Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ГРАДОНАЧЕЛНИК НОВОГ САДА О ПРВИХ СТО ДАНА НА НОВОЈ ФУНКЦИЈИ: Важно је да следимо политику државе - још једна кинеска фирма долази

09.02.2023. 12:32
Пише:
Србија Данас/НсУживо
Gradonačelnik
Градоначелник / Извор: Фото: Printscreen

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић говорио је данас о инвестицијама.

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић говорио је данас о инвестицијама, започетим пројектима у граду, разлазу са ПОКС, у емисији "Ново јутро" на Пинк телевизији. 

Ђурић је нагласио да је Нови Сад у последњих 10 година добио више од 30.000 грађана и да има више од 40.000 запослених.

Нови Сад домаћин конференције "Један регион-једно тржиште: Корак ка заједничком тржишту ЕУ" Ђурић: Значајно за читав регион

Нови Сад домаћин конференције "Један регион-једно тржиште: Корак ка заједничком тржишту ЕУ" Ђурић: Значајно за читав регион

Нови Сад ће имати три моста попут европских метропола! Стручњаци детаљно представили ИНФРАСТУРКТУРНЕ И ЕКОЛОШКЕ ЕЛЕМЕНТЕ ПРОЈЕКАТА! Градоначелник Ђурић: Ово је ИСТОРИЈСКИ дан за град (ФОТО)

Нови Сад ће имати три моста попут европских метропола! Стручњаци детаљно представили ИНФРАСТУРКТУРНЕ И ЕКОЛОШКЕ ЕЛЕМЕНТЕ ПРОЈЕКАТА! Градоначелник Ђурић: Ово је ИСТОРИЈСКИ дан за град (ФОТО)

ПРВИ ЧОВЕК СРПСКЕ АТИНЕ ПОСЛАО СНАЖНУ ПОРУКУ: У Нови Сад се људи враћају - Српска Атина препозната као ИТ сектор

ПРВИ ЧОВЕК СРПСКЕ АТИНЕ ПОСЛАО СНАЖНУ ПОРУКУ: У Нови Сад се људи враћају - Српска Атина препозната као ИТ сектор

-У Градској кући сам од 13. септембра као градоначелник. У ових првих сто дана је уложен труд и енергија, а прати се континуитет развоја. Најзначајнији пројакт су три нова моста, а ви у Београду имате пет колико знам. Ми имамо велики проблем с гужвом. Неопходно је да се што пре саграде и биће готови почетком 2026. године. Тешки саобраћај више неће ићи преко града, већ преко Фрушкогорског моста. Најлепши мост ће бити пешачко-бициклистички мост. Имаћемо још једну могућност, да ћемо у Подграђу Петроварадинске тврђаве имати пешачку зону, затворену за саобраћај, са ресторанима и кафићима, хостелима, сувенирницама. Јако је важно да имамо још један центар, сада на сремској страни. Два моста, четврти мост и Фрушкогорски финансира наша држава и на том инфрасктурктурном пројекту смо захвални председнику Србије Александру Вучићу. Пешачко - бициклистички мост финансирамо са Покрајинском владом - изјавио је. 

Имамо већину, радиће се промене у Скупштини Града

Градоначелник се осврнуо и прокоментарисао одлуку донету у понедељак да градска власт прекине коалицију са Покретом обнове Краљевине Србије, због неслагања у најважнијим политичким питањима.

-Имамо скупштинску већину, а оно што је нама важно је да као Град следимо политику државе. Они су били коалициони партнери уједињени око СНС. Разишли смо се у понедељак. Сутра имамо Скупштину Града и радиће се промене у оквиру једног комуналног предузећа и у оквиру социјале. Настављамо даље да радимо са осталим коалиционим партнерима - речи су Ђурића.

Континентал отвара нову фабрику, с Лидлом у преговорима

- Пројекција буџета за 2023. годину је 40 милијарди и 650 милиона динара. Кад смо дошли на власт 2012. године био је 24 милијарде и 500 милиона динара. Данас нас је већи буџет и несумњиво су утицале инвестиције на њега. Дошао је Нидек, Цонтитнетал, Лир и Аптив, БМТС, имамо развијени ИТ сектор, са 900 фирми, који запошљава 10.000 људи. Континентал отвара и нову фабрику за две недеље. Мој заменик је причао и са једном кинеском фирмом која има озбиљне намере да дође у Каћ и преговара се и са Лидлом да направи дистрибутивни центар. Боримо се за свако радно место и фирму - нагласио је Ђурић.

Милош Вучевић донео важну одлуку, да у све буде укључена струка

Први човек Српске Атине истакао је и како се прави пројекат који би Русе и Украјинце, који су дошли током украјинске кризе, бодрио да остану, или дођу у Нови Сад и у градове широм Србије.

Он очекује да ће у наредним месецима бити интересантнијих и важнијих инвестиција из тог пројекта, а да су ту плате између 3.000 и 5.000 евра.

- Морамо што пре као Град да изградимо гаражу близу Железничке станице, јер су наша два града повезана за 33 минута. Имамо и 100 километара бициклистичких стаза, први смо град који је кренуо да субвенционише куповину бицикала. У последње две године 3.500 суграђана је купило бицикле преко ових субвенција, а  20 милиона динара смо определили за ову годину. Мислим да је то добар тренд, да суграђани буду здравији. Ми смо у Новом Саду, док је Милош Вучевић био градоначелник, донели једну важну одлуку, а то је да укључујемо струку са Саобраћајног факултета и департмана за шумарство. А еколози, то је 20, 30 људи који протестују против свега и разумеју се боље у све од свих - истакао је.