Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОТАЦ И ЋЕРКА су се ТРИ ДАНА ИЖИВЉАВАЛИ над њеним дечком, а онда му пресудили: "Надам се милости..."

09.06.2021. 07:22
Пише:
Србија Данас
zločin
злочин / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/59 News/McDowell County Цоурт/Илустрација

Цео случај је згрозио јавност

Једна жена учествовала је у убиству свог дечка како би се могла удати за сопственог оца у бизарној инцестуалној завери која је шокирала Западну Вирџинију.

ЏИНОВСКЕ РУПЕ СЕ ОТВАРАЈУ ЈЕДНА ЗА ДРУГОМ: Пољопривредници у паници, плаше се за своје куће (ФОТО/ВИДЕО)

ЏИНОВСКЕ РУПЕ СЕ ОТВАРАЈУ ЈЕДНА ЗА ДРУГОМ: Пољопривредници у паници, плаше се за своје куће (ФОТО/ВИДЕО)

ГРЕШКОМ ВАКЦИНИСАЛИ ДЕВЕТОГОДИШЊЕ ДЕТЕ: Девојчица дошла с оцем на вакцинацију против короне, лекар је из шале цепио?

ГРЕШКОМ ВАКЦИНИСАЛИ ДЕВЕТОГОДИШЊЕ ДЕТЕ: Девојчица дошла с оцем на вакцинацију против короне, лекар је из шале цепио?

УБИСТВО САРЕ ПОЧЕЛО ДА СЕ РАЗРЕШАВА: Полицајац признао да ју је отео и силовао, тело пронађено након седам дана

УБИСТВО САРЕ ПОЧЕЛО ДА СЕ РАЗРЕШАВА: Полицајац признао да ју је отео и силовао, тело пронађено након седам дана

Аманда Меклур (31) помогла је у убиству свог дечка, 38-годишњег Џона Томаса Мекгвајера у фебруару 2019. у Скајгастију, након што су га брутално мучили три дана.

Тело Џона Мекгвајера, оца петоро деце, пронађено је у плитком гробу неколико месеци касније код куће Амандиног оца Ларија Пола Меклура (55).

Лари је 4. новембра 2019. признао умешаност у убиство и изнео детаље који су потом довели до хапшења његове две ћерке – Аманде и њене 33-годишње сестре Ане Мери.

Аманда и Џон живели су у Индијани, имали су проблема са возилом па су се њен отац довезли до њих како би их пребацили у Западну Вирџинију. Сво четворо су тада користили дроге, пренео је "Сан" позивајући се на ранија сведочанства.

Ана Мари је на изрицању пресуде рекла да је Лари – регистровани сексуални преступник – навео Џона да учествује у "игри истине" током које су му завезали ноге.

- Ствари су потом постале чудне – рекла је Ана Мари судији.

- Кад је Џон покушао да се одвеже, Аманда га је ударила у главу винском боцом – испричала је.

Помоћник тужиоца Дени Морган изјавио је да је "ова игра истине једна од најопакијих ствари за које је икад чуо".

Лари је признао да су Џона мучили три дана, почевши од 14 фебруара. Дрогирана Аманда и њен отац мучили су Џона премлаћивањем, стајали су на њему. Жртви су убризгали нечисти мет домаће производње, а у једном тренутку на главу су му ставили црну кесу за смеће.

pismo priznanja
писмо признања / Извор: Фото: McDowell County Цоурт

- Касније га је задавила Ана Мари - истакао је Лари.

- Рекли су ми да морам да то завршим и да треба да га задавим, па сам то и урадила – рекла је Ана Мари.

Она је Џона задавила ужетом док му је Лари стајао на леђима. Ана Мари се на изрицању пресуде присетила како се понашање њеног оца изменило током мучења.

- Сео је доле, не знам, имао је осмех какав никад нећу моћи да опишем – рекла је судији. – Кад је Џон (пре мучења) устао и савио се како би одвезао своје ноге, а све се то догодило веома брзо, Аманда је устала, зграбила флашу и ударила га њоме у потиљак. 

- Следеће што сам видела је да се Џон подигао и наслонио на зид држећи се рукама за главу. У том тренутку је Лари погледао у мене и рекао ми да ако знам шта је најбоље за моју децу и желим да она живе, пратићу све његове инструкције које ми буде давао од тог тренутка.

Џона су сахранили у плитак гроб иза Ларијеве куће, али су га касније ископали, раскомадали и поново сахранили на два различита места. Две недеље касније Аманда се на илегалној церемонији удала за свог биолошког оца Ларија, а сведок венчања у Вирџинији је била њена сестра.

"Сан" пише да су користили лажно име да упишу Амандиног оца у књигу венчаних.

Лари, иначе из Кентакија, осуђен је прошле године због првостепеног на доживотну робију без могућности помиловања. Он је све признао и у писму истакао:

- Само желим да се ово заврши. Без суђења, без трошења новца пореских обвезника на суђење… Изјављујем да сам крив. Све што могу да урадим је да се надам милости. Жао ми је због свог учествовања у овом - рекао је.

Аманда, Џонова девојка, осуђена је на 40 година затвора због другостепеног убиства. Она се прошле године на изрицању пресуде извинила Џоновој мајци и покушала да објасни шта се догодило.

- Морам да се суочавам са собом сваког дана. Моја породица ме није овако васпитала. Нисам само повредила Џонову већ и своју породицу. Мој отац није желео никог близу мене – додала је. -Џон је рекао Ларију да ме воли и да ћемо се венчати. Волела бих да могу да вратим Џона. Био је добар човек - истакао је.

Ана Мари је такође добила 40 година затвора у марту, након што се изјаснила кривом за другостепено убиство Џона Мекгвајера. 

Судија округа Мекдоуел Ед Корниш рекао је на изрицању пресуде Ларију да ово није "издвојен чин насиља већ свесна одлука".

- Мучили сте овог човека три дана пре него што сте га убили – истакао је.

Лари је претходно провео више од 17 година у затвору након што је осуђен због силовања детета, пренео је "Сан".