Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

МАЈКА ИЗ ПАКЛА УЗЕЛА ТРОГОДИШЊЕГ СИНА ИЗ СИРОТИШТА, ПА ГА ТУКЛА ДО СМРТИ: Језиво је шта му је све урадила пре тога

21.10.2023. 08:59
Пише:
Србија Данас/Блиц
majka
мајка / Извор: Фото: Printscreen Facebook

Полицији је испричала да је то радила зато што, наводно, њен син није био добар.

Полиција истражује случај смрти трогодишњег дечака Ерика којег је наводно мајка (28) тукла до смрти, док се комшије и породица окупљају испред несрећне куће и пале свеће за један малени живот који је прерано угашен.

"ОН ЈЕ НАЦИСТА" Амбасадор Израела најоштрије искритиковао "Њујорк тајмс" (ФОТО)

"ОН ЈЕ НАЦИСТА" Амбасадор Израела најоштрије искритиковао "Њујорк тајмс" (ФОТО)

НЕШТО СЕ СПРЕМА?! ВЕЛИКА ПРОМЕНА У РУСКИМ ВАЗДУХОПЛОВНИМ СНАГАМА?! Именован нови главнокомандујући авијације

НЕШТО СЕ СПРЕМА?! ВЕЛИКА ПРОМЕНА У РУСКИМ ВАЗДУХОПЛОВНИМ СНАГАМА?! Именован нови главнокомандујући авијације

"НИКАДА ВИШЕ НИЈЕ БИО ИСТИ" Спаљивање Курана га из корена променило, екстремиста из Брисела родитељима пре напада саопштио језиву ствар! (ВИДЕО)

"НИКАДА ВИШЕ НИЈЕ БИО ИСТИ" Спаљивање Курана га из корена променило, екстремиста из Брисела родитељима пре напада саопштио језиву ствар! (ВИДЕО)

Баштенска капија запечаћена је иза запаљених свећа које су ставили пријатељи и комшије у једној улици у мађарском граду Печуј. Становници некадашњег рударског насеља и даље су узнемирени, плачу и не могу да обуздају бес 24 сата након онога што се догодило.

Кућа је празна, полиција је јуче ухапсила 28-годишњу Каталин О. Ирму, која се сумњичи да је претукла свог трогодишњег сина тако да је сутрадан подлегао повредама, а потом отишла да спава. Злочину је сведочио њен партнер, 23-годишњи Б. Тамаш "који није био заинтересован да пријави злостављање".

"Оставила га је након порођаја"

Како су медији раније већ писали, доктори су покушали да оживе трогодишњег Ерика прво у кући, а потом и у колима Хитне помоћи, али, нажалост, могли су само да потврде његову смрт.

Малени Ерик имао је повреде лобање, крварење и знакове злостављања, што је довело до његове смрти, тачније чињенице да нико није позвао помоћ након његовог пребијања. Мајка га је тукла и признала полицији да је то урадила зато што "њен син није био добар".

- Та драгоцена мала ствар је могла да лежи у несвести, без свести. Био сам шокиран када сам прочитао да је на једној друштвеној мрежи написала да ће пребити свог сина на смрт само зато што су се жалили да има промене расположења. Није јој се допао Ерик. Никада. Зашто? Зато што је мрзела његовог оца, који их је напустио, али шта би једно дете могло да уради поводом тога? Када се породила, оставила га је у болници, а онда се пре девет месеци вратила по њега - испричао је за  медије рођак и додао:

- Није га како треба хранила, а притом га је мучила, терала га је да пије топлу воду чак и лети, држала у мрачној, закључаној соби, тукла, чак и опарила. Претио сам неколико пута ако не прекине ово, ја ћу. Сада псујем себе, јер је требало ово да урадим раније, а не само да кажем. Ерик би сада био жив - рекао је један од рођака жене осумњичене за убиство. јецајући.

"Никада га нисам виђао, нисам ни знао како изгледа"

Золтан С., комшија који живи преко пута, такође је рекао да дечака никада није видео, да није ни знао како изгледа, јер су га скривали мајка и њен партнер. Неколико пута су чули звуке туче из куће, али нису помислили да жена туче своје дете.

- Ирма и њен партнер су се дрогирали, нису то ни крили. Иза њихове куће је вртић, у другој улици, мислио сам да малог никад не видим јер га тамо воде сваки дан, али то дете је једва дисало, јер га нису пуштали напоље да не би морали да објашњавају његове повреде. Полиција је Ирму спасила на тој капији, јер када смо сазнали шта је урадила, њена породица је хтела да је растргне - изјавио је Золтан за медије.

"Ужас, ужас!"

Друга комшиница, иначе шестострука бака која обожава децу, неутешна је откако је малени Ерик преминуо.

- Ужас, ужас, ужас. Кажу да је она ударила дечака у главу тако што га је гурнула уза зид, а то је само лепша верзија, чула сам од његове породице да га није гурнула, него је дечаку ударила главом о зид, више пута... Тај мали дечак је имао бољи живот у сиротишту где је био вољен. Радник, који га је тамо волео и неговао, потпуно је ван себе. Не разумемо зашто је дечак дат Ирми. Добро је да је детету место поред мајке, али ова жена није мајка - испричала је комшиница па додала:

- Када је одлучила да јој је малишан и даље потребан, она је глумила узорног родитеља, што је трајало све док није добила дечака. Али боље да никада није!

Прети им казна доживотног затвора

Подсећамо, трогодишњи Ерик је преминуо након пребијања у ком је учествовала његова мајка, док је њен партнер гледао са стране а потом пропустио да позове Хитну помоћ.

Како је саопштио Окружни суд у Печују, осумњичени су живели заједно у стану, где је жена злостављала сина 18. октобра увече. Како се наводи, дете је плакало у креветићу, услед чега га је мајка узела из кревеца, и бацила га на под тако да је дете ударило главом о тврду површину.

- Услед злостављања, малишан је задобио прелом лобање и унутрашње крварење, да би дан након тога преминуо због нанетих повреда - наводи се у саопштењу Окружног суда.

Дело које се осумњиченима ставља на терет је посебно тешко кривично дело, за које је запрећена казна затвора од десет до двадесет година или доживотни затвор.