Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ИГОР БЕЧИЋ: Виногради и Равно село су најлепши у Врбасу

26.12.2016. 17:02
Пише:
Србија Данас/Валда Живановић
Igor Bečić
Игор Бечић / Извор: Танјуг

Посланик у скупштини Србије и функционер Српске напредне странке Игор Бечић каже да је поносан на своју политичку каријеру као и на оно што је током ње урадио за Врбас

Председник Одобра за контролу безбедности у скупштини Србије и функционер Српске напредне странке Игор Бечић одрастао је у Равном селу у општини Врбас. Политички противници воле да га погрдно називају кондуктером, алудирајући на то што је младости радио управо тај посао, међутим Бечић у разговору за Srbijadanas.com објашњава да је поносан на тај део свог живота.

- То ми је био први посао. Студирао сам и радио као кондуктер и линијски контролор за Бачка транс. Камо среће да су сви остали политичари имали озбиљне и поштене послове пре него што су ушли у скупштину и сели у фотеље. Ја никада нисам био само посланик, већ сам увек био и у привреди и бавио се и другим пословима. Као кондуктер сам стекао неопходно радно искуство за остале послове, а на ратишту сам деведестих очврснуо као човек када сам био рањаван – прича Бечић.

Многи политичари, по речима Бечића, забораве шта значи поштен посао, па им зато засмета када неко у радној биографији има и такве послове.

- Никада ми није ни падало на памет да посао кондуктера сакривам у радној биографији. То је посао који хиљаде људи свакога дана поштено ради у Србији. Ја нисам од оних што су рођени у директорској фотељи. За сваког и директора и политичара је неопходно да крене од почетка, прође све ниже квалификоване послове, па тек онда да добије функцију. Једино се тако може разумети проблем и схватити како систем функционише. Они који први посао почну да раде тек када заврше факултет, а одмах седну на функцију, имају проблем јер им треба доста времена да уђу у срж система.

ЦРКВА СТАРА ВИШЕ ОД ДВА ВЕКА: Њоме се становници Бачке Паланке највише поносе (ФОТО)

Igor Bečić
Игор Бечић / Извор: Танјуг

Теже је бити политичар на локалном него на републичком нивоу

Бечић је 2003. обављао и функцију председника општине Врбас за коју каже да му је била једна од најтежих у каријери.

- Много је теже радити на локалу, иако је одговорност можда већа на републичком нивоу. Имао сам ту срећу да сам пре тога већ био народни посланик, па сам тако стекао неопходне контакте ради лакшег и бржег решавања одређених комуналних проблема. Као председник општине морао сам да решим проблем канализационе мреже у Врбасу и околним селима, као и да се позабавим еколошком бомбом од Бачког канала. Није било лако ухватити се са свим тим проблемима.

ОНИ СУ ТРАЖИЛИ ДА СЕ ГЛУМЦИ ЉУБЕ НА ПОЗОРНИЦИ: Грађани ОВОГ српског града су имали најзанимљивије примедбе

Најбоља ствар код локалног нивоа је по његовим речима у томе што политичар може да буде у директном контакту са грађанима.

- За време мандата у општини Врбас разговарао сам са више од 5.000 грађана. Људи на локалу лакше ступају у контакт са политичарима, а онда су, наравно, и више захтевнији. Предност је што у разговору са људима у локалу можете много више да урадите конкретних ствари које ће њима одмах олакшати живот. За време мог мандата, поред сређене канализационе мреже и изградње постројења за прераду отпадних вода захваљујући донацији од Холандије у вредности од 18 милиона евра, асфалтирано је 120 улица и изграђено 130 километара локалних путева.

Игор Бечић наглашава да нема проблем да се у неком тренутку поново врати на локални ниво.

- Политичари који са вишег нивоа дођу на локал имају много веће могућности да боље обаве посао. Контакти, искуство, рад на републичком нивоу отварају многа врата и могућности да се и код врха државе ургира за решавање неког локалног проблема. Та врата су многим политичарима који су само у локалу често затворена. Зато сам се увек без икакве сујете враћао у Врбас и вратићу се поново ако тамо будем неопходан. Није Београд моје родно место. И даље живим у Врбасу и стално му се враћам колико ми то време дозволи.

СРЕМ ИМА ЧИМЕ ДА СЕ ПОНОСИ: Богата поставка Музеја који је имао турбулентну прошлост (ФОТО)

Igor Bečić
Игор Бечић / Извор: Танјуг

Виногради и Равно село најлепши у Врбасу

Иако каже да радо шета центром Врбаса, Игор Бечић наглашава да му је Равно село најомиљенији део те општине.

- У Равном селу сам одрастао и нормално је да му се увек враћам. Врбас има много лепих села, али Равно село је у мом срцу. Из њега су поникли и Душан Бајатовић и Лаза Ристовски. Кроз Змајево и Бачко поље пролази пут за Нови Сад и та села су некако увек била развијенија због тог транзита, док је Равно село било помало скрајнуто. Међутим, баш зато је с друге стране у предности јер је мирно, а сада има и сву комплетну инфраструктуру за нормалан живот.

ЗА СВЕ ЈЕ КРИВА ЛЕПА АНКА: Овако је БАЧКА ПАЛАНКА добила ИМЕ (ФОТО)

Осим Равног села, Бечић веома воли и Винограде до којих се долази преко Бачког канала.

- Врбас има три целине, а испресецан је Великим бачким каналом. Стари Врабас је веома леп и има посебну душу. Нови Врбас, односно садашњи центар града је модеран и лепо уређен. Виногради су преко канала и они имају своју посебну душу и лепоту. Виногради су некако одвојени, а опет су ту код центра. Тамо увек волим да одем – закључује Бечић