Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"ПАМТИЋЕШ МЕ ДОК СЕ НЕ СРЕТНЕМО У ПАКЛУ" Тинејџерка је осуђена на 40 ГОДИНА РОБИЈЕ и када чујете зашто, мислићете "МАЛО ЈЕ"

16.11.2018. 06:43
Пише:
Србија Данас
ubica
убица / Извор: Фото: Facebook/Pagina Социал

Тинејџерка која је била члан банде МС-13 осуђена је на четрдесет година затвора због мучења и убиства петнаестогодишње девојчице.

Венус Ромеро Ираета (18) проглашена је кривом за убиство у Фејрфаксу у Вирџинији у понедељак, годину дана након бруталног убиства Дамарис Рејес Ривас. Ираета ју је избола тринаест пута.

МРАЧАН ЖИВОТ МАРКИЗОВЕ ЋЕРКЕ: Умрла од предозирања, а када су сазнали ЊЕНЕ ТАЈНЕ сви су ОСТАЛИ СЛЕЂЕНИ! (ФОТО)

Видео снимак полицијског испитивања у фебруару прошле године показује чланицу банде, како објашњава зашто је убила Ривасову, пошто јој је поручила:

Монструм је УБИО Сару (8) и мислио је да ће се извући: Судбина се поиграла са њим, а ОНО ШТО МУ СЕ САДА ДЕШАВА памтиће ЦЕО ЖИВОТ!

- Запамтићеш ме до дана када се будемо среле у паклу.

Одсекла жртви тетоважу

Чланица МС-13 објаснила је да је Ривасова била мучена, да јој је одсекла тетоважу и избола је на смрт, пославши је после вођама банде у Ел Салвадор.

Проглашена је кривом за првостепено убиство, отмицу и учешће у криминалним уличним радњама раније ове године. Судија ју је осудио на четрдесет година затвора у петак.

Случај је био толико ужасан, да је скренуо пажњу јавности и искоришћен је од стране Трампове администрације да озбиљно нагласи оживљавање МС-13 у Вашингтону и околини.

Мајка Ривасове је рекла суду у петак да је Ираета "уништила" њен живот.

- Желим да поручим овој младој дами да ми је упропастила живот. Уништила је живот моје кћерке – испрчала је она.

- Ништа ти није дуговала. Моја кћерка није у паклу како си рекла. Она је у рају. Показала ми је то у сновима. Пакао ће живети са тобом, не са њом – додала је она.

Ираета, чије се тело тресло већим делом саслушања, признала је да се каје због онога што је учинила.

Када ју је њен адвокат упитао да одговори на Рејесине наводе да иде у пакао, Ираета је једноставно рекла:

- Вероватно је у праву.

- Знам да сам направила најгору грешку у животу. Ноћу, док спавам, пробуде ме та сећања. Доћи ће до мене у пуној снази. Волела бих да могу да их одгурнем од себе – навела је она.

Ипак, тужилац Рејмонд Ф. Мороу назвао је Ираетино сведочење "крокодилским сузама".

У шокантном снимку Ираета, која је тада имала 17 година, објашњава како је одвела Ривасову у шумску област у парку "Лејк Акотинк" са деветоро других људи, пре него што ју је мучила и убила.

Она је истакла да је убила девојку како би се осветила за убиство њеног дечка, Кристијана Сосе Риваса. Оптужила је Ривасову да је намамила Сосу Риваса, такође члана МС-13, у смрт.

- Не заборави моје име. Рекла сам јој своје пуно име и надимак – испричала је истражитељима.

- Поручила сам јој да никада не заборави ко сам и да ћемо се срести једног дана – додала је она.

Када је упитана шта је следеће урадила, одговорила је на енглеском:

- Убила сам је.

Онда је објаснила да ју је убола "рецимо тринаест пута ножем. Ираета је описала истражитељима да је питала Ривасову "да ли има нешто са њеним дечком". Када је добила потврдан одговор, поручила јој је:

- Нећу ти опростити.

- Упозорила сам је да се не качи са мном. Ни са Кристијаном. Рекла сам јој да се држи подаље од њега или ће видети свог Бога. Поручила сам јој да се не игра са мном. Стога сам је ударила. И наставила да је ударам, док ме нису зауставили – испричала је она.

Гнусно убиство је забележено на видео снимку са мобилним телефоном, тако да је могло да буде послато вођама банде у Ел Салвадору, као начин промовисања.

Ираета је могла да добије максималну казну доживотног затвора, као и додатних двадесет година, када је притворена 25. маја.

За сада, седморо од десеторо људи оптужених за убиство је или осуђено, или су се сами изјаснили кривим.

Шта је МС - 13?

МС-13 је скраћеница за "Мара Салватруча" и састоји се углавном од имиграната дисидената из централне Америке.

Банда је позната по својим везама са картелима и организованим криминалом, као и способности да приступи високо моћном оружју.

МС-13, најопаснија банда Салвадора и за многе најопаснија банда на свету, "запошљава" више људи од највећих светских компанија.

"Њузвик" је својевремено писао да је МС-13 унајмила за разне послове око 60.000 људи, који за мафију раде као шпијуни, дилери, убице и доушници.

То је три пута већи број од Салвадораца који раде за две највеће компаније у Салвадору.

МС-13 са бандом Барио 18 држи под контролом цео Салвадор.

Према "Вол стрит журналу", чак и политичари и њихове странке морају да питају за дозволу обе банде када у неком граду желе да организују политички скуп.

Банде контролишу и села у којима прете становништву да ће им запалити усеве ако им не плате.

МС-13 месечно зарађује скоро милион долара од таквих изнуда, које нису ограничене само на пољопривреднике, већ се односе и на остале економске гране и трговину.

Мото "убиј, силуј, управљај" 

Организовани криминал у Салвадору, али и у земљама попут Хондураса и Гватемале постао је профитабилан посао - верује се да је у те две земље око 100.000 људи укључено у криминалне радње.

Стопа убистава у Салвадору била је једно време највиша на свету и износила чак 83 убиства на 100.000 становника.

Због чињенице да су многи чланови МС-13 старости испод осамнаест година, САД не могу да их легално врате у њихове матичне земље. Њихов званични мото је "убиј, силуј, управљај".