Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ВУЧЕВИЋ: СНС је странка за будућност, нећемо дозволити да нас политичке сујете униште

04.08.2016. 13:52
Пише:
Танјуг
Miloš Vučević
Милош Вучевић / Извор: Србија Данас

Градоначелник Новог Сада у другом мандату и потпредседник СНС-а Милош Вучевић оценио је да ће то што је та странка на четири нивоа власти - Граду, Покрајини, Републици и на позицији председника Републике - допринети сарадњи и координацији, без бирократских и политичких сукоба, те потпуно сагласје око најважнијих циљева.

Вучевић у интервјуу за магазин "Diplomacy & Commerce" каже да су грађани бирали СНС да на свим нивоима буде уједињена око пројеката који Србији доносе бољи живот и да се нада да, како је рекао, више никада, као аргумент за нерад или неспособност, нећ чути како је за све крив Београд.

Као потпредседник СНС-а Вучевић уверава да се та странка "неће отуђити од народа". 

- У то будите уверени. А свако кога опију функција или привилегије, и заборави на потребе комшија које су га бирале, моћи ће да се бахати али не под плаштом СНС -а - рекао је.

ПРОЈЕКАТ ОД ЗНАЧАЈА: Влада Војводине подржала кандидатуру Новог Сада за Европску престоницу културе 2021. године

Указао је да су сви функционери под сталном лупом, и неће бити "вечних и недодирљивих". 

- СНС је народна, а не елитистичка странка. СНС је странка за будућност. И нећемо дозволити да нас политичке сујете униште, јер народ нас је бирао да бринемо о њему, а не личним интересима. Добили смо још једну велику шансу да радимо за Србију, и ми је нећемо прокоцкати - навео је Вучевић.

Miloš Vučević
Милош Вучевић / Извор: Србија Данас

Упитан како гледа на ситуацију око РТВ, смене уредника и протесте који су уследили, Вучевић каже да му је жао што је та ТВ подстанар, већ 16 година. 

Ту, сматра, треба тражити одговорност политичара, и то је једини начин на који ми политичари треба да се "мешамо" у рад покрајинског јавног сервиса - да им помогнемо да имају што боље услове за рад а, најпре, да добију кров над главом, након што је зграда РТВ на Мишелуку потпуно уништена у бомбардовању 1999. 

- Ми ћемо као локална самоуправа помоћи у градњи нове зграде РТВ. И то је, мислим, тренутно најважније питање за њих. На уличне протесте гледам само из угла да ли су уредно пријављени, и да ли ремете јавни ред и мир, односно, нормално функционисање града - рекао је.

МИРОВИЋ: Приоритет владе су нове инвестиције и радна места

SNS saopštenje
СНС саопштење / Извор: Србија Данас

Говорећи о Новом Саду и Војводини као вишенационалним срединама са дугом традицијом толеранције различитих нација и вера, Вучевић каже да је поносан на Србију јер показује да заиста живи праве европске вредности. 

- Током мигрантске кризе показали смо солидарност и хуманост према свим тим људима који су протерани, или натерани да напусте своје домове. И не само то. Наша је дужност да се припадници свих националних заједница осећају добро, да се не делимо, да се не свађамо, већ да заједно градимо бољу Србију - рекао је.

Као градоначелник Новог Сада у другом мандату, Вучевић је најавио и низ пројеката који ће, како каже имати велики утицај на развој града, посебно његових економских и туристичких потенцијала.

ДОГОВОР ЗА ИЗГРАДЊУ НОВОГ ОБЈЕКТА: Вучевић се састао са директором РТВ Војводина

Novi Sad
Нови Сад / Извор: Профимедиа/илустрација

Ту, каже, мисли на кандидатуру Новог Сада за Европску престоницу културе 2021. године и додаје да с нестрпљењем очекујем октобар, када би у Бриселу требало да буде донета одлука о томе.

Бићу поносан ако Нови Сад добије ту титулу, као први град из земље кандидата за чланство у ЕУ, и то ће бити велики подстицај и подстрек како за град, тако и за Републику Србију. Желим да будемо оптимисти, да се боримо, да верујемо и, наравно, на крају и да победимо".

ЗА ПРЕСТИЖНУ ТИТУЛУ ЕВРОПСКЕ ПРЕСТОНИЦЕ КУЛТУРЕ 2021: Новосађани дају предлоге за културни развој града

Подсетио је да Нови Сад кандидат и за Европску престоницу младих 2019, и припремамо изградњу Youth Полиса, центра за младу и креативну индустрију. 

- Сви ти пројекти усмерени ка младима који овде могу да се забаве, али и да нешто науче и размене знања и искуства, отворили су нове шансе за развој Новог Сада. Очекујемо још боље резултате јер се град све боље котира као топ туристичка дестинација у овом делу Европе - рекао је Вучевић.

Модернизација спортског аеродрома Ченеј

На питање о евентуалној модернизацији спортског аеродрома Ченеј, градоначелник каже да је имао много састанака са људима који воле ваздухопловство, и спремни су да учествују у приватно - јавном партнерству.

- Предстоје нам најпре разговори са представницима Покрајине, али мислим да смо на добром путу да реализујемо идеју која постоји већ деценијама. Цео пројекат захтева велика средства и решавање правно - имовинских питања, али са наше стране постоји воља да не одустанемо од намере да модернизујемо спортски аеродроме Ченеј, како би могао да се користи за комерцијалне и карго летове - казао је.

Говорећи о привредном развоју Новог Сада, Вучевић је поменуо опремање индустријске зоне у близини аутопута Е75, затим проширење капацитета Слободне царинске зоне, али и наставак рада на подстицајним програмима за развој малих предузећа, пољопривреде... 

- Дакле, стварамо још бољу пословну климу, и услове за долазак инвеститора. Поред индустријске производње, чињеница је да је грађевина постала најпримамљивија област за инвеститоре. Нови подаци Министарства грађевине показују да се у Новом Саду гради више него у било ком граду у Србији. Од 1. јануара, откако се примењује поступак спровођења обједињене процедуре електронским путем, Градска управа за урбанизам примила је 1.330 захтева за издавање грађевинске дозволе - казао је Вучевић те додао да је од свих градова у Србији, Нови Сад је издао највише дозвола, што га тренутно чини средином најповољнијом за инвеститоре.

Истакао је да Град Нови Сад већ годинама подржава развој ИТ компанија, кроз подршку старт - уп програмима, програмима прва шанса, али и отварањем пословних инкубатора, сарадњом са Универзитетом. 

А на тему оживљавања и реконструкције Подграђа Тврђаве, Вучевић је рекао да све коче нерешени имовинско - правни односи.

- Једино што могу да кажем јесте да већ четири године тражимо најбрже и за станаре најбоље решење, па да коначно почнемо да радимо на санацији објеката и комуналне инфраструктуре - рекао је Вучевић.