Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ХОРОР КАКАВ СЕ НЕ ПАМТИ: Провалио у кућу, отео близанца (4) и избо га насмрт, а затим се вратио по другог (ВИДЕО)

19.05.2021. 23:07
Пише:
Србија Danas/Daily Mail
otmica
отмица / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/Crime фор Dummies

Камера је забележила тренутак отмице

Мушкарац осумњичен за отмицу четворогодишњег Кеша Гернона, којег је после избо на смрт и бацио његово тело на улицу у Даласу, наводно се вратио сатима касније рано ујутро да украде и његовог брата близанца Картера.

Како до стана из снова и најбоље рате за кредит?

Како до стана из снова и најбоље рате за кредит?

ХАМАС ТВРДИ: Вечерас постижемо договор, прекид ватре у петак! Израел још увек ћути!

ХАМАС ТВРДИ: Вечерас постижемо договор, прекид ватре у петак! Израел још увек ћути!

БАЈДЕН ОТКРИО СВЕ ДЕТАЉЕ: Амерички председник обелоданио о чему је разговарао са Путином, тема није била пријатна

БАЈДЕН ОТКРИО СВЕ ДЕТАЉЕ: Амерички председник обелоданио о чему је разговарао са Путином, тема није била пријатна

Језиви тренутак кад Деријан Браун (18) стоји изнад кревеца близанаца и узима и односи једног од њих, а потом се нешто касније враћа по другог док Кеш већ лежи избоден на смрт на улици Даласа, снимљен је кућном надзорном камером, а до снимка је ексклузивно дошао "Дејли мејл".

Браун се вратио ујутро, очигледно покушавајући да киднапује и другог дечака. На снимку се види како се сагнуо и додирнуо Картера пре него што је обишао собу, потом делује да га је узнемирио неки звук јер је побегао остављајући уснулог близанца у његовом кревецу.

otmica
отмица / Извор: Фото: Daily Mail/Printscreen

У уторак је мртвозорник Даласа открио да је Кеш умро од више убодних рана. Полиција је раније рекла да су његове ране нанете "оштрим оружјем". Два брата спавала су у својој соби у позадини куће. На ноћном снимку види се како се Браун увлачи у собу са ранцем на леђима, капуљачом на глави, у тренерци и патикама, те посматра дечаке.

Тело пронађено у локви крви

Неколико тренутака делује да оклева посматрајући близанце и разгледајући собу, пре него што се коначно нагнуо над креветац и пажљиво померио покривач испод којег су лежали. Неколико секунди стајао је изнад успаваних дечака, види се како се Картер помера на шта је обратио пажњу, а потом је испружио руке изнад Кеша. Брзим покретом је извадио дечака из кревеца, који се одмах пробудио, и изнео га из собе у наручју.

otmica
отмица / Извор: Фото: Daily Mail/Printscreen

Види се како се Картер комеша у кревету са десне стране неколико секунди након што је његов брат одведен. Око сат и 45 минута касније Кеш је пронађен мртав у локви крви у мирном крају Даласа. Други узнемирујући снимак показује повратак Брауна у собу, око 7 ујутро, очигледно с намером да узме и Картера.

Још једном је стајао изнад успаваног дечака, али је брзо отишао неколико секунди касније јер делује да га је уплашио неки звук. Моника Шерод (39), која живи у кући са својом породицом, представила се као старатељка близанаца за које је рекла да су јој остављени на бригу кад је њихов отац – њен бивши момак – нестао у марту.

Она је идентификовала Брауна у полицији након што је погледала снимак надзорне камере у суботу.

"Дејли мејл" пише да је соба близанаца смештена у задњем делу куће, код задњих врата, даље од спаваћих соба осталих чланова породице.

- Браун је ушао кроз незакључана гаражна врата кроз задњи улаз - рекла је Моника.

otmica
отмица / Извор: Фото: Daily Mail/Printscreen

Нападач познат породици, али не и мотив

Она је открила да је Браун био познат породици као брат пријатеља њених старијих синова, али да не зна зашто би он напао близанце.

