Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Да ли бисте пробали НОВИ ТРЕНД? Реч је о мешавини КАФЕ И ОВОГ ПОВРЋА...

18.01.2023. 15:30
Пише:
Србија Данас/Објектив
frižider
фрижидер / Извор: Профимедиа

Ако волите да експериментишете у кухињи, онда је прави тренутак да пробате овај спој кофеина и здраве хране.

Добре вести за љубитеље кафе: кофеин и зеленило се и даље могу комбиновати у једној шољи. Карфиол и броколи су уобичајени састојци не само у салатама, већ и у смутијима. А сад поврће задире у царство другог пића – кафе.

Кафа од броколија звучи примамљиво, зар не? Ова неочекивана мешавина осмишљена је у Аустралији, док су се научници водили само најбољим намерама. Интересовање за здрав начин живота и правилну исхрану само се повећава из године у годину, али у исто време људи и даље често нису у могућности да једу препоручену количину поврћа. Броколи као пиће помоћи ће у попуњавању те празнине.

frižider
фрижидер / Извор: Профимедиа

Како да направите кафу од броколија?

За овај напитак вам није потребан свеж броколи, јер ово није смути. Прво поврће треба осушити, а затим га самлети у фини прах, који се додаје у кафу. Штавише, само две кашике овог зеленог праха имају нутритивне вредности које ће вам помоћи да унесете све неопходне елементе у свој организам. Постоји још један снажан аргумент у корист нове “зелене” кафе – ретко ко редовно једе броколи. Ово поврће је гост на столу само с времена на време, а кафа је много популарнија.

Алтернативне опције

Ако вам је тешко да замислите кафу од броколија, можете почети са другим опцијама. Броколи у праху је дефинитивно здрав – и може бити занимљив састојак истог смутија, као додатак житарицама или пиреу од авокада. Овај прах се може чувати много дуже од обичног поврћа, а поље за експериментисање са укусима и јелима сада је много веће.