Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

МОНСТРУМ У УНИФОРМИ: Војник силовао жену колеге, а напао и рођену ћерку, истрагом откривени језиви детаљи!

14.04.2021. 09:31
Пише:
Србија Danas/New York Пост
silovatelj
силоватељ / Извор: Фото: УС Army/Shutterstock/Ilustracija

Неуспех у кривичном гоњењу сексуалних преступника више представља правило него изузетак у америчким војним службама

Рендал Хјуџес, припадник америчке војске, који је оптужен за неколико силовања, осуђен је на 13 година затвора. Међу његовим жртвама била је и његова ћерка, али и супруга једног колеге.

ОТКРИВЕНО КО СТОЈИ ИЗА СВИХ ТЕОРИЈА ЗАВЕРЕ: Q је амерички обавештајац који годинама обмањује свет! (ФОТО/ВИДЕО)

ОТКРИВЕНО КО СТОЈИ ИЗА СВИХ ТЕОРИЈА ЗАВЕРЕ: Q је амерички обавештајац који годинама обмањује свет! (ФОТО/ВИДЕО)

КИНЕСКИ АВИОНИ ЛЕТЕ КА ТАЈВАНУ: Напета ситуација у тренутку када стиже специјална америчка делегација

КИНЕСКИ АВИОНИ ЛЕТЕ КА ТАЈВАНУ: Напета ситуација у тренутку када стиже специјална америчка делегација

ЈЕО ЈЕ ЖИВЕ ЖИВОТИЊЕ И МРТВЕ ЉУДЕ! Одвратан и потпуно истинит случај човека који је био вечно гладан

ЈЕО ЈЕ ЖИВЕ ЖИВОТИЊЕ И МРТВЕ ЉУДЕ! Одвратан и потпуно истинит случај човека који је био вечно гладан

Током 2017. године Леа Рамирез обратила се Војној команди за кривична дела и оптужила Хјуџеса да ју је силовао током Супер Боул журке у њеном дому у Форт Блису у Тексасу, пише Арми Тајмс. Након што је Рамирез сместила свог припитог супруга у кревет и када су сви отишли са забаве, његов шеф питао је Леу да имају односе. Када га је она одбила, он ју је почупао за косу и силовао.

- Сачекала сам јутро и отишла у болницу на преглед, истражитељи су у року од 48 сати дошли у мој дом по доказе, тако да сам цела два дана живела у месту злочина. Истражним органима је требало три године да учине нешто против њега - казала је Рамирез.

Војни истражитељи утврдили су након једногодишње истраге да су наводи жене били веродостојни - али њен адвокат јој је касније јавио да нападач неће бити процесуиран. Уместо тога, само је добио укор у свом војном досијеу.

- Речено ми је да истражитељи имају довољно доказа да поверују да се то догодило, а град Форт Блис још увек није учинио ништа. Управо су ми јавили да је команда рекла да је тако, како је - каже она.

Неколико месеци након напада на Рамирез, Хјуџес је силовао своју тадашњу девојку, пише у судским документима. Међу жртвама је и његова ћерка, која га је оптужила да ју је силовао након што се преселио у Њу Џерси где су агенти покренули истрагу након што су у његовим досијеима видели укор. Овог пута, истрага је обухватила кривичне пријаве пет жртава, а злочини су почињени у размаку од 10 година. Хјуџес се у међувремену нагодио са судом о признању кривице.

Признао је кривицу по две тачке силовања, две тачке сексуалног насиља, једној тачки сексуалног злостављања детета, једној тачки напада детета, једној тачки непристојног добацивања и једној прељуби. Наводи о силовању против Хјуџеса датирају још из 2006. године, мада тада није пријављен тај случај. Војни истражитељи рекли су да је он силовао своју тадашњу супругу у Форт Карсону у Колораду, али је оптужба одбачена као део споразума о признању кривице.

Споразумом су такође избегнуте оптужбе да је тадашњој девојци рекао да не разговара са агентима који истражују Рамирезин случај. Такође су одбачене оптужбе да је бившу жену посекао сломљеном стакленом боцом.

Fort Karson
Форт Карсон / Извор: Фото: Wikipedia

Према извештају из марта 2020. Хјуџес је силовао своју ћерку након што јој је дао лекове за спавање. Није признао ту оптужбу у споразуму о признању кривице, али је признао сексуално злостављање и напад на дете. Њена мајка није имала појма шта се дешава.

- Никад нисам имала представу да је радио нешто слично, очигледно је да је то учинио да изгледа као усамљени самохрани отац. Нисам знала да се против њега води истрага, а власти Форт Блиса су му дозволиле да пресели дете - имала је 14 година - казала је девојчицина мајка.

Његова сада већ 17-годишња ћерка изјавила је да је и поред притиска који је имала да повуче оптужбу и изјасни се да није узнемиравана, ипак осећала потребу да каже шта се десило да би заштитила друге.

- Не стидим се онога што ми је учинио, желим да људи знају да сам малолетна и да знају да сам му ћерка - рекла је у својој изјави Лесли Медсен.

Она је у својој исповести рекла да јој је све ово јако тешко пало.

- Тешко ми је да говорим, јер особа о којој причам није неко о коме бих имала лепе ствари да кажем. Добила сам ову прилику да изразим своја осећања и тугу. Ово је изјава жртве, али није само то. Ово је мој говор подршке, велико финале и моје збогом. Желим да се Рендал сећа мојих речи и разуме их, ако је способан за то. У почетку нисам желела да дођем овде. Била сам престрављена и то с разлогом. Зашто бих желела да се суочим са таквом звери? Али схватила сам да ако се суочим с тобом, мораћеш и ти да се суочиш са мном. То што сам била са Рендалом променило ми је живот и натерало ме да сазрим. После своје трауме осећала сам се лудо, усамљено, изманипулисано и искоришћено. Човек којег сам обожавала три године само ме је користио и злостављао - навела је ћерка у исповести коју је њена мајка објавила на Фејсбуку.

Друге жртве су рекле да су злочини које је Рендал починио у Форт Дику могли бити спречени да је био процесуиран 2017. године.

silovanje
силовање / Извор: Фото: Shutterstock

- Захвални смо што је било довољно доказа да се против њега покрене кривични поступак, да се осуди за тешка кривична дела и лиши слободе на дужи период - рекао је портпарол војске Мајкл Бради.

На питање зашто је Рендал добио само укор након Рамирезине пријаве, Бради је рекао да га Закон спречава да говори о појединачним случајевима, али је истакао "да је потребно више доказа да би се неко кривично гонио".

Пензионисани пуковник Дон Кристенсен, бивши главни тужилац ваздухопловства, рекао је да неуспех у кривичном гоњењу сексуалних преступника више представља правило него изузетак у америчким војним службама.

- Упркос владајућем миту да се осумњичени за сексуалне злочине високо процесуирају, стварност је да ланац команде ретко пошаље осумњиченог на суд. Сада бих рекао да војска изузетно лоше оцењује снагу оптужби. У већини случајева руководство одлучује да не предузме ништа - додао је он.

Он је рекао и да Команда треба да буде ужаснута својим неуспехом да насилника изведе пред лице правде и на тај начин му је омогућила да изврши талас силовања над другим жртвама.