- На другом снимку види се да се вратио у 7 ујутро. Изгледа да га је нешто уплашило… Језиво је и да помислим да се можда вратио по Картера – рекла је Моника кроз сузе.

Она је снимак отмице погледала више пута.

- Види се како Браун помера ћебе са Кеша, узима га и бежи док овај још спава. Буљи у њега читав минут. Гледала сам снимак више пута. Не могу више да га гледам – рекла је.

Моника је посетила место на којем је пронађено Кешово тело, а на којем су сада положене свеће.

- Сви смо спавали кад се то догодило. Кеш ме обично пробуди, али тог дана није. Кад сам устала приметила сам да га нема. Позвала сам полицију. Нисам ни знала да га је неко однео. Мислила сам да је изашао напоље. То је било док нисам прегледала камеру на којој се види да га неко односи – испричала је.

"Помислила сам да је пас, а онда сам почела да вриштим"

Кешово беживотно тело пронашла је Ентвејнес Сквер (39) око 7 ујутро у суботу, кад је изашла у јутарњу шетњу по крају. Она је прво помислила да је у питању мртав пас.

- Ушла сам у улицу и помислила да ту лежи пас. Имамо много паса овде. Позвала сам мајку и рекла јој да је ту нешто чудно. Полако сам пришла ближе и почела да примећујем ствари. Рекла сам мајци да видим руку, тело. "Мислим да у ствари видим тело", рекла сам јој. Онда сам се скроз приближила и рекла јој: "Мама, то је дете, то је дете". Онда сам почела да вриштим – испричала је.

Сквер је позвала хитну помоћ, где су од ње затражили да види да ли дете показује знаке живота.

- Тражили су ме да одем до тела у случају да је дечак још жив. Ако јесте, да покушам да му спасим живот. Видела сам мраве како миле преко његових голих стопала и имао је крв на лицу. Није имао обућу, ни чарапе, ни мајицу, ништа од тога. На себи је имао само гаћице, шорц. Стално су ми у глави они мрави на стопалима те бебе… – рекла је.

otmica
отмица / Извор: Фото: Daily Mail/Printscreen

Сквер је рекла да је тело дечака лежало на леђима на путу.

- Сећам се да су једна рука и нога биле испружене. Разлог зашто се тога сећам је зато што кад сам прилазила из даљине то је било оно што ми је показало да је ово човек а не пас, људско биће. Кад сам схватила да је у питању дете, успаничила сам се. Прво сам мислила да је неко од паса луталица усмртио дете јер је имало крви на лицу. А онда сам помислила да је можда неко прегазио и побегао – испричала је.

Биолошка мајка трагала за дечацима

Сквер је навела да је кренула у шетњу у уобичајено време рано ујутро и да је укључила бројач корака на свом телефону тачно у 6.40. Пет минута касније била је сведок ужаса.

- Остала сам поред њега док полиција није дошла, није било шанси да оставим ту бебу саму. Био жив или мртав, нисам хтела да га оставим – рекла је.

otmica
отмица / Извор: Фото: Daily Mail/Printscreen

Моникин син Кемрон Мури рекао је да је живео са Кешом и Картером и да се његова мајка забављала са оцем близанаца. Отац – који није именован – напустио је Моникину кућу нагло, у марту, остављајући дечаке са њом.

Полиција је рекла да је биолошка мајка дечака Мелинда Сигровс трагала за близанцима "подуже време" и да није знала да су близанци остављени девојци њиховог оца. Картер је уједињен са мајком након Кешове смрти.

Наводи се и да је Браун у време отмице имао на себи електронску наногицу због хапшења у априлу. Тада му је одређена кауција на 1,5 милиона долара, а његов адвокат у понедељак није коментарисао случај. Власти очекују додатне тачке оптужнице након што се прегледају форензички докази.

Браун је ухапшен 27. априла због избегавања хапшења у случају који и даље чека на суђење. Према судским документима, он живи са родитељима километар даље од места на којем је пронађено Кешово тело. Комшије су рекле да је Браун често шетао по крају.