тренутку током мисе, Пабло, који је изгледао веома срећно, загледао ми се у очи, насмешио се и рекао: “Бићемо заувек заједно, љубави моја.”

Мој брачни живот почео је тако што сам ујутро ишла у школу, а поподне се враћала кући да радим домаће задатке, кувам, чистим, перем суђе и поправљам Паблову одећу. Није то било ништа узбудљиво, али била сам одушевљена новом улогом. Оно што ми је било тешко било је то што је готово одмах Пабло почео често да одлази, наводно због посла. Какав посао? Нисам знала. Оно што сам знала је да су његови напори да зарађује за живот праћени женскарењем. Трачеви о његовим пословима били су за мене веома болни.

Причу коју сам себи понављала је гласила овако: “Сви мушкарци су исти”. Тада бих помислила: “Па нећу га ваљда оставити због тога?!”

Заправо, када смо се венчали, његова прошлост је сугерисала да је варање могуће – тада сам одлучила да га не пратим, не прислушкујем његове телефонске позиве и не проверавам да ли има руж на кошуљи. Ко тражи, наћи ће, како се то каже, а ја сам више волела да ништа не пронађем.

Пабло, ја – и његове љубавнице

24. фебруара 1977, непуних годину дана након што смо се венчали, родила сам своје прво дете. Била сам у четвртој години средње школе и тог дана сам ишла у школу јер сам имала час математике и тест енглеског језика код строге професорке. Када сам устала тог јутра, осетила сам одређене знакове да је беба на путу, али нисам желела да пропустим тест. То показује колико сам била незрела, што своје здравље нисам поставила као приоритет.

Некако сам добила шестицу из теста енглеског језика, тек толико да прођем. Када ми је професорка дала оцену, једва сам устала:

“Професорице,” рекла сам, а глас ми је пукао због непрекидне контракције, “морам да идем. Пукао ми је водењак” .

“Не можеш да се извлачиш на то, Викторија”, рекла је не схатајући шта се дешава. Коначно, добила сам дозволу да устанем и отишла сам пешке два блока до мајчине куће, али сам морала да стајем на сваких 10 секунди због мучног бола. Пола сата након што смо стигли у болницу Ел Росарио у центру Медељина, родила се беба, а тог поподнева већ сам звала своје школске пријатеље да им јавим вести и кажем им да дођу да посете мене и мог сина, Хуан Пабла.

Током следеће деценије, Пабло је постао невероватно богат.

Новац ми је омогућио да завршим своје образовање, путујем по многим местима у Колумбији и широм света и похађам најбоље школе дизајна ентеријера и модне ревије у Италији и Француској, јер је мој сан, који, нажалост, никада нисам остварила, био да будем позната и цењена професионалка.

Али комбинација новца и моћи гурнула нас је у вртлог који нам је онемогућио да сагледамо несрећу која се приближавала. Када смо се преселили у Хациенда Наполес, прелепо имање у регији Антиокуиа, то место је постало епицентар Пабловог новог живота. За добро и за зло. Од самог почетка, кренуо је – и успео – да тамо води некакав двоструки живот: један са породицом, а други са пријатељима и љубавницама. Наравно, уз то је имао и свој посао који је увек држао подаље од мене.

Да би се састајао са љубавницима, Пабло саградио стан иза коњушнице, врло близу главне куће; саградио је и неколико кабина у удаљенијим областима, где су понекад бежали од нас, па чак и када смо сви били у кући.

Током тог периода ноћних клубова и излазака, сада знам да је Пабло имао бројне девојке са којима је уживао недељу или две, чак месец или два, али их никада није схватао озбиљно.

Све се то променило једне ноћи средином 1981. године, када је упознао Венди Чавариага Гил. Њихова веза трајала је неколико година, да би се на крају завршила трагедијом (након што ју је Ескобар подвргао принудном побачају, постала је доушник, а он је потом наредио њено погубљење).

Сав наш живот, укључујући и живот породице, Паблових љубавница, па и целе земље, нагло ће се променити заувек у ноћи 30. априла 1984. године, када су убице у Боготи убиле министра правде Родрига Лара Бонила , очигледно по наређењу мог мужа.

Атентат је означио почетак нарко-рата који је доминирао земљом у наредној деценији. После овог догађаја, Паблова каријера је застала и на крају је расписана потерница за његово хапшењем док је влада тражила да га изручи САД. Као резултат, често је био у бекству или се скривао, што је имало огроман утицај на нас као породицу.

Била је средина августа 1993. године, а Пабло и ја, наша деца, Мануела и Хуан Пабло, и девојка Хуана Пабла, Андреа, били смо затворени у скровишту познатом као плава кућа у Ел Побладу.

Супруг и ја смо знали да крај мора доћи пре него касније: наша тренутна ситуација није била одржива. Смрт је вирила иза угла. Плава кућа је требало да буде наше коначно скровиште.

У суботу, 18. септембра 1993, Пабло је изненада устао и пришао ми, рекавши да треба да разговарамо насамо у једној од спаваћих соба на другом спрату.

“Душо, време је да спакујеш кофере свима”, рекао ми је. “Сви ћете живети у згради Алтоса под заштитом владе.”

Плакала сам и плакала. Била сам заљубљена у Пабла. Знао сам да је његово грубо понашање током последњих неколико година изазвало несагледиво лудило, али и даље ме је силно мучило што морам да напустим оца своје деце да бих се спасла и да бих децу спасла.

Схватила сам да не постоји друга опција. Био је то тренутак раздвајања, наше последње збогом. Моје сузе нису биле довољне. Коначно, у 11 сати ноћу, било је време да кренемо.

Опростио се од Хуана Пабла срдачним руковањем и пољупцем у образ. Кад је стигао до Мануеле, почео је да плаче. Никада га раније нисмо видели да плаче, а то нам је било невероватно потресно. Тада сам га последњи пут видела. После тога је живео још 75 дана.