Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
 • Београд
 • Дечани
 • Јагодина
 • Крагујевац
 • Крушевац
 • Ниш
 • Нови Сад
 • Ораховац
 • Панчево
 • Пирот
 • Приштина
 • Призрен
 • Сомбор
 • Суботица
 • Штрпце
 • Ужице
 • Врање
 • Вршац
 • Зрењанин
 • Zvečan

Легенда српске кошарке дочекала Роквића у Атини: Славни спортиста Николи поклонио икону Светог Нектарија, ДИРЉИВ призор

22.05.2024. 11:43
Nikola Rokvić
Никола Роквић / Извор: Youtube printscreen/Nikola Rokvic/SPC/Shutterstock

Никола данас стиже на циљ, након месец дана пешачења из хуманих побуда.

Певач Никола Роквић данас стиже у Егину након 30 дана пешачења, а како је објавио, на ходочашћу је за своју хуманитарну фондацију "Породица" успео да прикупи невероватну суму од преко 30 милиона динара. 

Последњег дана пешачења певачу се на хуманом путу придружио легендарни српски кошаркаш Мирослав Радуљица, а Никола је сусрет забележио телефон и одмах објавио на свом Инстаграму. 

- Помаже Бог драги људи! На уласку у Атину дочекао ме је наш брат Мирослав Радуљица. Хвала ти Мирославе на жељи да ми се прикључиш у пешачењу у овом дану који је најрадоснији за мене. Брат ми је дао ову дивну икону светог Нектарија, да ме благослови - поручио је Роквић.

- Хвала драгом брату Мирославу Радуљици што ме је као прави домаћин сачекао на ободу Атине!!! Бог те благословио!!! Радујмо се!!! - поручио је певач у опису видеа са кошаркашем.

Кума родила сина последњег дана ходочашћа

Певач је данас, последњег дана пешачења одржао лајв на свом Инстаграму, где је поред прелепих вести да је сакупио преко 30 милиона динара за болесну децу, објавио и вест да се његова кума породила.

- Помаже Бог драги људи, ево спуштам се низ планине. Хвала Вам на подршци, хвала Вам на љубави. Колико сам радостан и шта све осећам.... Моја кума Ива је донела на свет здравог дечака. Љубим Вас, волим Вас - рекао је он.

Bojana Rokvić sa decom
Бојана Роквић са децом / Извор: Инстаграм printscreen/bojanabarovic

Николу Роквића на крају ходочашћа савладале емоције

- Толико осећања… Толико емоција… Толико љубави у сваком дану, погледу, речи, кораку. Многи су ми говорили пре пута да је глава најбитнија. Ја сам сада уверен да је најбитнији баланс! И не можеш се ослонити само на једну ствар… Можеш али нећеш далеко… Склад духа, душе и тела! Дух је као гориво, што чистије, то боље душа ради… Душа је мотор… А тело је шасија и пнеуматици! И некада стварно тако изгледа, као да сам путник у свом бићу, које када уђе у ритам, посматра околину и диви се тренуцима Божије премудрости, која се изобилно излива на овом путу - написао је он јуче и додао:

- Остао је још сутрашњи дан! На саму помисао да ћу уз Божију помоћ дотаћи ногама и уснама Свету Егину, ерупција емоција избија из мене… Тако је било далеко… Непојмљиво мом уму… Сада са граница својих видика, благодарим Господу, Светом Нектарију и Свим Светима на помоћи! Спреман сам да направим и тај одлучујући корак у загрљај свему најдражем што имам!! Богу, Светима, породици, ближњима и народу! ВОЛИМ ВАС!!! БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!!!! - написао је Роквић.

Nikola Rokvić
Никола Роквић / Извор: Инстаграм printscreen/nikolarokvic

Никола успео да сакупи 31 милион динара

Никола је током пута за фондацију "Породица" коју је Роквић основао са супругом Бојаном, успео да прикупи невероватан 31. милион динара, а сав новац биће дониран у хуманитарне сврхе.

- Драги народе, помаже Бог. Надам сте да сте сви добро, ево нас надомак Атине, боже здравља сутра би требало да стигнемо у луку Пиреј и онда трајектом до Егине, и од места где ћемо се искрцати до манастира има 7 километара и до Атине 50км, сутра би требало уз Божју помоћ да пређемо 57 километара. Хвала Вам на подршци, хвала Вам на молитвама, хвала Вам на љубави, на вери. Останите још уз нас мислима да дођемо до циља. Морам да Вам кажем да со на данашњи дан прикупили 31 милион динара, идемо још данас и сутра, јако, овај пут за дечију радост - поручио је Роквић пред сам крај свог пута.

Nikola Rokvić
Никола Роквић / Извор: Инстаграм printscreen/nikolarokvic

Ђоковићи донирали новац фондацији "Породица"

Роквић се 25. дана од почетка пута, јавно обратио Новаку и Јелени Ђоковић за донацију коју је пар извршио.

- Помаже Бог драги људи, ево 25. дан, ја сам на 22. километру, настављамо овај пут за дечију радост и прикупљамо новац за дечију онкологију у Нишу. Ја бих желео јавно да се захвалим драгој Јелени Ђоковић која је подржала нашу мисију и која је од срца дала донацију. Јело, поздрави ми Нолета, живи били, Бог вас благословио - рекао је Никола, а од његове поруке се кожа јежи, те за сво троје, као и за све људе који су успели да донирају новац фондацији Породица једно велико хвала и браво!

Nikola Rokvić, Jelena Đoković
Никола Роквић, Јелена Ђоковић / Извор: Youtube printscreen/Nikola Роквиц/СПЦ, MNpres/Shutterstock

Јелена је одлучила да му одговори, па је на свој Инстаграм стори објавила Николу и написала:

- Овај пут за дечију радост. Средства иду за дечију онкологију у Нишу. Бог благословио тебе и твоју дивну породицу - одговорила је Јелена Николи.