Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

СКАНДАЛ ТРЕСЕ РУСИЈУ! Путин згрожен - "Голишава" журка дигла све на ноге, звезде похапшене (ФОТО)

28.12.2023. 12:56
Пише:
Србија Danas/Telegraf.rs
Vladimir Putin
Владимир Путин / Извор: Профимедиа

Марија Захарова, портпаролка руског министарства спољних послова, рекла је да је догађај "упрљао" оне који су учествовали.

"Голишава" журка дигла је читаву Русију на ноге и скинула осмех са лица Владимира Путина... Несвакидашњи скандал већ данима потреса једну од најјачих држава света, а све због необичне журке на којој су се појавиле "руске звезде" док војници гину на фронту у Украјини.

ТОРНАДО НАПРАВИО ХАОС МЕШТАНИМА! Снажна олуја чупала кровове са кућаOluja

ТОРНАДО НАПРАВИО ХАОС МЕШТАНИМА! Снажна олуја чупала кровове са кућа

БОЛНИЦЕ У КОЛАПСУ! Здраствени систем Немачке пред пуцањемdoktor

БОЛНИЦЕ У КОЛАПСУ! Здраствени систем Немачке пред пуцањем

КИНЕСКА ВОЈСКА У ПРИПРАВНОСТИ: Нови амерички план представља ВЕЛИКУ ПРЕТЊУ за Пекингkina

КИНЕСКА ВОЈСКА У ПРИПРАВНОСТИ: Нови амерички план представља ВЕЛИКУ ПРЕТЊУ за Пекинг

Због журке која је организована 20. децембра у једном московском ноћном клубу већ данима дрхти Кремљ, а оно што се после журке догодило, можда најбоље говори о тренутној атмосфери у Русији.

Наиме, блогерка и ТВ водитељка Настја Ивлеева приредила је 20. децембра "Скоро голу журку" у московском ноћном клубу Мутабор. Правило облачења? Пре би се могло рећи "правило свлачења", јер су оскудно одевене поп звезде и познате личности дошле на прославу. Међу званицама је био и руски репер Вацио (Николај Васиљев), који је дошао самјо у патикама и у једној "стратешки постављеној чарапи".

Иако је у питању била приватна забава, све је постало поприлично јавно када су се видео снимци и фотографије појавили на друштвеним мрежама. Вацио је преко ноћи постао "најпознатија чарапа" у Русији.

Настао је хаос. Прокремљовски блогери, посланици и активисти, који подржавају рат у Украјини, били су бесни - како су познате личности могле да се овако забављају док руски војници стављају своје животе на коцку у "специјалној војној операцији"?

Од тог тренутка је журка била и заиста готова. Вацио је ухапшен и осуђен на 15 дана због "скарадног понашања". Такође је кажњен са 200.000 рубаља (око 2.000 евра) због "промовисања нетрадиционалних сексуалних односа".

Организаторка "Скоро голе журке" Настја Ивлеева суочава се са судским процесом. Више од 20 људи потписало је групну тужбу. Од ње захтевају да плати милијарду рубаља (8,5 милиона евра) Фондацији Бранилац отаџбине, организацији која донира новац учесницима "специјалне операције" Кремља.

Неће добро проћи ни други посетиоци журке... Наводно су спонзори неких од најпознатијих звезда у Русији поцепали уговоре са њима, а Путин је наводно веома лоше расположен.

žurka
журка / Извор: Профимедиа

Видео снимак у којем Путинов портпарол слуша оправдања једне од звезда која је била на журки циркулише по интернету, а База, медиј који је познат по својим контактима у сигурносним круговима, јавља да су војници са фронта у Украјини међу првима "гракнули" када су видели снимак, а фотографије са журке су наводно завршиле и на столу Владимира Путина, који њима уопште није био импресиониран.

Дмитриј Песков замолио је у среду новинаре да му опросте што није јавно коментарисао све већи скандал, рекавши - Нека ти и ја будемо једини у земљи који не разговарамо о овој теми.

Марија Захарова, портпаролка руског министарства спољних послова, рекла је да је догађај "упрљао" оне који су учествовали, али да су сада имали прилику да раде на себи, наводи Ура.ру.

Жестоке реакције власти, пропутинових посланика и блогера и група православне цркве данима доминирају на насловним страницама, потискујући приче о расту цена јаја и инфлацији.

Сви пишу о журки и како су се тамо појавили добро познати певачи који су били "главни" у свим забавним емисијама на националној телевизији годинама. Сама Ивлеева се нашла на удару јер је на журку дошла са накитом вредним 250.000 евра - у тренутку док неки Руси једва састављају крај с крајем. На крају се јавно извињавала грађанима због својих поступака.

У другом снимку, пуном суза, који је јуче објавила, рекла је како жали због својих поступака, те да је "добила све што је заслужила", али да се нада да ће јој дати другу шансу.

Од журке више није заштитно лице великог руског оператера мобилне телефоније МТС, порески органи су отворили истрагу која носи потенцијалну петогодишњу затворску казну, а московски суд је прихватио тужбу групе појединаца који траже да исплати милијарду рубаља (10,9 милиона долара) за "моралне патње".

"Какав цинизам"

- Одржавати такве догађаје у време када наши момци гину у Украјини и многа деца губе очеве је цинично - рекла је Јекатерина Мизулина, директорка Руске лиге за сигуран интернет, тела основаног са подршку власти.

- Наши војници на првој линији се дефинитивно не боре за ово - наводи.

Многи познати учесници забаве јавно су се извињавали, укључујући новинарку Ксенију Собчак чији је покојни отац Анатолиј некада био Путинов пријатељ и шеф.

Медији пишу да су званице са журке доживеле да им отказују концерте и гостовања на телевизијама, а наводно је једна звезда и протерана са филма.

(Србија Данас/Телеграф)