Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"ЗАИСТА САМ БИО ОЛОШ" Путин открио мало познате детаље из свог живота, постоји и једна сасвим необична фотографија

05.04.2021. 08:48
Пише:
Србија Данас/Курир
Vladimir Putin
Владимир Путин / Извор: Реутерс

Погледајте мало познате детаље из живота руског председника

О руском председнику Владимиру Владимировичу Путину мислили смо да знамо све. Стотине књига о његовој ери владања која је почела децембра 1999. и траје до дана днашњег је написано, а чинило се да је све речено. Али изгледа да није, јер постоје и даље неки детаљи који нису свима познати, а о којима је Путин причао.

КРВАВА ОСВЕТА ТАЛИБАНА: Ударили брзо и јако, убили најмање три авганистанска безбедњака (ВИДЕО)

КРВАВА ОСВЕТА ТАЛИБАНА: Ударили брзо и јако, убили најмање три авганистанска безбедњака (ВИДЕО)

ТРАМП ДЛАКУ МЕЊА, АЛИ ЋУД НИКАД: Срећан Ускрс свима, укључујући и радикалне левичарске лудаке (ФОТО)

ТРАМП ДЛАКУ МЕЊА, АЛИ ЋУД НИКАД: Срећан Ускрс свима, укључујући и радикалне левичарске лудаке (ФОТО)

ЗЕЛЕНСКИ ОДОБРИО НОВЕ САНКЦИЈЕ: Односи Русије и Украјине достижу тачку пуцања

ЗЕЛЕНСКИ ОДОБРИО НОВЕ САНКЦИЈЕ: Односи Русије и Украјине достижу тачку пуцања

Књигу - интервју Владимира Путина је написало троје руских новинара, који су са њим обавили интервју одмах пошто је дошао на власт у Кремљу после одласка Бориса Јељцина. За разлику од данашњих интервјуа Путин је тада причао отворено о својој породици, школовању, раду у КГБ, боравку у Источној Немачкој доласку на чело ФСБ, али и о бившој супрузи која му је тад још била законита жена.

У наставку своје исповести коју је дао за троје руских новинара по доласку на власт 2000. године, а коју су они касније објавили као књигу "Разговор са Владимиром Путином" испричао је и детаљ о свом школовању. Тако смо могли да сазнамо да је у први разред пошао тек са осам година.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

- Код нас у породичном архиву саучувала се фотографија: ја у школској униформи још старог кроја, сивој веома сличној војној, стојим са саксијом цвећа у рукама. Из неког разлога не са букетом, већ са саксијом - изјавио је руски председник. На питање новинара да ли је волео да иде у школу Путин је изјавио да не нарочито.

- Мени се свиђало у дворишту. Два дворишта су била спојена-такав један мајдан- тамо се сав наш живот одвијао. Мама понекад извири кроз прозор, викне: "Јеси ли у дворишту?" У дворишту. Онда је добро, најважније је да никуд не побегнем.. - додаје Путин и наставља:

- Од првог до осмог разред похађао сам 193. школу, која се налазила у истој уличици као и моја зграда, седам минута хода. Увек сам каснио на први час, због тога ни зими нисам стизао да се обучем како треба. Тачније овако: обући се, дотрчати до школе, раскомотити се - све то је захтевало много времена. И да би га уштедео, нисам се облачио, него сам као метак јурио у школу без капута и одмах у клупу.

На питање да ли му се свидело у школи Путин додаје да му се једно време свиђало, док је успео да остане неформални лидер и да је двориште поред кога се налазила школа била за њега сигурна позадина. Путин је додао и да није желео да командује, већ је више тежио независности и то упоредио из угла одраслих а себе са судском, а не са извршном влашћу.

Такође, Путин је испричао да је у пионире примљен тек у шестом разреду и да је био хулиган, а не пионир.

- Ја сам заиста био олош - додао је у интервјуу он.

У књизи се цитира и Вера Димитријевна Гуревич, разредна Владимира Путина од 4 до 8 разреда у школи број 193. Она је испричала да је Волођу како назива Путина упознала у четвртом разреду, када је дотадашња учитељица Вера Димитријевна Чизова преузела Путинов разред.

- Посетила сам њихове часове. Осим тога организовала сам кружоок за учење немачког језика. Било је интересантно да видим ко ће доћи. Било је 10-12 ученика. Тамара Павловна пита ко је био ја јој причам Наташа Солдатова, Волођа Путин.. Она се зачудила: "И Волођа, не личи на њега". А он је веома заинтересовано седео на часовима... Одговорила је да је превише живахан, неорганизован. Није чак био ни пионир. обично су примали у тећем разреду. А њега баш због тога, што је био тако живахан нису примили... У петом разреду се још није истицао, али сам осећала да има потенцијал, енергију, карактер. Уочила сам велико интересовање за језик, лако је усвајао. Имао је врло добро памћење, прилагодљив ум. Помислила сам од овог дечка ће нешто испасти, одлучила сам да му посветим више пажње, спречавам да се више дружи са дворишним мангупима. Имао је у дворишту пријатеље двојицу браће Ковшов, и са њима се верао, скакао по крововима гаража, шупа. Отац му је био преке нарави. Али тако нисмо успели да одучимо Волођу од тих Кобшових. Отац је био веома озбиљан, маркантан, љутитог изгледа, а после се испоставило да је био веома добар... Волођа се изричито променио већ у шестом разреду. Он је , изгледа већ тад постави осеби за циљ да је у животу потребно за нешто се борити. Почео је да учи без тројки и то му није било тешко. Тад су га напокон примили у пионире - испричала је његова учитељица.

- А он уопште није волео друштва, волео је спорт. Почео је да се бави рвањем, како би умео да се брани. Ишао је четири пута недељно и постигао је лепе резултате. Волео је тај самбо. Почео је да учествује и у такмичењима -они су често путовали у друге градове - додаје Вера Димитријвна Гуревич, Путинова разредна.