Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Потписан уговор о спонзорству између компаније "Енерготехника Јужна Бачка" и "Спин-а"

04.05.2017. 16:42
Пише:
ПР
Energotehnika Južna Bačka
Енерготехника Јужна Бачка / Извор: Фото: ПР

Данас је потписан уговор о спонзорству између компаније „Енерготехника Јужна Бачка“ и стонотениског клуба инвалида „Спин“. Тим поводом одржана је конференција за новинаре у просторијама компаније

На конференцији су говорили председник компаније „Енерготехника Јужна Бачка“, Драгољуб Збиљић, селектор и тренер стонотениске репрезентације особа са инвалидитетом, Златко Кеслер и стонотенисери: Борислава Перић Ранковић, Нада Матић и Митар Паликућа.

Компанија Енергтехника Јужна Бачка, на челу са Драгољубом Збиљићем је захвална на шанси и могућности да подржи наше Параолимпијце и најтрофејнији стонотениски клуб у Србији а можда и укупно најуспешнији спортски клуб по броју освојених трофеја на најзначајнијим такмичењима. Само на последњим Параолимпијским играма у Риу, троје стонотенисера „Спина“ освојило је 4 медаље. Борислава Перић Ранковић је била шампионка у појединачној конкуренцији а Нада Матић и Митар Паликућа су освојили бронзане медаље. Такође, Борислава Перић Ранковић и Нада Матић биле су вицешампионке Параолимпијских игара у екиној конкуренцији. Селектор и тренер стонотениске репрезентације особа са инвалидитетом, Златко Кеслер је један од најуспешнијих Параолимпијаца у свету. Био је европски, светски и Параолимпијски првак и на највећим такмичењима освојио је више од 20 медаља.

На почетку конференције за новинаре, присутнима се захвалио и обратио председник компаније „Енерготехника Јужна Бачка, Драгољуб Збиљић.

Energotehnika Južna Bačka
Енерготехника Јужна Бачка / Извор: Фото: ПР

„Данашњи повод окупљања је леп, имамо на делу удруживање два победничка тима, врхунске спортисте, најбоље на свету што су и доказали на Параолимпијским играма, стонотенисере „Спин“-а са једне стране и „Енерготехника Јужна Бачка“, која заједно са „Енергопројектом“ чини бренд енергетске Србије. Очекујем да у будућности ова наша сарадња обезбеди Спин-у довољна финансијска средства, да несметано ради и тренира. Такође, Јужна Бачка је постала власник хотела „Фонтана“ у Врњачкој Бањи и у будућности ће припреме репрезентативцима, стонотенисерима са инвалидитетом, бити бесплатне.

Селекор и тренер стонотениске репрезентације особа са инвалидитетом и вођа рада у новосадском „Спин“-у , Златко Кеслер, захвалио се господину Збиљићу и компанији „Енерготехника Јужна Бачка“ и рекао да оваква сарадња много значи њиховом клубу и спортистима.

„Наш клуб основан је пре 18 година и ово нам је први генерални спонзор. Помоћ компаније ће нам у великој мери олакшати рад у клубу, јер овакву финансијску подршку до сада нисмо имали а ми ћемо се потрудити да се одужимо медаљама „ рекао је Кеслер и уручио председнику компаније поклон мајице са обележјима „Спин“-а и компаније „Енерготехника Јужна Бачка. Исте те мајице ће убудуће стонотенисери носити на такмичењима.

Наше стонотенисере Параолимпијце већ сутра очекује путовање у Словенију, где ће у Лашком учествовати на Светском Купу. Борислава Перић Ранковић је изнела своја очекивања од предстојећег такмичења.

Energotehnika Južna Bačka
Енерготехника Јужна Бачка / Извор: Фото: ПР

„Захваљујем се на овом лепом уговору и надам се да ћемо на Светском купу оправдати очекивања, да ћемо пружити најбоље партије. Одмах после Светског Купа, нас чека Светско екипно првенство које се први пут одржава одвојено од поједниначног, где очекујемо једну до две медаље.“.

Митар Паликућа и Нада Матић су се сложили да су очекивања позитивна и да су дефинитивно фаворити на предстојећим такмичењима.

На питање новинара да ли ће хотел „Фонтана“ у Врњачкој Бањи бити прилагођен лицима са инвалидитетом и да ли ће бесплатне припреме у поменутом хотелу бити доступне само стонотенисерима или и другим Параолимпијцима, председник компаније „Енерготеника Јужна Бачка“, Драгољуб Збиљић је рекао да је мислио на све репрезентативце са инвалидитетом.

„Сви репрезентативци са инвалидитетом ће имати бесплатне припреме у хотелу „Фонтана“. Хотел је у овом моменту у процесу реновирања али ће за 45-60 дана имати услове да угости наше репрезентативце са инвалидитетом. Иначе верујем у српске развојне потенцијале, српску децу и спортисте, верујем у Србију и то је био разлог улагања у сферу бизниса којом се до сада нисмо бавили, али Врњачка Бања заиста нуди велике могућности“

На питање новинара да као бивши члан Управе ФК Војводина прокоментарише тренутну ситуацију у клубу, господин Збиљић је рекао:

„Ја сам срцем и емоцијама уз ФК Војводина и пре свега, желим јавно да поздравим Николу Антића и тиме му пружим подршку за наставак каријере. Желим им велико финале Купа овде, волео да то буде једна лепа представа и заиста им желим сваку срећу.“