Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

УСВОЈИТЕЉИ ИЗ ПАКЛА УНАКАЗИЛИ ДЕЧАКА (5) ОД БАТИНА! Толико су га тукли да су му уништили мозак, јадно дете преминуло убрзо!

01.08.2023. 07:15
Пише:
Србија Данас/Блиц
dečak
дечак / Извор: Профимедиа

Ужас какав се не памти

Лорен (34) и Џејкоб (33) Малоберти, службеник Државног поправног центра Фејет у Пенсилванији, оптужени су да су насилно злостављали Лендона (5), наневши му ударац тупим предметом на главу и врат. Полиција је испитала пар након што су донели дечака у несвесном стању у болницу 30. јануара, тврдећи да је малишан "куњао због ковида од месец дана раније".

"ЈЕСАМ, НАПАСТВОВАО САМ ЈЕ!" Младић (26) признао гнусан злочин над 11-ГОДИШЊАКИЊОМ након што је ДНК анализа показала да је дете које је родила његово!

"ЈЕСАМ, НАПАСТВОВАО САМ ЈЕ!" Младић (26) признао гнусан злочин над 11-ГОДИШЊАКИЊОМ након што је ДНК анализа показала да је дете које је родила његово!

ДРАМА У ГРЧКОМ РАЈУ: Паклени пожар на острву Хиос, ватрогасци у борби за спас

ДРАМА У ГРЧКОМ РАЈУ: Паклени пожар на острву Хиос, ватрогасци у борби за спас

"ВИДИМО СЕ УСКОРО, ЉУБАВИ!" Инфлуенсерка (23) ПРЕМИНУЛА ОД МИСТЕРИОЗНЕ БОЛЕСТИ! Последња објава из болнице кида душу, а њен партнер је неутешан

"ВИДИМО СЕ УСКОРО, ЉУБАВИ!" Инфлуенсерка (23) ПРЕМИНУЛА ОД МИСТЕРИОЗНЕ БОЛЕСТИ! Последња објава из болнице кида душу, а њен партнер је неутешан

Болничко особље тврдило је да Лорен није показала да је случај хитан кад су дошли и пар је чекао читав дан након што су наводно нанели повреде детету да би добио медицинску пажњу у Гринсбургу у Пенсилванији, пише "Дејли мејл".

Усвојитељка тражила новац на друштвеним мрежама

Свега два дана након што су оптужени да су претукли дете толико да је претрпело три крварења на мозгу, Лорен је отворила страницу на "ГоФундМе" иницијално тражећи помоћ за судске, а потом за трошкове сахране. Лендон је умро 7. фебруара.

На страници, која је отад угашена, прикупљено је око 5.300 долара.

- Трагедија је погодила нашу породицу кад је наш драгоцени мали дечак престао да реагује. Отрчала сам са њим у хитну где су га интубирали и од тада је у несвесном стању. Исход не изгледа добро - навела је Лорен на страници.

- Док смо били у болници одузели су нам родитељска права до истраге. Очајна сам. Очајни смо. Обоје требамо добре адвокате. Моја деца су мој свет. Свака мала помоћ допринеће док пролазимо сада кроз живот са нашом новом неизвесношћу. Помозите нам да се боримо, не могу да живим без наше деце. Већ губим мог дечака - навела је она.

Касније је додала да морају да се припреме за "најнезамисливији исход" и да јој се срце "ломи на милион делића".

dečak
дечак / Извор: Профимедиа/илустрација

"Толико су га повредили да није могао да стоји, једе или пије"

Али, иако су на друштвеним мрежама изгледали као брижни родитељи, полиција је рекла да су малом Лендону нанели тако тешке повреде да дечак није могао да стоји, једе или пије. Лекари у болници су рекли да је родитељи требало прво да позову хитну помоћ, јер је Лендонов мозак био "уништен" у нападу.

Полиција је рекла да је Лендон имао више модрица по телу, да није могао сам да дише и да је имао повреде главе у складу са тешким злостављањем детета. Један лекар је злостављање описао као "мучење". Полиција је испитала његову браћу и сестре који су рекли да је мајка тукла Лендона јер "није научио своју лекцију".

Навели су да га је Лорен ударала отвореним дланом, дрвеном кашиком или распршивачем. У кривичној тужби против пара, који има још петоро друге деце, наводи се да је Лорен била "све бешња" на Лендона кад га је тукла и да је другу децу слала на спрат.

Браћа и сестре су рекли да су га чули како плаче а бивше Лоренине колеге су рекле да је она "мрзила" дечака и да га је било "тешко волети". Кад ју је полиција испитивала, Лорен је више пута променила своју причу док је Џејкоб рекао полицији да је био болестан.

policija
полиција / Извор: Shutterstock

Усвојитељка: "Био је лош дечак"

Мртвозорник округа Алегени закључио је да је начин смрти дечака било убиство. Џејкоб је оптужен по једној тачки оптужнице за трећестепено убиство, угрожавање добробити детета и кривичну заверу, као и две тачке насилног напада на дете. Лорен је суочена са истим оптужницама и додатно једна тачка за првостепено убиство.

Тужитељка округа Вестморланд Никол Зикарели рекла је да је осталих петоро деце одузето пару и да су на безбедном. Није речено да ли се могло урадити више да се спречи да они усвоје Лендона, чија је биолошка мајка Кети Шефлер рекла полицији да није видела знакове злостављања до априла 2022, кад јој Лорен више није дала да виђа Лендона.

Рекла је да јој је Лорен рекла да је дечак "био лош" и да јој није одговорила кад је тражила да види свог сина за празнике. Лорен и Џејкоб су у окружном затвору без кауције. Појавиће се на суду 8. августа.

}