Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Са 12 је родила прво дете, настало из ИНЦЕСТА: Сада се породила други пут, а због њене приче свет ПЛАЧЕ (ВИДЕО)

03.05.2018. 19:28
Пише:
Србија Данас
Tereza Midlton
Тереза Мидлтон / Извор: Foto:YoutubePrintscreen/This Морнинг

Дечје слике њене прве кћери још увек красе зидове њеног дома у Батгејту

Најмлађа мајка у Европи која је, након што ју је брат силовао, први пут родила кћерку кад јој је било само 12 година, ових дана је испричала своје горко животно искуство, након што је добила другу девојчицу. Треса Мидлетон (24) из Батгејта у Шкотској, доживела је трауму као 11-годишња дјевојчица кад ју је силовао њен пет година старији брат Џејсон. Друга траума чекала ју је две године касније, кад су власти сазнале шокантну истину о оцу њеног детета. Одлука да открије страшну тајну и да допусти да је одвоје од кћерке, толико ју је прогањала да је упала у вртлог дубоке депресије и зависност од хероина.

У октобру прошле године она и њен вереник, 31-годишњи Дарен Јанг, добили су прво заједничко дете - кћерку Аријану. Сада кад је родила и другу девојчицу, Тресину радост новог мајчинства ограничила је туга због одвојености од првог детета.

- У тренутку кад је рођена Аријана осећала сам чисту радост јер је у мом животу било превише тренутака кад сам била сигурна да више никад нећу имати деце. Због тога ми је њен плач након порођаја донео толико среће - каже Треса, па наставља: - Али осећам кривицу јер Аријана је са мном, а моја старија кћерка није. То је и даље прва мисао са којом се ујутро будим и задња са којом увече лежем, о томе размишљам током ноћи. Волим је неизмерно и увек ћу бити њена мама. Не могу бити срећна без ње. Срце ми се кида при помисли да ће Аријана одрастати и да никад неће упознати своју старију сестру - каже Треса која је открила да је у очај баца и помисао да ће се њене кћерке упознати тек кад већ буду одрасле особе.

Дечје слике њене прве кћери још увек красе зидове њеног дома у Батгејту, а задржала је отиске њених дланова, као и њену одећу и један прамен косе.

- Нисам имала срећно детињство. Аријана ће увек знати да има велику сестру. И сад с њом разговарам о томе, иако је још мала и не може ништа да разуме. Али то никад неће бити тајна - каже мајка која за своје две девојчице каже: - Оне су потпуне супротности. Аријана је насмејано и мирно дете, док је моја старија кћерка била гласна и живахна, али знам да ће добро слагати. Говорим Аријани да кад би и ту била и њена сестра заједно би се играле. У шали кажем да би је Аријана сигурно пратила у стопу и да би једна другој ишле на живце, али стварно се надам да ће се једног дана срести - нада се Треса.

Треса искрено жели Аријани пружити срећно детињство које је и сама тако очајнички желела. Њена мајка Трејси Талонс се борила са алкохолизмом и зависношћу од дрога, а Треса је као дете често плакала јер није могла ноћу да спавати због гласних журки које су трајале све до раних јутарњих сати.

Старији брат Џејсон сексуално ју је злостављао од њене 7. године живота, а четири године касније, након што ју је силовао, остала је у другом стању. Треса је две године од свих скривала ужасне детаље о томе како је затруднела, а онда се, кад јој је било 14. година сломила и све признала социјалној радници. Полиција је покренула истрагу, а Џејсон је затворен 2009. године након што је ДНК тест открио да је он отац детета.

ЕКСТРЕМНИ туризам: Скупо их је коштао улазак у забрањену зону Чернобила

- Једино што желим је да Аријана има нормално детињство и да зна да је вољена и сигурна. Волела сам своју мајку, трудила се да нам пружи најбоље што је могла, али то је била њена тешка борба. Понекад једино што сам желела била је само рутина - да погледам ТВ и одем на време у кревет као и већина деце. Али нисам са својом мајком могла разговара о свим мојим проблемима јер је она имала довољно својих проблема. Желим Аријани да буде у стању да самном разговара о било чему - прича Треса.

