Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОГЛАСИО СЕ ТИМ АДВОКАТА СЛАВИЦЕ ЋУКТЕРАШ: У име певачице захтевају само једну ствар!

29.06.2023. 17:42
Пише:
Србија Данас
Slavica Ćukteraš
Славица Ћуктераш / Извор: Фото: АТА Images

У домаћим медијима појавио се читав низ информација и дезинформација.

Домаћа јавност остала је затечена када се пре неколико дана појавила информација да је певачица Славица Ћуктераш пријавила бившег супруга Владу Аврамова за претње и узнемиравање путем порука.

Како је пренео "Телеграф", бившим супружницима је у Основном суду у Новом Саду изречена мера забране приласка и комуницирања, која ће бити на снази до 26. јула ове године.

ПРОЦУРЕЛИ ДЕТАЉИ СА СУДА: Славици Ћуктераш и Влади Аврамовом изречена хитна мера забране приласка!

НАЈВЕЋИ БАЛКАНСКИ ПРЕЉУБНИЦИ - Ове познате личности су ЈАВНО УХВАЋЕНЕ у превари, а деловали су тако срећно

НИ ОН НИЈЕ БИО ЦВЕЋКА: Дарко Филиповић ШВРЉАО на Инстаграму? Певач волео да флертује на друштвеним мрежама

Тим адвоката Славице Ћуктераш овим поводом је издао саопштење за медије које вам преносимо у целости:

slavica-cukteras
славица-цуктерас / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

"Обраћамо Вам се као пуномоћници Славице Аврамов, рођ. Ћуктераш (у даљем тексту: Клијент), по пуномоћи у прилогу.

У циљу спречавања злоупотребе медија и права прописаних Законом о јавном информисању и медијима, и коначно, имајући у виду да се ради о односима бивших супружника, односно о личном животу Клијента и њеног бившег супруга, Клијент, преко пуномоћника, жели овим дописом да се изјасни поводом чланака и објава које су почеле да се појављују у Вашим издањима.

Кроз текстове Ваших чланака, приметно је да се преносе делимично тачне и нетачне информације, чиме се крши Закон о јавном информисању и медијима. Законом је предвиђена обавеза уредника и новинара да пре објављивања информације која садржи податке о личности, провери њену истинитост.

Као што је напред речено, у конкретном случају ради се о посебно осетљивим информацијама које се тичу приватног живота двоје бивших супружника. Ти бивши супружници су родитељи малолетног детета, због чега негативне последице нетачних или делимично тачних информација Ваших чланака могу утицати на млт. дете разведених родитеља.

Клијент је, од тренутка развода, увек износила речи хвале о свом бившем супругу.

Vladimir Avramov, Slavica Ćukteraš
Владимир Аврамов, Славица Ћуктераш / Извор: Фото: Инстаграм printscreen

Чланом 206 став 1 Породичног закона прописано је да је у поступку у вези са породичним односима јавност искључена, док је ставом 2 прописано да подаци из судских списа спадају у службену тајну и њу су дужни да чувају сви учесници у поступку којима су ти подаци доступни.

Цитирана забрана односи се на све врсте породичних спорова и на све врсте списа, и то како судских органа, тако и управних.

Поред тога, објављивањем нетачних или делимично тачних информација директно се утиче и на углед и част Клијента, због чега и њена породица може да трпи негативне реакције и коментаре.

Преношење информација из разних чланака тиче се части и угледа како Славице Аврамов, рођ. Ћуктераш, тако и њеног бившег супруга.

Објављивање информације које нису у потпуности тачне и које се тичу части и угледа родитеља и њиховог међусобног односа, може се одразити негативно на развој њиховог малолетног детета.

Slavica Ćukteraš
Славица Ћуктераш / Извор: Србија Данас

Уколико је настао спор између бивших супружника, сходно члану 206 Породичног закона, из истог је јавност искључена, због чега се моле медији и јавност, да поштују ово законом прописано право на приватност.

Додатно, и ако јесу покренути судски поступци оцена о основаности/неоснованости неких доказа је у надлежности суда и других државних органа.

Молимо да се поштује право на приватност и лични живот Клијента и њене породице.

Пуномоћници Предраг Боговац и Филип Митрески" - написано је у саопштењу адвоката Славице Ћуктераш.