Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Тровале РОЂЕНУ ДЕЦУ, убијале мајке и мужеве : Ово су најгоре жене серијске убице у историји

03.05.2018. 18:45
Пише:
Србија Данас
Bela Gunes
Бела Гунес / Извор: СД/илустрација

Брутални злочини који доказују да и жене могу бити окрутни садисти

Жене су одувек биле сматране нежнијим полом, мање агресивним од мушкараца и приврженијим породици, посебно деци. Међутим, језиви злочини ових жена доказују да и даме могу бити окрутни садисти и то према својим најближима. Представљамо вам шест најгорих жена серијских убица у историји.

1. Алин Вурнос

Алин Вурнос је америчка проститутка која је убила седморицу мушкараца у периоду од 1989. до 1990. године. На суду је тврдила да су је све њене жртве претходно силовале или покушале да је силују, те да је убиства починила у самоодбрани.

Све мушкарце убила је тако што је пуцала у њих из непосредне близине. Осуђена је на смрт инјекцијом и погубљена 9. октобра 2002. године. По случају Алин Вурнос снимљен је филм "Монструм" (2003.) у којој је глуми Шарлиз Терон.

Alin Vurnos
Алин Вурнос / Извор: СД/илустрација

2. Џејн Топан

Ова Американка позната под надимком Џоли Џејн је после хапшења 1901. године признала чак 31 убиство.

Позната је по крајње морбидној изјави да јој је амбиција била да "убије више људи – беспомоћних људи - него што је ико икада убио".

Радила је као медицинска сестра која је пацијенте без њиховог пристанка користила у експериментима са морфином и атропином. Касније је признала и да ју је сексуално узбуђивало да буде са пацијентима који су на ивици смрти.

Када је отпуштена из болнице, почела је да трује редом, па је тако убила своје станодавце и усвојену сестру. Суд је прогласио лудом и сместио у психијатријску установу у којој је умрла у 81. години.

Džejn Topan
Џејн Топан / Извор: СД/илустрација

3. Нани Дос

Нани Дос је Американка која је одговорна за смрт 11 људи у периоду између 1920. и 1954. године. Била је позната под надимцима Кикотава Бака, Дама Плава Брада и Убица Усамљеног Срца.

Нани је убила чак четворицу својих мужева, своју мајку, сестру, унука и свекрву. Осуђена је за убиство само једног од мужева. Признала је кривицу 17. маја 1955. и осуђена је на доживотну робију јер држава није хтела да осуди на смрт особу женског пола.

4. Бела Гунес

Американка норвешког порекла убила је своје две ћерке Миртл и Луси, као и оба мужа и сву њихову децу. Мотив јој је био невероватно суров – убијала је како би добила новац од животног осигурања!

За своје злочине није одговарала, јер се запалила у кући у којој је живела и у којој је полиција пронашла доказе о убиству 33 особе. Сумња се да је убила чак 40-оро људи.

Bela Gunes
Бела Гунес / Извор: СД/илустрација

5. Мајра Хиндлеј

Ова Енглескиња позната је по свом учешћу у злогласним Мурс убиствима.

Године 1966. је заједно са својим тадашњим љубавником Ијаном Брејдијем убила петоро жртава, од којих су сви били деца или малолетници. Осуђени су на казне доживотног затвора. Успркос томе што је изразила кајање за злочин, Мајра је остала једна од најомраженијих затвореница Велике Британије и сви министри унутрашњих послова су јој одбијали захтеве за ранији излазак на слободу. Године 2002. је умрла од срчаног удара.

О њој је написано много књига и снимљено неколико филмова. С друге стране, њена омраженост у Великој Британији је била толика, да је данас тешко пронаћи иједно дете коме би родитељи дали име Мајра!

6. Ержебет Батори

Чувена мађарска грофица је вероватно најпознатија жена серијски убица у историји. Оптужена је за брутална мучења и убиства од 300 до чак 2.000 девојака, у зависности од извора.

Није познато када је Ержебет почела убијати девојке, али сматра се да је то било између 1585. и 1610. Исто тако се сматра да су њен муж и рођаци знали за убиства, али да нико није хтео да интервенише. Као један од мотива Ержебете Батори наводи се да је преко крви желела да очува своју лепоту.

Eržebet Batori
Ержебет Батори / Извор: СД/илустрација

Легенда о грофици

Према легенди, након што ју је слушкиња из дворца изнервирала неквалитетном услугом, Ержебет јој је забила маказе у главу. Девојчина крв пала је на Ержебетине руке. Када је Ержебет опрала ту крв, учинило јој се да је тамо где је била крв кожа постала млађа. Тада је смислила план како да поврати своју младалачку лепоту. Мислила је да би, ако се буде купала у крви лепих, младих девојака или чак пила њихову крв, могла постати лепша него икад. Ержебет је позивала младе, најчешће невине, девојке у свој замак, сурово их мучила, пила им крв, а затим их убијала.

Ержебет је откривена 1610. године, када је са зидина дворца бацила 4 масакриране жртве. Вест је убрзо стигла до цара Матије и он је наредио Ержебетином рођаку Турзоу да је ухапси. Он ју је ухватио на делу. Ержебетини саучесници су погубљени, док то са њом није могло бити учињено јер је била племићког порекла. Међутим, пронађена је рупа у закону и Ержебет је зазидана у свом дворцу. Пронађена је мртва 1614. године.