Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"ПОМОЗИТЕ МИ, МОЈЕ ДВЕ СЕСТРЕ СУ ВЕЗАНЕ ЛАНЦИМА" Стравична исповест деце коју су родитељи годинама држали У КАВЕЗИМА (ВИДЕО)

11.11.2021. 10:53
Пише:
Србија Данас/Телеграф
porodica
породица / Извор: Фото: Twitter printscreen

Кућа хорора!

Свет је ових дана имао први пут прилику да види како је изгледао упад полиције у кућу хорора у Калифорнији, у којој је брачни пар тринаесторо своје деце држао у кавезима.

ЧЕТВОРО АСТРОНАУТА УПУТИЛО СЕ У СВЕМИР: Ракета Спејсекса успешно лансирана! (ВИДЕО)

ЧЕТВОРО АСТРОНАУТА УПУТИЛО СЕ У СВЕМИР: Ракета Спејсекса успешно лансирана! (ВИДЕО)

УХАПШЕН АЛБАНАЦ У ИТАЛИЈи ЗБОГ ПОЛА ТОНЕ КОКАИНА: Начин на који се одао је бизаран! (ФОТО)

УХАПШЕН АЛБАНАЦ У ИТАЛИЈи ЗБОГ ПОЛА ТОНЕ КОКАИНА: Начин на који се одао је бизаран! (ФОТО)

СТИГЛО ОБЈАШЊЕЊЕ НАУЧНИКА: Ево зашто су неки људи стално негативни на корону, трик је у Т-ћелијама

СТИГЛО ОБЈАШЊЕЊЕ НАУЧНИКА: Ево зашто су неки људи стално негативни на корону, трик је у Т-ћелијама

На снимцима се види како полицајац улази у кућу и наилази на Дејвида Турпина и његову спуругу Луиз, а потом проналази децу, од којих је најмање двоје било везано ланцима за кревет.

- Шефе, имамо још једну собу овде испред, двоје деце је у кревету - чује се како полицајац говори у снимку.

Браћа и сестре, који су имали од 2 до 29 година у тренутку када су спасени 2018. године, извучени су из куће након што је њихова сестра Џордан, која је тада имала 17 година, успела да се извуче кроз прозор и позове полицију.

На објављеним снимцима чује се и тренутак у којем је Џордан позвала полицију.

- Управо сам побегла од куће. Помозите ми. Живим у породици која броји 15 чланова и наши родитељи су насилници. Моје две мале сестре везане су ланцима за кревет - чује се како Џордан говори.

Сада су се и те две сестре појавиле пред камерама, спремне да испричају све о траумама које су проживеле док су биле под родитељским кровом. Једна од њих, у интервјуу који ће АБЦ емитовати идуће недеље, каже да за опис свега постоји само реч "пакао".

Џордан је потврдила сестрине речи и рекла да су се сви више пута осећали као да су на ивици смрти.

- Мама би ме давила, мислила сам да ћу умрети - испричала је Џордан.

Деца из породице Турпин била су редовно злостављана. Дејвид и Луиз би их тукли, изгладњивали и давили. Кућа у којој су живели била је пуна прљавштине, а људски измет се свуда осећа.

Једна од сестара тврди да су деца знала да буду везана ланцима и по неколико месеци. Злостављање је било толико страшно да су код деце забележени поремећаји у развоју и бројне здравствене тегобе, те две девојчице никад неће моћи да се остваре као мајке.

Деца су годинама трпела злостављање, а за све се сазнало тек у јануару 2018, када је Џордан успела да побегне и о свему обавести полицију. Они су са њом разговарали дуже од 20 минута, јер је толико било потребно да им девојчица објасни како да је нађу, јер никад раније није сама напуштала кућу.

Разговарајући са новинарком, Џордан је рекла да се одлучила да обави позив јер је схватила да су она, њена браћа и сестре буквално сваког тренутка све ближе смрти.

- Било је или тад или никад. Да ми се нешто тад догодило, бар бих умрла покушавајући да нас спасим - рекла је девојчица.

Након што су Дејвид и Луиз ухапшени у јануару 2018, сазнало се шта су све деца трпела током година.

Полицајци су сведочили да су им деца рекла да им је било дозвољено да се истуширају једном годишње.

Из соба су једино смели да изађу да би јели. Некад би добијали три, а некад смо један оброк. Годинама су сваког дана јели два парчета хлеба са путером од кикирикија или саламом. Док би они јели малтене суви хлеб, Дејвид и Луиз би пред њима јели пите и све друго што деци нису дозвољавали да једу.

Деци није било дозвољено да се играју као друга деца и никад нису имала играчке.

- Моји родитељи су ми украли мој живот и ја сад покушавам да га вратим - рекла је једна од сестара која није именована приликом најаве интервјуа.

Она је рекла да не жели да неко њену браћу и сестре памти као жртве, већ као борце.

- Хоћу да кад неко чује наше презиме каже: "Браво, они су јаки. Нису их сломили. Могу они то" - рекла је девојка.

Џордан је рекла да је након спасавања њен живот потпуно другачији.

Окружни тужилац који се бавио овим случајем такође је интервјуисан. Рекао је да га је овај случај био натерао да се укопа у месту.

- Постоје случајеви које не можете да заборавите. Који вас прогањају - рекао је Мајк Хестрин.

Дејвид и Луиз признали су 14 кривичних дела 2019. године и осуђени су на доживотну казну затвора, са могућношћу изласка на слободу након 25 година. Остало је да робијају бар још 22 године.

Њихово тринеасторо деце склоњено је од очију јавности док је трајало суђење како би могли да се опораве од свега што су проживели и како би им било омогућено да се адаптирају новим условима живота.

- Неки од њих живе сами, у свом стану, и истовремено раде и школују се. Неки волонтирају, иду у цркву - рекао је Бичам тад и додао да се сви редовно виђају.