Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ИСПЛИВАЛО СВЕДОЧЕЊЕ ЕПСТАЈНОВОГ БАТЛЕРА: Језиве приче о "свакодневној масажи" принца Ендруа у кући озлоглашеног педофила: "Поставили бисмо столове и..." (ФОТО)

06.01.2024. 12:04
Пише:
Србија Данас/Блиц
epstin
епстин / Извор: Фото: Профимедиа

Батлер је открио непознате детаље.

Бивши батлер Џефрија Епстајна открио је да је британски принц Ендрју проводио по неколико недеља у дому педофила Џефрија Епстајна на Флориди где су га "свакодневно масирали". Ово пише у његовом сведочењу у новооткривеним судским документима, а спомиње се и да је Сара Фергусон, бивша супруга осрамоћеног принца, такође посећивала велелепну вилу.

ОДВРАТНО Овај моћник је подводио Епстајну малолетнице! Документи о педофилу отворили ПАНДОРИНУ КУТИЈУ, ево шта све до сада знамоEpstajn

ОДВРАТНО Овај моћник је подводио Епстајну малолетнице! Документи о педофилу отворили ПАНДОРИНУ КУТИЈУ, ево шта све до сада знамо

ХИЛАРИ КЛИНТОН, БИВША МИСИЦА И ЈОШ МНОГИ: Ево ко се све спомиње у најновијој серији објављених докумената педофила ЕпстајнаDžefri Epstajn

ХИЛАРИ КЛИНТОН, БИВША МИСИЦА И ЈОШ МНОГИ: Ево ко се све спомиње у најновијој серији објављених докумената педофила Епстајна

ФБИ НА СНАЖНОМ УДАРУ ЈАВНОСТИ: Тражи се хитно објављивање стотина Епстинових докуменатаFoto: Twitter Printscreen/@liz_churchill10

ФБИ НА СНАЖНОМ УДАРУ ЈАВНОСТИ: Тражи се хитно објављивање стотина Епстинових докумената

Хуан Алеси, који је био запослен у Епстајновој кући у Палм Бичу, рекао је да су принц Ендрју и Сара, војвоткиња од Јорка, били пријатељи са озлоглашеним педофилом као и са његовом партнерком Гислејн Максвел.

 Током свог исказа који је дао под заклетвом 2009. године Алеси је испитиван о односу принца са Максвеловом и Епстајном. Рекао је да је Ендрју добијао 'svakodnevne' масаже током боравка у тој резиденцији, али да их је Сара Фергусон, иако 'пријатељица' с Епстајном, посетила само једном на и то на кратко.

Сведочење о масажама и Сари Фергусон

Током сведочења кућепазитеља Хуана Алесија, адвокатица Кетрин Изал га је питала:

- Да ли су принц Ендрју и принцеза Сара били пријатељи с госпођицом Максвел?

 Алеси је одговорио: "Обоје су били пријатељи са Гислејн Максвел и са Епстајном".

Адвокатица је наставила: "Да ли су икада добијали масаже када су били тамо?"

- Принц Ендрју јесте. Мислим да је Сара била тамо само једном, и то на кратко. Мислим да није спавала тамо. Не могу се сетити. Мислим да је била у посети Велингтону и дошла је у кућу и ми смо је упознали. Али принц Ендрју, да, принц Ендрју је провео недеље с нама - рекао је батлер.

Адвокатица Изал је потом питала: "Где би спавао?"

- У главној гостињској соби. То је била плава соба.

 Адвокатица је питала: "И, дакле, када би дошао, током тог периода, да ли би често био масиран?"

- Рекао бих, свакодневно.

Упитан да ли је понекад имао више од једне масаже дневно, Алеси је рекао: "Не могу се сетити да је имао више од једне, али мислим да је била само масажа за њега. Поставили бисмо столове и..."

Изал га је прекинула: "Сећате ли се да ли је Вирџинија (Вирџинија Ђуфри, жртва принца Ендруја коју је исплатио вансудским поравнањем како не би водила судски поступак против њега примт.аут.) долазила у кућу док је принц Ендрју био ту?"

- Може бити, али нисам сигуран - рекао је Алеси.

 Максвел упознала Епстајна са краљевском породицом

У даљем исказу под заклетвом, други запослени код Епстајна, који су у документима означени само као "сведоци", кажу да је Максвел одвела педофила у Енглеску "да га упозна с краљевском породицом". Особље је рекло да има "много фотографија" војводе од Јорка с Епстајном у објекту где су радили.

Такође су сведочили да никада нису видели војводу у објекту, али да је "често звао телефоном". Кућа у Палм Бичу је срушена у априлу 2021.

Шта о свему мисли краљевска породица

Ендрју се повукао из јавног живота након буре око његовог пријатељства с Епстајном и платио је милионе како би се решио тужбе за сексуални напад на Вирџинију Ђуфри, жену коју тврди да никада није упознао. Више не користи своју титулу.

 У међувремену, извори тврде да је краљевска породица подељена око тога да ли би Ендрјуа требало коначно одбацити. На Божић је присуствовао годишњој празничној црквеној служби на имању Sandringham. То је био приказ јединства који је збунио многе, с обзиром на то да је објављивање нових Епстајнових докумената било близу.

Док се породица окупила око краљевог брата у његовој вили у Виндзору, шефови метрополитанске полиције су рекли да ће детективи проценити све "нове и релевантне" информације и одлучити о подизању кривичне пријаве против њега.

Нови документи представљају ужасну непријатност за краљевску породицу, али извори из Бакингемске палате синоћ су за британске медије рекли да краљ Чарлс и даље осећа дужност да се побрине да принц Ендрју не буде одбачен од фамилије будући да је то обећао својој покојној мајци Елизабети.

Саговорник Мирора каже да је Чарлс рекао свом брату да "неће бити напуштен".

- Чарлс је обећао својој покојној мајци да неће напустити Ендрјуа након њене смрти, и то ће за сада бити тако, осим ако се, наравно, против њега не буде водио кривични поступак - рекао је извор.

Антимонархијска група Република је у четвртак пријавила Ендрјуа полицији након што су новооткривени правни документи вратили његов однос с педофилом Џефријем Епстајном у фокус.

Судски досијеи садрже тврдње да је принц знао за Епстајнову трговину људима и да је учествовао у "оргијама с малолетницима". Он је жестоко и више пута негирао све оптужбе против њега.

Епстајн је пронађен мртав у својој ћелији у федералном затвору на Менхетну, Њујорку, у августу 2019. док је чекао суђење због оптужби за трговину људима. Наводно се убио иако је та верзија догађаја многима сумњива.

Максвел је у затвору од јула 2020. упркос покушајима њеног адвокатског тима да је извади уз кауцију.

Осуђена је на 20 година затвора на федералном суду у Њујорку у јуну 2022.

Извор: Србија Данас/Блиц