Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

НАЈВЕЋИ ЛОТО ГУБИТНИЦИ: Освојили милионе, а онда су уништили своје животе глупим потезима (ВИДЕО)

04.04.2021. 21:13
Пише:
Србија Данас
loto
лото / Извор: Фото: Shutterstock/Ilustracija

Ретко када сазнамо како заиста изгледа живот неког ко на лутрији освоји велики новац

Сигурно сте бар једном замишљали како освајате седмицу на лотоу и потом трошите милионе. Нови стан, нови аутомобил, путовања, забаве, помагање родбини и пријатељима... све се то нађе на списку трошкарења сваког потенцијалног лото-добитника. Међутим, ретко када сазнамо како заиста изгледа живот неког ко на лутрији освоји велики новац, поготово у Србији.

ЗЕЛЕНСКИ ОДОБРИО НОВЕ САНКЦИЈЕ: Односи Русије и Украјине достижу тачку пуцања

ЗЕЛЕНСКИ ОДОБРИО НОВЕ САНКЦИЈЕ: Односи Русије и Украјине достижу тачку пуцања

ТРАМП ДЛАКУ МЕЊА, АЛИ ЋУД НИКАД: Срећан Ускрс свима, укључујући и радикалне левичарске лудаке (ФОТО)

ТРАМП ДЛАКУ МЕЊА, АЛИ ЋУД НИКАД: Срећан Ускрс свима, укључујући и радикалне левичарске лудаке (ФОТО)

БОГАТА ДЕЦА ИНСТАГРАМА не маре за пандемију: УСКРС СЛАВЕ уз чоколадне фонтане, безобразно скупе аутомобиле и злато!

БОГАТА ДЕЦА ИНСТАГРАМА не маре за пандемију: УСКРС СЛАВЕ уз чоколадне фонтане, безобразно скупе аутомобиле и злато!

Ипак, у Британији мање више знају како су њихови "срећници" прошли. Неки су лепо себе обезбедили, а неки су нажалост и поред силних милиона догурали до просјачког штапа... Ово су њихове приче.

Од 10 милиона фунти до 10 фунти на сат

Мајкл Карол (36) имао је само 19 година када је добио 10 милиона фунти (око 11,7 милиона евра) на лотоу. Међутим, од силног богатства му није остало ништа.

Милионе је потрошио на алкохол, дрогу, луксузна летовања и љубавнице, због чега га је супруга Сандра напустила.

- Пробудим се, узмем три црте и попијем пола флаше вотке пре него што устанем - хвалио се Мајкл, који је тврдио да му је кроз кревет прошло 4.000 жена.

Убрзо је постао алкохоличар, дан није могао да му прође без две флаше жестине.

Овај момак данас ради седам дана у недељи и зарађује 10 фунти на сат. Ипак, каже да не жали што је спискао силне милионе.

- Ништа погрешно нисам урадио. Живео сам као цар 10 година. Не живим у прошлости и не кајем се због ствари које сам урадио. Не бих хтео да вратим време - тврди овај момак.

Као тинејџерка освојила милионе, данас живи од помоћи

Кели Роџерс имала је свега 16 година када је освојила лото џекпот од 1,8 милиона фунти. Била је најмлађа лото добитница у историји, а онда је читаво богатство потрошила на луксузан живот и сада живи од помоћи.

Прошле седмице је морала да се јави на суд јер се аутомобилом надрогирана закуцала у ограду једне куће у Крозбију. У тренутку несреће, која се догодила прошлог децембра, била је позитивна на кокаин. Након што је пробила ограду Кели, која је мајка четворо деце, је са својим тадашњим партнером Џејсоном побегла са места несреће.

Пружала је отпор полицији која ју је касније ухватила и покушала да је тестира на алкохол и дрогу. Ствари су се толико отеле контроли да су морали да је испрскају сузавцем. Осуђена је на три месеца кућног притвора уз наногвицу, а дозвола јој је одузета на 22 месеца.

Раније је за медије изјавила да јој је лото премија донела више штете него користи. Каже да су је када је постала богата окружили лажни пријатељи који су трошили њен новац и да је из једне пропале везе срљала у другу.

Кели је потрошила готово два милиона евра на одећу, журке, провод са пријатељима и фамилијом.

Несуђени милион му уништио живот

Иан Галтрес (46) је купио два тикета у марту 2014. године. Један тикет је био на цифру од добитне комбинације вредне милион фунти, док други није био добитни.

Када је схватио да га је само један број делио од милионског износа Иан је запао у депресију и почео је да уништава себе. Почео је да краде и запоставио је своје здравље.

- Уништио сам свој живот. Изгубио сам на тежини, нисам ни спавао због анксиозности. Све време сам био нервозан и нисам могао да се смирим. Осећао сам се као да ме је неко опљачкао и претукао на мртво име. Сада само желим да поново изградим свој живот - каже он.

Прва срећа, велика несрећа

Џејн Парк је са 17 година уплатила свој први тикет и одмах је погодила добитну комбинацију. На њен рачун слило се милион фунти.

Државни стан у којем је живела заменила је бројним лускузним некретнинама, али је то није учинило срећном. Каже да јој је живот био много лепши док није имала новац.

- Понекад мислим да ми је добитак на лотоу уништио живот. Веровала сам да ће ми живот са парама бити десет пута бољи, али испало је да је десет пут гори. Много пута помислим како би ми било лакше да нисам освојила тај новац, да би живела много лакше - каже Џејн.

Да није било веш машине имала би 33 милиона, сад нема ни машину

Сузана Хинте била је принуђена да прода своју веш машину у којој је случајно опрала свој добитни тикет. Како радници у лутрији нису хтели да прихвате тикет са испраним бар-кодом, који је доносио премију од 33 милиона фунти, Сузан је из очаја одлучила да прода баксузну веш машину, јер више није могла да је гледа.

- Када сам дошла кући и погледала машину схватила сам да она мора да оде. Кад год бих је погледала сетила бих се колико муке ми је та машина задала - каже Сузана која је због доброг прања остала без баснословне своте новца.

"Грамзива породица је уништила моју срећу"

Џилијан Бајфорд (43) се развела од свог супруга Адријана само 15 месеци након што су освојили невероватних 148 милиона фунти на лотоу. Добитни тикет уплатили су у августу 2012. године и деловало је да њеној срећи неће бити краја. Нажалост, брак је брзо упао у кризу.

Ту није био крај њеним мукама. Четири године након што се обогатила прекинула је сваки контакт са својом породицом, којој је дала 20 милиона када је преузела добитак.

Она каже да су је се отац, мајка и брат одрекли, иако су се стално разметали новцем који им је она дала.

- То је тако тужно. Новац је требало све да усрећи, а уместо тога од свих њих је направио грамзиве и захтевне људе - каже Џилијан која и сама има двоје деце.

Ни у љубави није више била срећна. Пре неколико година отпочела је везу са хуманитарцем, који је на крају био насилан према њој. Када се сазнало за њену везу трпела је и насиље на интернету, јер су је људи оптуживали да је партнера лажно оптужила за насиље.