Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"МИСЛИЛА САМ ДА СВИ ОЧЕВИ ТО РАДЕ" Потресна исповест девојке која је годинама трпела стравично насиље: Очух ме је злостављао у кревету моје мајке док је она била на таблетама

06.10.2023. 19:25
Пише:
Србија Данас/Блиц
zlostavljanje
злостављање / Извор: Фото: Профимедиа

Девојка је преживела године ужаса.

Млада жена коју је очух силовао кад је имала свега осам година проговорила је о злостављању које је претрпела и ургирала на друге жртве таквих злочина да иступе и затраже помоћ.

ЈЕЗИВА ИСПОВЕСТ: Монструм силовао ћерке и убијао бебе - Мештани верују да је мочвара гробље!

ЈЕЗИВА ИСПОВЕСТ: Монструм силовао ћерке и убијао бебе - Мештани верују да је мочвара гробље!

ТУГА ДО НЕБА! РАЗРЕШЕНА МИСТЕРИЈА СМРТИ МАЛЕ ЛЕНЕ: Седмогодишњу девојчицу силовао ђубретар, а убио је једанаестогодишњи дечак

ТУГА ДО НЕБА! РАЗРЕШЕНА МИСТЕРИЈА СМРТИ МАЛЕ ЛЕНЕ: Седмогодишњу девојчицу силовао ђубретар, а убио је једанаестогодишњи дечак

ЈЕЗИВО! Свештеник 30 ГОДИНА ЗЛОСТАВЉАО ДЕЦУ: Црква ћутала на ПРИЈАВЕ, а онда га у затвору сачекао ШОК

ЈЕЗИВО! Свештеник 30 ГОДИНА ЗЛОСТАВЉАО ДЕЦУ: Црква ћутала на ПРИЈАВЕ, а онда га у затвору сачекао ШОК

Мишел Салис (27) из Вигана у широј области Манчестера, злостављао је сексуално њен очух Дејвид Салис (47) кад је била тек мала девојчица. Кад се суочила са њим годинама касније, он јој је рекао да ју је нападао јер је желео да зна “какав је осећај имати секс са неким другим”.

Године ужаса

Мишел је у рукама силоватеља претрпела године ужаса, укључујући једном кад ју је злостављао у кревету њене мајке док је ова била “пуна таблета за спавање”. Очух је започео издржавање 14-годишње казне након што је признао своје злочине пред Крунским судом у Престону, пише “Дејли мејл”.

- Очух ме је силовао у мом кревету, у мојој соби, док сам била девојчица. А то је било место на којем је требало да се осећам безбедно. Откако сам га упознала зазирала сам од њега и била забринута. Можда сам чак и као девојчица осећала да је он чудовиште – рекла је Мишел.

- Тек сам са 16 година сазнала сам у школи за пристанак (на сексуални однос) и схватила да је то погрешно. Требале су ми године да сакупим храброст да се суочим са њим а он је то просто признао као да то није ништа значајно.

Нисам имала подршку моје породице и ово путовање је било тешко. Али осећам као да је бреме скинуто. Охрабрила бих све друге жртве злостављања да проговоре и потраже помоћ. Ћутање је оно што омогућава починиоцима (да чине злочине), а ја сада осећам да имам свој глас – рекла је она.

"Мој тата није био ту, мислила сам да је то оно што сви очеви раде"

Дејвид Салис је ушао у Мишелин живот кад је она имала шест година, након што се будући очух упознао са њеном мајком на одмору у Питербороу. Брзо се уселио у њихову породичну кућу у Берију у ширем подручју Манчестера и седмогодишња Мишел је убрзо била деверуша на мајчином венчању.

Мишел, која ради као помоћна медицинска сестра, рекла је да је увек била опрезна у вези непознатих људи и да је веома брзо осетила “зло” у Дејвиду.

- Мој тата није био ту, нисам имала однос са њим. Зазирала сам се странаца, посебно мушкараца. Нисам се осећала угодно у истој соби са њим. Можда сам инстинктивно осетила зло у њему… Он је преузео улогу мог оца и био је веома строг, слао ме је у кревет раније него уобичајено, без упаљене лампе током ноћи. Водио ме је и у школу. Радио је као чистач у пабу и суботом би ме водио на свој посао, наводећи да мајци треба одмора – прича Мишел.

- Увече би оставио моју маму да гледа ТВ у приземљу а он би дошао у моју собу да гледамо филм. Сексуални напади су почели кад сам имала осам година. Почело је са додиривањем и напредовало је до тренутка кад ме је силовао. Нисам имала појма шта је то, али знала сам да то мрзим. Јер нисам навикла да имам оца, претпоставила сам да је можда то оно што сви очеви раде – рекла је она.

 

"Злостављао ме у мојој соби, у базену, шатору, у пољу"

Дејвид је наставио да напада Мишел, чак и по трипут недељно.

- Углавном се то дешавало у мојој соби. Подигао би и шатор у дворишту и тамо ме злостављао. Или би ушао у базенчић са мном. Одвео ме је на камповање и силовао ме у пољу. Чак ме је злостављао у мајчином кревету кад је она била пуна таблета за спавање. Натерао ме је да обећам да нећу никоме рећи за то и одрасла сам у страху да ће ме социјална служба одвести ако се икад икоме поверим – прича Мишел.

- Током година сам постала веома повучена, збуњена и тужна – додаје она.

До 12 године је почела да спава код другарице из школе, што је довело до постепеног престанка злостављања. А онда је у 16. години, током часа о пристанку на сексуални однос, Мишел коначно схватила да је била силована.

- Можда је злостављање престало јер сам ушла у пубертет. Али мислим да просто више није имао прилику. Веома мало времена сам проводила кући у тинејџерским данима, боравила сам код пријатељице из школе – наводи Мишел.

- Увек сам мислила да је силовање насилни чин, напад странца у мрачној уличици. Нисам то повезивала са оним што ми се догодило. Ипак, полако сам схватала да је ово била најгора издаја (поверења), да ме силује мој очух, у мојој соби, у мом кревету. –

Коначно суочавање са очухом

Имала је пуно тога са чиме је требала да се избори.

- Покушала сам да започнем поново. Селидба, нови посао, нови партнер, али није било помоћи. Пуно сам пила да избришем сећање. Осећала сам се као да стално бежим од сећања на злостављање – рекла је она, додајући да се емотивно осећала као да је ударила у зид.

Стога је одлучила да се суочи са Дејвидом испред своје мајке и других чланова породице. Била је запањена кад је он одмах признао злочин.

- Рекао је: “Само сам желео да видим како је то имати секс са неким другим” – прича Мишел.

Нови почетак

Дејвид је осуђен на 14 година и три месеца затвора у августу по пет тачака оптужнице за силовање и напад пенетрацијом.

Мишел је открила да сада има дечка, Џејмса, и да се припрема да коначно ужива у свом животу. Такође је позвала друге жртве сексуалног злостављања да проговоре и да знају да је “срамота на злостављачима”.

- Сматрам да је казна вероватно исправна… али он никада не може да буде адекватно кажњен за оно што је урадио. Сем полицајца у мом случају, који је био сјајан, нисам имала подршку. Организација Подршка жртвама је стално заборављала да ме обавештава, увек сам била изгубљена у њиховом систему. То је само надодало стреса. -

- Не желим да ме моја прича дефинише, желим да гледам напред и уживам у мом животу. Али желим да покушам и другима да помогнем да проговоре. Срамота је на злостављачима а не на преживелима – рекла је Мишел.