Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

РОЛЕКС МУ ДОШАО ГЛАВЕ! Хвалио се скупим сатом на Инстаграму, па БРУТАЛНО убијен - камере све снимиле

04.03.2023. 16:34
Пише:
Србија Данас
jezivo
језиво / Извор: Shutterstock

Сигурносне камере снимиле су убице како улазе у зграду где су девојке довеле жртву, а један од убица идентификован је захваљујући јединственој јакни коју је носио

Мушкарац који је на свом Инстаграм налогу постављао фотографије на којима се види како носи "Rolex" сат, убијен је након што су га две жене намамиле, па користиле дрогу за силовање да би га опљачкале. Саула Мареја (33) из Велике Британије, оца шесторо деце, намамиле су две девојке 26. фебруара прошле године са намером да га опљачкају, али је њихов план пошао по злу, па су у помоћ позвале другове, који су изболи несрећног младића.

Мареј је пронађен у локви крви у згради у Лутону у којој је живео, а за његово убиство осуђени су Икрам Афија и Клеон Браун, пријатељи девојака које су Мареја намамиле. Сигурносне камере снимиле су убице како улазе у зграду где је Мареј живео, а један од убица идентификован је захваљујући јединственој јакни коју је носио.

ТЛО У ЕВРОПИ НЕ ПРЕСТАЈЕ ДА СЕ ТРЕСЕ: Јак земљотрес погодио Италију!

ТЛО У ЕВРОПИ НЕ ПРЕСТАЈЕ ДА СЕ ТРЕСЕ: Јак земљотрес погодио Италију!

НОВИ ЗАПЛЕТ У ВЕЗИ ЉУДСКОГ МЕСА НАЂЕНОГ У КОФЕРУ НА АЕРОДРОМУ: Још већи шок за полицију, овом се нико није надао

НОВИ ЗАПЛЕТ У ВЕЗИ ЉУДСКОГ МЕСА НАЂЕНОГ У КОФЕРУ НА АЕРОДРОМУ: Још већи шок за полицију, овом се нико није надао

ТРЕСЛО СЕ ТЛО, ЉУЉАЛЕ СЕ КУЋЕ! Снажан прасак одјекнуо Енглеском

ТРЕСЛО СЕ ТЛО, ЉУЉАЛЕ СЕ КУЋЕ! Снажан прасак одјекнуо Енглеском

Две жене су у Марејев стан ушле око 23.30, али, када су схватиле да дрога није оборила жртву, позвале су пријатеље у помоћ. У бруталном физичком сукобу, Мареј је задобио тешке телесне повреде од убода ножем, од којих је преминуо, а лопови су сазнали да су "Rolex" сатови лажни, те да Мареј ништа вредно није имао у свом стану, који је недавно изнајмио. Икрам Афија је 3. марта ове године осуђен на доживотну казну затвора, његов саучесник на 11 година, док су две девојке осуђене на 10, односно седам година затвора.

И раније вребале на друштвеним мрежама

Током суђења девојке које су намамиле Мареја признале су да су и раније на друштвеним мрежама вребале жртве. На сигурносним камерама зграде у којој је Мареј пронађен мртав, види се да су две девојке пустиле у зграду два мушкарца, те да су након извесног времена, у 20 секунди размака сво четворо напустили зграду. Тада су камере снимиле Афија како у руци носи велики нож.

Откривено је да су осуђени планирали напад на Мареја још од 8. фебруара, а 26. фебруара прошле године су и успели у својој намери. Марејево тело пронађено је у згради 27. фебруара у раним јутарњим сатима. Током истраге откривено је да је једна од девојака Мареја прво контактирала путем Инстаграма, а потом и WhatsApp-a. Договорено је да се сретну у Лутону. Кобне вечери, девојке су кренуле из Лондона у пратњи двојице својих пријатеља, у мерцедесу који су изнајмили.

Мареј се упознао са две девојке у близини стана, док су њихови пријатељи отишли да се провозају и нешто поједу. Једна од девојака је признала да су те вечере пили бренди, у који су Мареју сипали дрогу за силовање, како би изгубио свест.

- Оптужене су признале да су и раније радиле овакве ствари. Да су мамиле мушкарце са намером да их опљачкају. Тим мушкарцима су такође стављале дрогу у пиће, и пљачкале су их кад би заспали - рекао је тужилац приликом суђења које је одржано прошле недеље у Енглеској.

roleks
ролекс / Извор: Shutterstock

Девојке су признале да су Мареју дрогу дале недуго по уласку у његов стан. Потом су почеле да облећу око њега и понашале су се као да желе да буду интимне са њим. Међутим, после неког времена су постале свесне да му нису дали довољну количину дроге да га оборе, па је једна од њих позвала пријатеље у помоћ. Тада су се двојица младића вратила на адресу, девојке су их пустиле у зграду, а убрзо је дошло до обрачуна са Марејем, којем је Афија зарио кухињски нож у бутину и пресекао му артерију. Несрећни Мареј искрварио је у згради, док се четвортка дала у бег.

Камере су снимиле тренутак њиховог изласка из зграде, а одала их је Афијева скупа јакна. Наиме, Афија је на себи имао јакну од 1.500 евра, којих је свега 69 продато у Великој Британији. Након пресуде, отац убијеног младића рекао је да је Саул Мареј био диван син и да је сломљен јер је на камери гледао како му син умире. Инспектор који је водио случај рекао је да је напад на Мареја очигледно био унапред планиран.

- Очигледно је, јер су те две жене користиле седативе да омаме Мареја, а чињеница да је Афија имао код себе нож јасно говори да је та екипа била спремна да уради све да добије оно што жели. У овом случају је то био живот Саула Мареја - рекао је инспектор.

Он је рекао да је ово била веома дуга и комплексна истрага и да су инспектори прегледали сате и сате снимака надзорних камера, и других доказних материјала како би повезали ову четворку са убиством.

}