Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

СУПРУГА ПОЗНАТОГ ПОЛИТИЧАРА ЗГАЗИЛА ПЕШАКА: Полиција ју је пустила да напусти место несреће, али камере су све снимиле (ВИДЕО)

06.10.2023. 11:31
Пише:
Србија Danas/Alo.rs
policija
полиција / Извор: Фото: Printscreen YouTube/NBCNews

Према оптужници, сенатор Менендез је пристао да поремети кривичне ствари у Њу Џерсију.

Надин Арсланијан Менендез, супруга сенатора Боба Менендеза, ударила је и убила пешака 2018. године у саобраћајној несрећи, према полицијском извештају. Тај судар, који се догодио пре него што се удала за демократу из Њу Џерсија, наводно је почетак случаја мита у савезној оптужници против пара.

НАГРЕС МОХАМАДИ - Иранска активисткиња је добитница Нобелове награде за мир за 2023. годину

НАГРЕС МОХАМАДИ - Иранска активисткиња је добитница Нобелове награде за мир за 2023. годину

НА ХИЉАДЕ ЕВАКУИСАНО, УГРОЖЕНИ ТУРИСТИ: Место где Срби воле да летују нестаје под ватреном стихијом (ВИДЕО)

НА ХИЉАДЕ ЕВАКУИСАНО, УГРОЖЕНИ ТУРИСТИ: Место где Срби воле да летују нестаје под ватреном стихијом (ВИДЕО)

"МИСЛИЛИ СМО ДА СМО У ПАКЛУ": Богати муж чувене глумице осмињичен за убиство (ФОТО/ВИДЕО)

"МИСЛИЛИ СМО ДА СМО У ПАКЛУ": Богати муж чувене глумице осмињичен за убиство (ФОТО/ВИДЕО)

Према извештају полицијског одељења Богота у Њу Џерсију, Надин Менендез је ударила 49-годишњег Ричарда Купа својим мерцедесом-бенз седаном у Боготи у децембру 2018. године и убила га. Била је сама у возилу, преносе медији.

Полиција је испитала Надин Менендез и закључила да она није крива за несрећу, наводи се у извештају, а она је пуштена без позива и дозвољено јој је да напусти место несреће. Према полицијском извештају, Куп је ходао у тренутку несреће.

Према писању медија, Надин Менендез никада није тестирана на дрогу или алкохол. Власти морају да покажу вероватан разлог због којег је возач био оштећен пре него што се тестира на алкохол непосредно након несреће, рекао је за новине Џозеф Ротела, бивши председник Удружења адвоката за кривичну одбрану Њу Џерсија.

Тужилаштво округа Берген одбило је да је подигне оптужницу, известили су медији, а канцеларија није одмах одговорила на захтев новинара за коментар.

У разговору за медије њен адвокат је рекао да је судар био "трагична несрећа", али да није повезан са њеним тренутним оптужбама.

- Колико сам разумео, ова особа је трчала испред њеног аутомобила и није била крива - рекао је Дејвид Шертлер за Тимес.

Недавно откривене информације о саобраћајној несрећи 2018. додају нови контекст савезној оптужници објављеној прошлог месеца против Надин Менендез, њеног мужа сенатора Боба и још тројице.

Према оптужници, Надин Менендез је у децембру 2018. године учествовала у саобраћајној несрећи у којој је остала без аутомобила.

Месец дана након судара, према оптужници, Надин је послала поруку Валу Хани, египатско-америчком бизнисмену, о томе како више нема ауто.

У оптужници се даље наводи да су двојица саоптужених у овом случају, Вал Хана и Хозе Урибе, "понудили, а затим помогли да се купи" нови мерцедес-бенз кабриолет вредан више од 60.000 долара за Надин Менендез у замену за умешаност сенатора Менендеза у кривично гоњење у држави Њу Џерси једног од Урибеових сарадника и државну кривичну истрагу која укључује једног од Урибеових радника.

Према оптужници, сенатор Менендез је пристао да поремети кривичне ствари у Њу Џерсију.

И Боб и Надин Менендез изјаснили су се да нису криви по све три тачке са којима се суочавају као део наводне завере давања мита. Остала тројица саоптужених такође су одбацила оптужбе.

Шта је показала камера?

Снимци са места несреће јасно показују шта се десило те ноћи у децембру 2018.

На снимку се види како Надин мерцедесом удара пешака, остаје у возилу и не одлази да га провери седам минута након контакта.

На скоро 8-минутном црно-белом снимку види се како се њен аутомобил зауставио након што је ударио у пешака и паркирани аутомобил. Возило се зауставља и лагано повлачи уназад. Ауто је заустављен на око минут пре него што оде ван домета видео надзора.

Десетине возила пролази поред тела пешака пре него што се неколико особа окупило око њега. Прва полицијска јединица стиже око четири и по минута након што је пешак ударен.

Временски кодови са снимка контролне камере и видео надзора показују да је Надин Менендез интервјуисана отприлике 30 минута након што је ударила пешака.

- Нисам урадила ништа погрешно, знате? -  рекла је она.

Додала је да је пешак скочио на шофершајбну.

Не, не, разумем - одговорио је полицајац.

Део разговора ван камере између полицајца и другог човека који се представља као пензионисани официр из Хакенсака у Њу Џерсију, може се чути на снимку контролне камере.

Пензионисани полицајац је рекао да га је жена његовог друга, која је пријатељ са Надин Менендез, замолила да оде на лице места.

- И рекао је да ли можеш да ми учиниш услугу и одеш тамо, јер је наша пријатељица управо доживела саобраћајну несрећу - рекао је пензионисани официр ван камере.

Истражни службеник је уверио пензионисаног полицајца да нема планова за кривично дело против жене, рекавши да верује да је "ће је ослободити".

Да подсетимо, кривично суђење америчком сенатору Роберту Менендезу заказано је за 6. мај 2023. године, саопштено је током судског саслушања.

Канцеларија америчког тужиоца на Менхетну терети Менендеза и његову супругу Надин да су примали хиљаде долара мита у замену за коришћење моћи и утицаја сенатора у корист бизнисмена из Њу Џерсија и чинили услуге Влади Египта, преноси Ројтерс.

Тужиоци траже да Менендезу буде одузета имовина, укључујући кућу у Њу Џерсију, Мерцедес-Бенц из 2019. године и око 566.000 долара у готовини, златним полугама и са банковног рачуна.