Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПУСТИТЕ ПЛАНЕТУ, СПАСИМО ГРЕТУ! Енглески уредник БРУТАЛНО о девочици коју су претворили у ПРОРОКА УЖАСА!

26.09.2019. 12:17
Пише:
Србија Данас/Спикед
Greta Tunberg
Грета Тунберг / Извор: Танјуг

Енглески уредник тврди да њен говор потврђује да су деца данас индоктринирана еконихилистичким страхом.

- Сваку одраслу особу која је поздравила говор шведске тинејџерке Грете Тунберг у УН треба да буде срамота. Њен емотивни наступ био је дубоко узнемирујућ - сматра Брендан О'Нил, британски новинар и уредник портала Спајкд.

МАЧЕТОМ НАПАО ЉУДЕ НАСРЕД УЛИЦЕ: Један мушкарац тешко рањен! (УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО)

МАЧЕТОМ НАПАО ЉУДЕ НАСРЕД УЛИЦЕ: Један мушкарац тешко рањен! (УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО)

ХАОС У АВИОНУ: Путница отворила ВРАТА ЗА СЛУЧАЈ ОПАСНОСТИ јер јој је требао СВЕЖ ВАЗДУХ! (ВИДЕО)

ХАОС У АВИОНУ: Путница отворила ВРАТА ЗА СЛУЧАЈ ОПАСНОСТИ јер јој је требао СВЕЖ ВАЗДУХ! (ВИДЕО)

Закон који је поделио државу: У ОВОЈ ЗЕМЉИ ЈЕ ОД ДАНАС АБОРТУС ЛЕГАЛАН!

Закон који је поделио државу: У ОВОЈ ЗЕМЉИ ЈЕ ОД ДАНАС АБОРТУС ЛЕГАЛАН!

- Њена емотивна тирада открила је девојку, у суштини девојчицу, која је потпуно опхрвана ужасом пред морбидним, свепрожимајућим уверењем да се животу какав познајемо ближи крај. Нисте могли да добијете чвршћи доказ тога да је "зелена идеологија' озбиљно за**бала нове генерације, пунећи их страхом, паником и поремећеним уверењем да ће "ускоро бити смак света". Није планети потребно спасавање, већ Грети, њу треба да спасимо од екоалармистичког култа смрти - наглашава у ауторском тексту О'Нил.

Осим тога, каже да је њен говор, који је изговарала кроз сузе, био заиста тужан призор.

- Са сваком новом кошмарном фразом, са сваким новим дистопијским пророчанством пропасти, њен глас би задрхтао и изгубила би контролу над својим емоцијама. То је био јавни хистерични напад. И наравно, политичари су томе аплаудирали, на перверзан начин, они су уживали у томе да слушају како им једна престрављена и дезоријентисана девојчица говори како су ужасни - написао је О'Нил.

Аутор се пита и "ко је направио ово од Грете?"

- Ко је претворио бистру и радозналу 16-годишњакињу у пророка ужаса? Одрасли. "Озелењена" образовна, политичка и културна елита. За ово су одговорни људи који су годинама хранили децу наративом "екоужаса". Њихово проповедање секуларног Армагедона, њихово самовољно хиперболисање сваког проблема са којим се човечанство суочава, њихова мобилизација политике страха и покушај да се људи натерају да промене своје, наводно, изопачено понашање, штетно по животну средину, све је ово убедило многобројне младе људе да је будућност мрачна, да је човечанство осуђено на пропаст и да нема поенте ни да се иде у школу, ни да се праве животни планови, јер ћемо ионако ускоро сви бити мртви. Они су направили ово од Грете и многих других, то је неопростиво - истакао је.

О'Нил се осврнуо и на речи генералног секретара УН Антонија Гутереша са отварања Самита о климатским променама, где је и Грета наступила са својим истрзаним, трагичним говором, да је "природа гневна".

- Какво је ово сујеверје? Ово су апсолутно премодерни ставови! Такав поглед на свет представља све од шумских пожара до поплава као казну за грехе човечанства, као природну освету куги коју представља човечанство и његове "бајке о вечном економском развоју", како каже Грета. У библијска времена, временске неприлике и најезде скакаваца доживљавале су се као Божија казна за људске грехе. Сада слушамо приче о "непогодама масовног уништења" и "гневним" природним појавама које су очигледно казна за наш грех економског развоја. Речи су различите, али назадност и хистерија су језиво сличне - упозорава аутор и додаје да Грета Тунберг заслужује поштовање због великог броја разлога.

Такође, О'Нил каже да ће свакога ко се сада усуди да ишта каже против Грете и њој сличних упитати: "Како се усуђујете да критикујете Грету и осталу храбру децу?".

- Одрасли ову децу користе као моралне штитове како би заштитили своје бизарне политике од критике, а све се то гуши у цинизму - сматра уредник.

- Доста је било! Ослободите Грету! Престаните да је увлачите у култ страха, пустите је да се врати школи и нормалном младалачком животу - позвао је О'Нил

БУКТИ ПОЖАР У ФАБРИЦИ "ЛУБРИЗОЛ": Са стихијом се бори 130 ватрогасаца! (ФОТО)

БУКТИ ПОЖАР У ФАБРИЦИ "ЛУБРИЗОЛ": Са стихијом се бори 130 ватрогасаца! (ФОТО)

РЕШЕНА НАЈВЕЋА МИСТЕРИЈА ДРЕВНОГ ГРАДА ИНКА! Мачу Пикчу изграђен је на 2.400 метара висине, а ево зашто је одабрано баш ОВО МЕСТО!

РЕШЕНА НАЈВЕЋА МИСТЕРИЈА ДРЕВНОГ ГРАДА ИНКА! Мачу Пикчу изграђен је на 2.400 метара висине, а ево зашто је одабрано баш ОВО МЕСТО!

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ПАО АВИОН СА 334 ПУТНИКА У РУСИЈИ! НЕУСПЕШНО СЛЕТАЊЕ! Хитне службе помажу повређенима!

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ПАО АВИОН СА 334 ПУТНИКА У РУСИЈИ! НЕУСПЕШНО СЛЕТАЊЕ! Хитне службе помажу повређенима!

На крају текста је поставио и питање "зашто уколико заиста хоћете да вам пред Уједињеним нацијама говори дете, не доведете неког тинејџера из Африке или Индије који верује да економски развој није бајка, већ апсолутно неопходан предуслов да се они избаве из сиромаштва?"

- Сасвим смо довољно чули од западњака из средње класе који кукају да је економски развој ужасан! Хајде да чујемо неког представника оних силних милијарди у свету који се из дубине душе не слажу са овим суморним, антихуманистичким и западноцентричним сра*ем! - поентирао је на крају текста О'Нил.

ЧОВЕКОВ ЖИВОТНИ ВЕК РАСТЕ: Јужнокорејке најдуговечније, а Срби ће живети КРАЋЕ од Хрвата (ВИДЕО)