Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Ко једном дође, више одавде не иде: Идилично окружење за инвеститоре, из годину у годину све више радних места (ВИДЕО)

26.07.2021. 18:53
Пише:
Србија Данас
opština Stara Pazova
општина Стара Пазова / Извор: Фото: Војводина

Привреда општине Стара Пазова из године у годину бележи процентуални пораст, а општинска власт активно ради на унапређењу услова и привредног окружења.

Привредни напредак један је од најважнијих сегмената пословања општина и градова једне земље. Напредак привредне снаге и привредног амбијента умногоме зависи од сарадње и успешне синергије привредника и локалне самоуправе, што се нарочито огледа у ефикасности и решавању кључних питања код надлежних институције Владе једне земље.

Општина Стара Пазова једна је од најперспективнијих општина у Србији за пословање страних, али и домаћих инвеститора, а управо је ово и одавно одлично бизнис окружење у којем већ годинама послују реномиране европске компаније. 

Нови путеви, школе и вртићи: За бољи живот грађана - ова војвођанска општина инвестира у будућност (ВИДЕО)

Нови путеви, школе и вртићи: За бољи живот грађана - ова војвођанска општина инвестира у будућност (ВИДЕО)

ИНВЕСТИЦИОНИ РАЈ НАДОМАК БЕОГРАДА: У овој општини ваш бизнис ће процветати!

ИНВЕСТИЦИОНИ РАЈ НАДОМАК БЕОГРАДА: У овој општини ваш бизнис ће процветати!

БИЗНИС ЗОНА КОЈА ГОДИ СВАКОМ ИНВЕСТИТОРУ: Домаћи или страни - није битно, успешно пословање је загарантовано (ФОТО/ВИДЕО)

БИЗНИС ЗОНА КОЈА ГОДИ СВАКОМ ИНВЕСТИТОРУ: Домаћи или страни - није битно, успешно пословање је загарантовано (ФОТО/ВИДЕО)

Привреда општине Стара Пазова из године у годину бележи процентуални пораст, а општинска власт активно ради на унапређењу услова и привредног окружења.

- Стара Пазова је прва општина из правца Београда, налази се надомак оба ауто-пута који су сада најзначајнији путни правци који пролазе кроз Србију, то су Е-70 и Е-75, а ми смо у средишту тих ауто-путева што је веома добро због инвеститора. Имамо четири уређене индустријске зоне што је директно урадила локална самоуправа и што је резултат рада локалне самоуправе. Све четири индустријске зоне су веома добро опремљене комунално тако да инвеститори не желе да оду из Старе Пазове, што је за нас одлично. Географски положај, уређеност индустријских зона, функционисање општинске администрације све то нас чини примамљвим инвеститорима, а познато је и да ми излазимо у сусрет инвеститорима што се тиче планске документације и грађевинских дозвола и свих пратећих докумената - истакао је председник општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић и додао:

Đorđe Radinović
Ђорђе Радиновић / Извор: Фото: Војводина

- Посебно је значајно било што смо на пример помогли једном италијанском инвеститору који је у том тренутку пословао у Старој Пазови, реч је о фабрици сладоледа Фронери, они нису имали могућност да прошире своје капацитете и било је скоро па решено да се они одселе и преместе фабрику у Бугарску. Општина је одмах реаговала и средила у само пар месеци планску документацију и омогућила им да откупе потребно земљиште и да изграде нову фабрику са више него дупло већим капацитетом. То је оно што локална самоуправа чини свакодневно, посвећени смо сваком инвеститору понаособ, нема разлике између страних и домаћих инвеститора, ко једном дође у Стару Пазову ретко кад се одлучује да из ње и оде и премести своје пословање у неку другу општину или државу - објаснио је председник општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић.

На територији општине Стара Пазова тренутно постоји четири индустријских зона на површини од око 1.500 хектара. Постојеће зоне су инфраструктурно опремљене и у потпуности задовољавају потребе највећих светских компанија. Реч је о зонама: Стара Пазова, Нова Пазова, Крњешевци и  Нова централна индустријска зона. 

Све већи број фарбика које се отварају из године у години учиниле су да је све мање људи без посла, а компаније које су смештене у Старој Пазови запошљавају раднике и из околних општина и градова. Према званичним подацима 2012. године је на територији Општине Стара Пазова било око 9.400 запослених грађана, до 2021. године директним инвестицијама та бројка премашује број од 22.500 људи.

Администрација локалне самоуправе већ дуги низ година ефикасно и предусретљиво помаже свим привредним субјектима који послују на подручју ове општине. Општина је за потребе боље сарадње са привредницима, постојећим и будућим, покренула и сајт www.investirajteupazovu.rs како би пружили опште детаље о постојећем привредном амбијенту, али и сазнати све релевантне информације неопходне за започињање бизниса, за попуњавање формулара, смернице за регистрацију и томе слично. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

На територији општине Стара Пазова неке од најуспешнијих светских и домаћих компанија су изградиле своја постројења и то: Мерцедес-Бенз, Нестле, Волво д.о.о., Valhall д.о.о., Горење Тики д.о.о., ДХЛ, Мухлбауер, Алумил, Милшпед д.о.о., Грубин д.о.о., Греинер и ЈП Пацкагинг, Артинвест д.о.о., а последњи међу њима који је дошао јесте и МТУ Аеро Енгинес.

Пројекат је финансиран из буџета општине Стара Пазова. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.