Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"ЖВАКАО МИ ЈЕ БУТНУ КОСТ ПОПУТ ПСА" Језиве исповести људи који су гледали СМРТИ У ОЧИ: Носио ме је девет метара у својим устима

18.04.2022. 18:42
Пише:
Србија Данас
Bolnica
Болница / Извор: Shutterstock

Они су преживели сигурну смрт!

Премда су још увек ретке, нека истраживања тврде да су напади дивљих животиња на људе у порасту. Истраживање научног часописа Натуре показало је да, како се наша урбана подручја шире на подручја животиња месождера, напади на кућне љубимце, стоку, а понекад и на људе су у порасту, пише The Гуардиан, који преноси и приче људи у којима су главни актери били они и дивље животиње.

РУСИЈА СЕ ОСВЕТИЛА БУГАРСКОЈ: Москва донела одлуку, мораће да напусте земљу што пре!

РУСИЈА СЕ ОСВЕТИЛА БУГАРСКОЈ: Москва донела одлуку, мораће да напусте земљу што пре!

НАЈЛУЂЕ СУРФОВАЊЕ ИКАДА, ПА ТО МОГУ САМО РУСИ! Отворили сезону у Финском заливу, а једна ствар је ПОТПУНО откачена! (ФОТО)

НАЈЛУЂЕ СУРФОВАЊЕ ИКАДА, ПА ТО МОГУ САМО РУСИ! Отворили сезону у Финском заливу, а једна ствар је ПОТПУНО откачена! (ФОТО)

СКАНДАЛЧИНА НА ПИРИНЕЈИМА: Каталонски сепаратисти доливају уље на ватру

СКАНДАЛЧИНА НА ПИРИНЕЈИМА: Каталонски сепаратисти доливају уље на ватру

Они су испричали језиве приче о сусрету с дивљим животињама, које су их умало коштале живота. У наставку прочитајте какве су језиве сценарије морали да прођу људи који су гледали смрти у очи.

Родни Фокс је за The Гуардиан испричао како је успео да победи у борби с морским псом. С 22 године Фокс је био победник првенства Јужне Аустралије у подводном риболову.

- Покушавао сам да вратим своју титулу 1963. на плажи Алдинга. Након три до четири сата, требало је да уловим неке посебне врсте, па сам отпливао далеко од обале, где нико од других такмичара није био, и заронио на дно - испричао је. Управо када је хтео да упеца велику рибу, нешто га је јако ударило и бацило у страну. Тада су почели опасни проблеми...

Избило му је подводни пиштољ из руку и маску с лица, те га је вукло кроз воду брже него што је икада доживео.

- У почетку сам мислио да ме је ударила подморница, али онда сам схватио да је то морао да буде дивовски морски пас - рекао је Fox који је свом срећом знао да су очи најрањивији део морског пса, па му је избио око и тако га натерао да га пусти. Међутим, ту причи ипак није крај...

ajkula
ајкула / Извор: Профимедиа

Фокс је успео да се ослободи морског пса и инстинктивно га је одгурнуо руком, али његова рука је ушла у уста морског пса:

- Тада сам морског пса загрлио како ме не би појео.

Човек је даље испричао да је мислио како се утопити јер је борба с морским псом трајала и трајала, море је било пуно Фоксове крви, али то никако није био крај његове борбе...

- Успео сам да пронађем заштитни појас и то је био мој спас - испричао је Фокс, кога су људи с једног брода уочили у мору и, уз помоћ његовог појаса, одвукли од морског пса.

- Тек кад сам лежао на броду, осетио сам бол. Знао сам да сам дао све од себе. Тада није било напредних операцијских захвата, па су ми само ставили 29 шавова на плућа да затворе плућну марамицу, а свако ребро с леве стране ми је било сломљено. Имао сам укупно 462 шава на грудима, будући да су ми сви органи били откривени, а торзо распаран. Лекари су рекли да је то био најгори напад морских паса који су икада видели - испричао је овај срећни риболовац.

"Медвед ме је носио девет метара у својим устима", испричао је за The Гуардиан Колин Даулер из Ванкувера. Године 2019. је овај заљубљеник у природу тумарао шумом на бициклу и тражио нове путеве како би се попео на једну канадску планину, али тада га је пресрео велики медвед који је "зурио у њега".

Medved
Медвед / Извор: Профимедиа

- Скинуо сам торбу и бацио је на страну, мислио сам да ће медвед да оде по храну из торбе - испричао је Даулер којем план никако није успео. Ево шта се следеће догодило...

Медвед није хтео храну, већ се бацио према Даулеру и забио му зубе између ребара и кукова с леве стране.

- Убрзо сам био у медвеђим устима док ме носио неких девет метара према грму. Имао сам страшне болове. Спустио ме и покушао сам да му ископам очи, али нисам могао да дохватим - рекао је јадни човек којем је медвед почео да гризе бутине. Али то није све, драма се наставила...

Medved
Медвед / Извор: Профимедиа/илустрација

- Било је толико болно да сам имао осећај као да ће ми кук ишчашити. Ископао ми је бутину толико да сам могао да чујем како му зуби шкргућу о бутну кост док је попут пса жваће - испричао је Даулер, који се убрзо сетио да има џепни ножић. Тај ножић забио медведу у врат и успео да се спаси, касније је примио два литра крви, те је подвргнут операцији од шест и по сати. Даулер се данас потпуно опоравио, те је чак отрчао и полумаратон.