Разореног детињства и ране младости, Тресу је чекало још великих животних разочарања каква тешко да би поднеле и старије особе. Узели су јој бебу и рекли да ће је дати на усвајање, а након тога морала је са дететом да прекине све контакте. Тресу и данас прогоне сећања на њихов последњи сусрет, кад је малена девојчица имала само три године.

- Тад нисам схватила да је то последњи пут да је видим. Није ме препознала и била је престрашена. Нисам чак могла ни да је загрлим, а кад сам причала са њом морала сам да биудем на одређеној удаљености. Најгоре ми је било кад је викнула "мама", а није позвала мене већ своју усвојитељку - говори своју потресну причу Треса.

Треса је својој девојчици након тога могла само слати писма. Али та писма није смела завршити реченицом "воли те мама", да је не би, како су јој рекли, збуњивала. Без свог детета, Треса је утонула у дубоку депресију и почела је да пије алкохол и да се дрогира како би потиснула бол због свега кроз шта је прошла. Дно је дотакла 2011. године кад је дневно на хероин трошила 400 фунти. Успела је да се извуче уз помоћ терапеута и почела је да гради нови живот уз вереника Дарена. Пар је био пресрећан кад су 2012. сазнали да је Треса трудна. Међутим, њихов свет се распао већ након неколико недеља јер је Треса имала спонтани побачај. Само три дана касније, умрла јој је и мајка од упале плућа у 41. години живота.

Напили се, надрогирали, па кренули у акцију: Девојка ИЗБОЛА дечка за време секса (ФОТО/ВИДЕО)

Следе четири болне године пре него што је поновно затруднела, а цело време је живела је у страху да више никад неће моћи да има деце.

- Губитак још једне бебе и моје маме у истој недељи била је за мене неподношљива бол. Често мислим на њу и много је тренутака кад желим да је уз мене, а нарочито кад је Аријана први пут махнула - каже Треса.

Треса није видела свог брата од мајчиног погреба, али и даље пати од трауматских сећања на сексуално злостављање кроз које је прошла.

Иако сваке године шаље својој кћерки поклоне и за рођендан и за Божић, нова удомитељска породица није Треси већ три године послала чак ни писмо. Девојчица сад има 11 година и свесна је да је усвојена, али Треса зна да ће једног дана сазнати страшну истину о томе како је дошла на свет.

- Надам се само да јој њени усвојитељи нису открили да ме је Џејсон силовао. И не желим да о томе прочита у новинама. Хтела бих јој то лично објаснити. Желим јој све објаснити кад буде довољно стара да све то може разумети. Што се тиче Аријане, волела бих да не сазна све детаље моје прошлости, јер има право на свој живот. Она је мој нови почетак - истакла је Теса.

Батгејт је само неколико миља од Армадалеа, града у којем је Треса провела највећи део свог тешког детињства. Она и Дарен и даље одлазе на редовна тестирања како би доказали да су чисти и да не узимају никакву дрогу, а социјални радници су задовољни њиховом бригом о детету.

Сипао јој ДРОГУ у пиће па је СИЛОВАО: Полиција ухапсила бармена на познатом летовалишту

Планови за будућност

Треса се нада да ће се уписати колеџ и једног дана дипломирати психологију.

- Овде где живимо још увек не могу избрисати болне успомене и зато имам разумевања и за своју мајку. Људи буље у мене и на улици ме препознају јер их чујем како шапућу иза мојих леђа. Због тога ми је тешко, али се некако с тим носим. Кад сам затруднела са Аријаном, због моје прошлости сам се бојала да ће ми и њу узети, али социјални радници су видели да сам се променила. Дарен и ја се држимо заједно и мало кад излазимо - описала је Треса свој брачни живот. - Кад данас видим на улици девојчице од 11-12 година изгледају ми тако младе да не могу да верујем да сам била у њиховим годинама кад сам родила дете. Желим да Аријана учини све ствари које сам ја пропустила у свом детињству - да похађа колеџ, да дипломира. Чврсто смо обоје одлучили да ћемо јој приуштити живот другачији од мог - испричала је Треса.